Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 juni 2021

Internetoplichter (34) in de cel nadat hij verliefde vrouw (68) overhaalt om haar man (72) te vergiftigen

HLN
Internetoplichter (34) in de cel nadat hij verliefde vrouw (68) overhaalt om haar man (72) te vergiftigen
Een 34-jarige Nigeriaan is deze week aangehouden omdat hij een Vlaamse vrouw zo ver dreef dat ze haar echtgenoot probeerde te vergiftigen. De 68-jarige vrouw uit het noorden van Antwerpen had via sociale media een man leren kennen die haar allerlei amoureuze beloftes deed.
Lees verder

Duitser in wingsuit omgekomen na sprong uit helikopter in Zwitserland
Een Duitser (33) is woensdag in Walenstadt in het noordoosten van Zwitserland overleden na een sprong uit een helikopter met een wingsuit. Dit speciale pak zorgt voor een langere zweefvlucht dan een normale parachutesprong. Twee anderen die tegelijkertijd met de 33-jarige man sprongen, overleefden de actie wel, meldde de Zwitserse politie.
Lees verder

MR vraagt onderzoek naar illegale adopties in België
MR-Kamerlid Michel De Maegd vraagt de regering om het bestaan van illegale adopties in België te erkennen en na te denken over een slachtofferstatuut voor de kinderen in kwestie. Volgens De Maegd zijn wel honderden families in België onbewust betrokkenen bij illegale adopties, daarom is er onderzoek nodig, vindt hij.
Lees verder

Drugslunches, arrestaties en een relatie met een 16-jarige prostituee: het leven van softwarepionier John McAfee
Het opmerkelijke, woelige leven van John McAfee eindigde gisteren in een gevangeniscel in de buurt van Barcelona, waar de 75-jarige Amerikaan zich ophing. De softwarepionier die een van de eerste antivirusprogramma's voor computers maakte, zou aan de Verenigde Staten worden uitgeleverd voor belastingontduiking. Portret van een tragisch leven.
Lees verder

Meisje (9) loopt weg van huis en wordt 's nachts gevonden door speurhonden
De politie startte woensdagavond een zoekactie in Genk nadat een 9-jarig meisje rond 21.30 uur wegliep van huis, waarop de moeder alarm sloeg. Het kind werd rond 23 uur aangetroffen in een bosje, niet ver van huis. De moeder stond doodsangsten uit.
Lees verder

Wijnaldum vraagt om hulp UEFA bij racisme: "Ik sluit nog steeds niet uit dat ik van het veld loop"
Georginio Wijnaldum (30) zegt heel goed te hebben nagedacht over een situatie die zich zondag in Boedapest mogelijk kan voordoen tijdens de 1/8ste finales van het EK. Als Oranje zich langs de Tsjechen een weg naar de kwartfinales probeert te knokken, kan in Hongarije het publiek een negatieve rol spelen. Eerder werd bijvoorbeeld Kylian Mbappé racistisch bejegend door de supporters in de Puskas Arena. Wijnaldum vraagt nu vooral ook de steun van de UEFA.
Lees verder

Duncan Laurence als eerste Eurosongwinnaar in 45 jaar in Amerikaanse top 100
Duncan Laurence (27) is de eerste songfestivalwinnaar in 45 jaar die in de Billboard Hot 100 staat. Dat is de ranglijst van de muziekindustrie in de Verenigde Staten. Brotherhood of Man ging hem met 'Save You Kisses For Me' in 1976 als laatste voor. Måneskin, de winnaar van dit jaar, doet het met meerdere liedjes wereldwijd goed, maar de Italianen staan nog niet in de Hot 100.
Lees verder

Litouwen meldt "dramatisch" meer migranten aan Wit-Russische grens
Aan de grens tussen Wit-Rusland en Litouwen is volgens de Litouwse president Gitanas Nauseda het aantal migranten "dramatisch" gestegen. De mensen komen vooral uit Irak, Iran en Syrië. Alleen al uit Irak wachten ongeveer 1.500 mannen en vrouwen in Wit-Rusland de Europese Unie (EU) binnen te mogen.
Lees verder

Glenn Meesseman en ouders schuldig bevonden aan moord
De Antwerpse assisenjury heeft Inge Manderick (49), haar ex-man Patrice Meesseman (54) en hun zoon Glenn Meesseman (29) schuldig verklaard aan de moord op de jonge moeder Sara Laeremans.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Essays on Empathy' speelt als een interactieve poëziebundel
Tien (kleine) games in één pakket, voor slechts 12 euro? Als Essays on Empathy niet uit de kokers van Deconstructeam kwam, de makers van culthit The Red Strings Club, was de titel gewoon kansloos geweest. Nu krijg je een solide maar wat ongelijke ervaring voor je geld.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Het idyllische zomerhuis van Kathleen Aerts: "Onze boerderij was bijna een parenclub geweest"
"Aan het sterfbed van mama besefte ik dat we meer tijd moeten doorbrengen op onze boerderij in België", zegt Kathleen Aerts (43). En dus vertoeft ze deze zomer met haar gezin twee maanden in de bossen van de Antwerpse Kempen. Speciaal voor u geeft Kathleen een rondleiding op haar idyllische domein, waar u binnenkort zelf kan logeren. Een bijverdienste die ze goed kan gebruiken, want haar nieuwe project in Zuid-Afrika blijkt een pak prijziger dan gedacht.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Wie wist wat wanneer over PFOS?
Hoewel zeventien jaar geleden de problematiek rond het PFOS-dossier in Zwijndrecht voor het eerst in het Vlaams ­Parlement werd aangekaart, is er een onderzoekscommissie nodig om alle info los te krijgen. Wie wist wat wanneer? Een reconstructie in drie bedrijven.
Lees verder

Ziekenwagen brengt juf Suzette naar onvergetelijk afscheid
"Dit ga ik nooit, nooit van mijn leven vergeten." Suzette De heyder (61) bedankte in tranen de leerlingen en collega's van de Mechelse buitengewone basisschool De Sprankel tijdens een afscheidsmoment dat haar nog heel lang zal (ver)heugen. De verpleegkundige werd in ambulance thuis opgepikt om op school te worden bedolven onder een berg rozen. De dag voordien was 'Juf Suzette' nog opgeroepen voor de 'ernstigste' interventie uit haar schoolcarrière.
Lees verder

Video van Britney uit 2018 gaat viraal na explosieve getuigenis: "Ik heb koorts en ik denk dat ik ga flauwvallen"
Op sociale media gaat een video viraal waarin Britney Spears (39) tijdens een optreden vertelt dat ze hoge koorts heeft. "Ik denk dat ik ga flauwvallen", oppert ze zelfs. Het filmpje bewijst wat de popster woensdag aangaf in de rechtszaak rond haar voogdijschap: dat ze al dertien jaar vooral dienstdoet als geldkoe voor haar hele familie.
Lees verder

Zware ontploffing in Zele: helft woning weggeblazen
In de Olmenlaan in Zele heeft een ontploffing de helft van een woning weggeblazen. Het medisch interventieplan is afgekondigd.
Lees verder

Europese Unie bekrachtigt economische sancties tegen Wit-Rusland
Nadat de Europese buitenlandministers maandag al een akkoord hadden bereikt over een pakket economische sancties tegen Wit-Rusland, zijn die sancties vandaag/donderdag formeel bekrachtigd. Bedoeling is de entourage van president Aleksander Loekasjenko financieel te treffen.
Lees verder

In badjas en met een koffietje: Romelu Lukaku schittert op de cover van Vogue Italia
De lezers van Vogue Italia staan binnenkort een aangename verrassing te wachten. Niemand minder dan Inter-spits Romelu Lukaku prijkt op de cover van het Italiaanse modemagazine. In een badjas en met een kopje koffie pakt hij uit met zijn gespierde torso. "Het najagen van perfectie", staat te lezen in het bijschrift op de cover. De aanvaller van de Rode Duivels scheert momenteel hoge toppen op het EK. Hij was al goed voor drie doelpunten en is de man-in-vorm bij de Belgen.
Lees verder

Oriënt-Express lokt honderden treinspotters naar Centraal-Station, maar neemt last-minute een andere route door spoorlopers
De verwachtingen lagen donderdagmiddag hoog in het Centraal-Station van Antwerpen. Honderden treinspotters troepten daar samen om een glimp op te vangen van de wereldberoemde Oriënt-Express. Deze zou rond 12.57u. langs perron 23 razen, maar nam last-minute een andere route door spoorlopers.
Lees verder

Anderlecht stelt nieuwe thuisshirts voor, met gouden randje
Anderlecht steekt in een nieuw jasje. De Brusselaars stelden vandaag in een origineel filmpje hun thuisshirts voor komend seizoen voor. Zoals gewoonlijk regeert paars op het thuisshirt, maar dit jaar is er ook een gouden randje aan. Letterlijk. De shirtranden, het logo, de drie sterren en de slagzin 'This shirt is yours' zijn allemaal voorzien van een streepje goud. Het nieuwe thuistenue kan alvast online besteld worden. Binnenkort stelt Anderlecht ook zijn nieuwe uitrusting voor de verplaatsingen voor.
Lees verder

Belgische wetenschappers achterhalen voor het eerst hoe een gezond vaginaal microbioom eruit ziet. "Je kan het verbeteren door je levensstijl aan te passen"
Elke vrouw heeft down under een grote horde bacteriën: micro-organismen die superbelangrijk zijn voor de gezondheid. Zolang ze in balans zijn, heb je een blije vagina. Alleen: over die vaginale kolonie is amper iets geweten. Absurd, dus voerden Belgische wetenschappers het grootste burgeronderzoek ter wereld uit naar het vaginale microbioom. "We hopen dat we de komende maanden en jaren concrete aanbevelingen kunnen doen en therapieën kunnen ontwikkelen tegen blaasontstekingen, infecties, onvruchtbaarheid en andere problemen."
Lees verder