Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 juni 2021

INTERVIEW. Birgit Van Mol (53) stopt als anker en krijgt eigen interviewreeks: “Ik wist niet dat die uitzending van...

HLN
INTERVIEW. Birgit Van Mol (53) stopt als anker en krijgt eigen interviewreeks: "Ik wist niet dat die uitzending van 9 april mijn laatste zou zijn"
Breaking news: Birgit Van Mol stopt als nieuwsanker. Het langst zittende vrouwelijke anker van VTM ruilt haar stoel in voor een eigen interviewreeks en zet haar fraaie schouders nog méér onder Telefacts en Telefacts Zomer - dat vanavond start. Ze vertelt waarom ze de keuze maakte, hoe het gaat met haar zieke man en blikt terug op enkele onvergetelijke momenten. "De ontsnapping van Dutroux zal me altijd bijblijven. Op handen en voeten sloop ik door de studio."
Lees verder

Frankrijk legaliseert IVF voor lesbiennes en single vrouwen
Lesbische stellen en alleenstaande vrouwen in Frankrijk krijgen vanaf dinsdag toegang tot vruchtbaarheidsbehandelingen, wanneer het parlement na twee jaar debatteren een wetsvoorstel daartoe aanneemt. Volgens de huidige Franse wetgeving hebben alleen heteroseksuele paren toegang tot medisch geassisteerde voortplantingsmethoden, zoals in-vitrofertilisatie (IVF).
Lees verder

Mbappé biedt zijn excuses aan voor gemiste strafschop: "Ik heb gefaald"
Kylian Mbappé, uitgerekend Kylian Mbappé, heeft Frankrijk richting de uitgang geleid op het EK voetbal. De Franse superster miste tegen Zwitserland de beslissende strafschop waardoor les Bleus uitgeteld zijn. Op Twitter bood Mbappé intussen zijn verontschuldigingen aan. "Het spijt me", aldus de PSG-aanvaller, die steun kreeg van doelman Hugo Lloris en bondscoach Deschamps.
Lees verder

Mbappé biedt zijn excuses aan: "Ik heb gefaald"
Kylian Mbappé, uitgerekend Kylian Mbappé, heeft Frankrijk richting uitgang geleid op het EK voetbal. De Franse superster miste tegen Zwitserland de beslissende strafschop waardoor les Bleus uitgeteld zijn. Op Instagram bood Mbappé intussen zijn verontschuldigingen aan. "Ik heb gefaald."
Lees verder

Felle buien en nieuw onweer op komst, KMI waarschuwt met code geel
Het is vandaag in de voormiddag vaak zwaarbewolkt, met lokale nevel. Er blijft een kans bestaan op neerslag. Geleidelijk zijn er opnieuw felle buien die vooral in de namiddag vergezeld kunnen zijn van onweer en veel neerslag op korte tijd. Er is ook kans op hagel. De maxima schommelen tussen 19 graden aan de kust en 24 graden in het binnenland. Dat voorspelt het KMI, dat waarschuwt met code geel.
Lees verder

Thijs Zonneveld over slagveld: "De Tour is onthoofd, het halve peloton rijdt geschaafd en gekneusd rond"
Tim Merlier won de derde etappe in de Tour, maar zijn overwinning werd overschaduwd door talloze valpartijen. Ook onze columnist Thijs Zonneveld was onder de indruk van alle hectiek. "De eerste sprintrit laten finishen in het centrum van een ieniemieniedorpje, dat is vragen om problemen."
Lees verder

Grote verschuivingen in de jury van 'Belgium's Got Talent': enkel An Lemmens blijft aan boord
Verrassend nieuws voor de trouwe fans van 'Belgium's Got Talent': VTM bedankt juryleden Niels Destadsbader, Dan Karaty en Stan Van Samang voor bewezen diensten. Ze worden vervangen door rasartiest Bart Peeters, actrice Ruth Beeckmans en creatief directeur bij VTM Davy Parmentier. Enkel An Lemmens behoudt haar juryzitje in de talentenjacht.
Lees verder

Zes procent meer pleegzorg in 2020, vooral meer kinderen in 'ondersteunende pleegzorg'
Het aantal pleegkinderen en pleegjongeren in Vlaanderen is in 2020 gestegen naar 9.424. Dat is een stijging met 6 procent tegenover 2019. Vergeleken met 2015 gaat het om een stijging met 44 procent. Pleegzorg zit duidelijk in de lift en de coronacrisis heeft de groei niet afgeremd. Dat blijkt uit het jaarverslag jeugdhulp. Uit dat jaarverslag blijkt ook dat het aantal crisisbegeleidingen in 2020 verdubbeld is.
Lees verder

Birgit Van Mol bedankt VTM NIEUWS-kijkers: "Het was een eer en een plezier om u het nieuws te mogen brengen"
Birgit Van Mol stopt na bijna een kwarteeuw als nieuwsanker bij VTM NIEUWS. Maar niet zonder zich voor een laatste keer tot haar trouwe kijkers te richten vanuit de VTM NIEUWS-studio. Bekijk hierboven haar volledige boodschap.
Lees verder

Na 23 jaar stopt Birgit Van Mol als nieuwsanker: "Het was een eer en plezier om u het nieuws te mogen brengen"
Birgit Van Mol stopt na bijna een kwarteeuw als nieuwsanker bij VTM NIEUWS. Maar niet zonder zich voor een laatste keer tot haar trouwe kijkers te richten vanuit de VTM NIEUWS-studio. Bekijk hierboven haar volledige boodschap.
Lees verder

Britney Spears rust na alle commotie uit op Hawaï: "Ik heb plezier en ik geniet"
Britney Spears (39) heeft een rustpauze ingelast, nadat ze afgelopen week haar verhaal deed over het curatorschap van haar vader Jamie. De zangeres en haar vriend Sam zijn op vakantie in Hawaï waar ze even al haar zorgen probeert te vergeten.
Lees verder

10 miljoen Australiërs zitten in lockdown vanwege Deltavariant
Ongeveer 10 miljoen Australiërs zitten sinds vandaag in lockdown, nu de extra besmettelijke Deltavariant het coronavirus versneld door het land dreigt te verspreiden. Na Sydney, Perth en Darwin werd Brisbane vandaag het vierde stedelijke gebied waar een lockdown is afgekondigd.
Lees verder

Katja stelt Dorine en Gert voor aartsmoeilijke keuze in 'Lisa'
Spanning alom in de VTM-telenovelle 'Lisa'. Mark werd vorige week na een bitse ruzie de kop ingeslagen door Gert, maar Katja confronteert Gert en Dorine met wat ze gezien heeft. In ruil voor haar zwijgen, wil ze dat Jonas CEO van Massa wordt.
Lees verder

'Fast & Furious 9' is populairste film sinds start van de coronacrisis
Het negende deel van de 'Fast & Furious'-serie heeft in vele landen al een groot publiek naar de bioscoop getrokken. In de Verenigde Staten zorgde de film met zo'n 70 miljoen dollar zelfs voor het beste openingsweekend sinds het begin van de coronacrisis. Momenteel is zo'n tachtig procent van de Amerikaanse bioscopen weer heropend.
Lees verder

Tom Boonen onder de indruk van Alpecin-Fenix: "Zó rustig, zó zelfzeker, zó 'thuis' overal"
Onze huisanalist Tom Boonen ziet een sterk Alpecin-Fenix in deze Tour de France, ook in de massasprints. "De trein die ze in de slotfase van de derde etappe op het spoor zetten, was indrukwekkend", aldus de ex-topsprinter.
Lees verder

Franse pers spaart 'Les Bleus' niet: "We zijn weggevaagd. Dit is een van de grootste fiasco's in onze geschiedenis"
De topfavoriet ligt uit het EK. Frankrijk sneuvelde gisteravond na een dolle avond tegen Zwitserland. De Franse pers is daags na de exit snoeihard voor 'Les Bleus'. "Het was nu eenmaal onmogelijk om met zoveel defensieve zwakheden ongestraft te blijven."
Lees verder

Twintiger 2 keer betrapt onder invloed van cocaïne: "Op dat moment werkte hij als chauffeur voor De Lijn"
Een 26-jarige man uit Zonnebeke die reed onder invloed van cocaïne moet voor de Ieperse politierechter verschijnen. De twintiger was op het moment van de feiten buschauffeur bij De Lijn.
Lees verder

#extreemweer: historische hittegolf breekt nationaal record voor tweede dag op rij in Canada
Intens, ongezien en gevaarlijk. Slechts enkele woorden waarmee men de hittegolf die het noordwesten van het Amerikaanse continent teistert beschrijft. Op zondag werd voor het eerst ooit een temperatuur van meer dan 45 °C gemeten in Canada. Het kwik gaf toen 46,6 °C aan. Gisteren kwam daar nog eens vlot 1,3 °C bij. Voor de tweede dag op rij een nieuw nationaal record.
Lees verder

Deze zomer op vakantie met een mobilhome? Zo kan je ervoor lenen
Er is geen geknipter reisvervoer in coronatijden dan de mobilhome. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening te hebben. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan je naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar je rekening mee moet houden.
Lees verder

"Wij zijn geen klein landje meer": Rode Duivels voor vierde keer op rij naar kwartfinales, niemand in Europa doet beter
Spanje in '14. Engeland in '16. Duitsland in '18. En nu dus Portugal én wereldkampioen Frankrijk. Sinds de Rode Duivels er op een groot toernooi weer bij zijn (2014), sneuvelt er altijd vroegtijdig een (schaduw)favoriet. Het maakt de vier kwartfinales op een rij van België uniek. Geen enkel ander Europees land doet de jongste jaren even straf.
Lees verder