Doorgaan naar hoofdcontent

Ibiza-kenner Anne Poelmans over de relaxte postcoronasfeer: “Partytoerisme ligt nog stil, hét moment voor rustzoek...

HLN
Ibiza-kenner Anne Poelmans over de relaxte postcoronasfeer: "Partytoerisme ligt nog stil, hét moment voor rustzoekers"
Wat als een pandemie een eiland van de ene op de andere dag compleet lamlegt? Het lijkt een blockbuster, maar voor Ibiza was het de pijnlijke realiteit. "Plots waren alle toeristen maandenlang verdwenen", zegt inwoonster en Ibiza-kenner Anne Poelmans. Maar net als in Hollywood eindigt ook dit verhaal met een happy end.
Lees verder

Dit is de grappigste supporter van de Rode Duivels: Pablo Andres (41), Brussels komiek die Lukaku en Hazard meedogenloos maar liefdevol uitscheldt
Wie is de grappigste supporter van de Rode Duivels? Zonder twijfel: Pablo Andres (41), Brussels komiek, die meedogenloos maar liefdevol Lukaku en co uitscheldt. Zijn favoriete slachtoffer: Eden Hazard - of Etienne Bazaar, zoals hij het zegt. En het beste is nog dit: "Die gasten vinden dat zélf superplezant. Ze komen zelf met ideetjes voor grappige filmpjes."
Lees verder

11.000 inschrijvingen voor zomerscholen
In juli en augustus gaan meer dan 11.000 leerlingen naar 180 zomerscholen in 98 gemeenten. Dat meldt Onderwijsminister Ben Weyts zondag.
Lees verder

Onze chef voetbal doet een schietgebedje: "Natúúrlijk kunnen we Portugal verslaan. Op twee voorwaarden"
Waarschuwing. Onderstaande tekst is niet geschikt voor twijfelaars. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert is terughoudend omtrent een goede afloop van onze Rode Duivels. Omdat er de voorbije maanden geen referentiematch was. En omdat er wel heel veel druk op de schouders van Lukaku en Courtois ligt. Dan maar bidden dat zij een van de beste matchen uit hun carrière spelen.
Lees verder

Ricardo Sá Pinto zat als ploegmaat op de eerste rij bij de doorbraak van Cristiano Ronaldo: "We zagen meteen dat hij niet zoals de rest was"
"Stevig, krachtig, georganiseerd, een duidelijke strategie en kwaliteit." Ricardo Sá Pinto (48) is uiteraard fan van 'zijn' Portugal. Maar ook de Belgen maken indruk op hem. "Jullie zijn één van de kandidaten om het EK te winnen."
Lees verder

"Ook in België gaan de coronacijfers stijgen": Britse corona-experte Christina Pagel
"Ik zie dat nog maar 30 procent van de Belgische bevolking volledig gevaccineerd is", zegt wiskundige Christina Pagel, lid van een Britse expertengroep. "Zo houdt u de deltavariant niet tegen." Een nuchtere blik op de zomer.
Lees verder

Geen cijferoverzicht meer op zondag en maandag, naar één persconferentie Sciensano per week
Op zondag en maandag zullen de coronacijfers niet langer geüpdatet worden door gezondheidsdienst Sciensano. Bijgevolg zullen ook de overzichtsstukken bij Het Laatste Nieuws niet langer verschijnen op deze dagen. Daarnaast organiseren Sciensano en het Crisiscentrum vanaf volgende week nog slechts een keer per week een persconferentie over de coronacijfers.
Lees verder

Desinteresse domineert regionale verkiezingen in Frankrijk
Frankrijk maakt zich vandaag op voor de tweede ronde van de regionale en departementale verkiezingen. Afgelopen zondag werd de eerste ronde getekend door een historisch lage opkomst.
Lees verder

Zwoele zondag met mogelijk "vrij intens" onweer in aanloop naar wedstrijd Rode Duivels
Zondag is het behoorlijk warm en zwoel, met in de namiddag onweersbuien vanaf de Franse grens. Er is kans op hagel, windstoten en veel neerslag op korte tijd, meldt het KMI.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Jan Jambon: "Ik kwets soms mensen zonder dat het zo bedoeld is. Dat is de aard van het beestje"
Wat als? Jan Jambon het eens niét over politiek moet hebben? Dan gebeurt er iets bijzonders en komen de écht belangrijke dingen bovendrijven. "Vorige zondag ging ik met de kleinkinderen naar het circus. Wat er in die piste gebeurde, was niet zo belangrijk. Maar de gezichten van die kinderen."
Lees verder

Onze reporters zagen bloed, tranen en ongeloof na de valpartijen in de Tour: "De koers was zo hectisch en gevaarlijk, ik ben blij dat het gedaan is"
Blutsen, builen en bloed. Onze mannen in de Tour zagen aan de meet hoe groot het slagveld was in het peloton. Door een dwaze fan, maar ook door de chaos in de koers. "En het zijn altijd dezelfden die vallen…"
Lees verder

PORTRET. Carine Knapen, de advocate die betwijfelt of Jürgen Conings in de kist lag die is gecremeerd
De familie van Jürgen Conings betwijfelt niet alleen dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Ze is er zelfs niet zeker van dat er een lichaam lag in de kist die zaterdag is gecremeerd. "Ik heb de lijkzak zelf betast", zo zegt hun advocate. "En het enige wat ik voelde, was lucht." Carine Knapen (57) is dan ook de ideale raadsvrouw voor wie graag in complotten gelooft. De Vlaamse Rudy Giuliani — of het nu gaat over corona of over de dreiging van UFO's.
Lees verder

"Iedereen kan last hebben van flubberarmen, ongeacht leeftijd of gewicht": personal trainers tonen met welke oefeningen je ervan verlost raakt
Blijf jij ook angstvallig lange mouwen dragen om je armen te bedekken tijdens de zomer? Maar liefst 3 op de 4 vrouwen is er ongelukkig over. Personal trainers Nele Waelbers en Mirte Mulder geven uitleg en tonen welke oefeningen helpen. "Snelle suikers zetten zich om in vet en gaan linea recta naar waar we ze niet willen zien, zoals de bovenarmen."
Lees verder

LIVE. Belgische fans troepen samen in Sevilla - Martínez denkt niet aan doemscenario: "Er is veel opwinding en energie"
Hoogspanning in het bloedhete Sevilla. De Rode Duivels staan vanavond voor hun eerste échte test op dit EK. En wat voor één: een achtste finale tegen titelverdediger Portugal. Heel de dag zit u bij HLN op de eerste rij om de aanloop naar het duel te volgen. Om 21 uur wordt er afgetrapt. Wie plaatst zich voor de kwartfinales? Volg het hier in onze liveblog!
Lees verder

Nieuw op 1 juli: Covid-veilig reizen in EU met coronacertificaat, kleine aankopen van buiten de EU duurder, erven van vrienden goedkoper
Nieuwe maand, nieuwe regels. Dat is in juli niet anders. Zo is onder meer vanaf 1 juli het coronacertificaat geldig in alle EU-landen, gaan vanaf die dag heel wat uitkeringen omhoog en worden kleine aankopen van buiten de EU duurder. In dit stuk bundelen we de belangrijkste veranderingen.
Lees verder

Vertonghen: "Mijn kinderen worden richting Portugal geduwd, maar zullen toch een Belgisch shirtje aandoen"
Waar het hart van vol is… Onze Rode Duivelswatcher luisterde aandachtig naar de laatste woorden van Jan Vertonghen (34). Een relaas dat zich niet beperkte tot "het fenomeen" Cristiano Ronaldo. Evenmin tot Portugal. Want plots ging het over de grootste supporters die een vader zich kan wensen.
Lees verder

Jan Vertonghen: "Mijn kinderen worden richting Portugal geduwd, maar zullen toch een Belgisch shirtje aandoen"
Waar het hart van vol is… Onze Rode Duivels-watcher luisterde aandachtig naar de laatste woorden van Jan Vertonghen (34). Een relaas dat zich niet beperkte tot "het fenomeen" Cristiano Ronaldo. Evenmin tot Portugal. Want plots ging het over de grootste supporters die een vader zich kan wensen.
Lees verder

Dave (44) ruilt carrière bij wegpolitie in voor leven als priester: "Ik wil er zijn voor de mensen"
Van tuinman naar politieagent tot priester: de levensloop van Dave Vannieuwenhuyse (44) is niet alledaags te noemen. Het was het overlijden van zijn vader in 2010 dat Dave over de streep trok om priester te worden. "We groeiden dichter naar elkaar toe, maar ik voelde dat er hierboven toch nog iemand aan de touwtjes aan het trekken was." Zondag wordt hij met een jaar uitstel - door corona - gewijd in de Sint-Pieterskerk van Torhout.
Lees verder

Kwart van de Vlamingen boekte al een zomerreis
De duidelijkheid rond het coronacertificaat en de gratis PCR-testen doen ons zin krijgen om te reizen. Vooral jongeren en gezinnen met kinderen hebben concrete reisplannen. Dat blijkt uit de VAB-Zomerbarometer waarover De Zondag bericht.
Lees verder

Man (35) ernstig gewond na beet van witte haai voor kust van San Francisco
Een 35-jarige man verkeert in ernstige toestand nadat hij werd gebeten door een witte haai voor de kust van het Amerikaanse San Francisco. Dat melden de autoriteiten.
Lees verder