Doorgaan naar hoofdcontent

Honderdtal mensen komt samen aan Dilserbos om Jürgen Conings te herdenken: “Hij was geen terrorist, maar een held”

HLN
Honderdtal mensen komt samen aan Dilserbos om Jürgen Conings te herdenken: "Hij was geen terrorist, maar een held"
Op de parking Sparrendal, vlak aan de plek waar het lichaam van Jürgen Conings werd aangetroffen, zijn zondagnamiddag een honderdtal mensen samengekomen om de militair te herdenken. De politie gaf uiteindelijk de toestemming om een sereen moment in te lassen. Een mars, zoals oorspronkelijk verwacht, vond er niet plaats.
Lees verder

Luxemburgse premier test positief op coronavirus, enkele dagen na Europese top in Brussel
De Luxemburgse premier Xavier Bettel heeft een positieve Covid-test ondergaan en heeft zich in zelfisolatie geplaatst. Dat is vandaag door zijn communicatiedienst meegedeeld.
Lees verder

LIVE. Duivels begonnen aan hun opwarming, geblesseerde Mignolet trekt opnieuw naar binnen
• La Cartuja (21u)
Lees verder

"Ik heb hem twee weken": garage met splinternieuwe Mercedes loopt helemaal onder water in Lanaken
Het onweer houdt lelijk huis in het Limburgse Lanaken. Rob Kaminski is extra hard getroffen, want zijn hele kelderverdieping staat onder water tot aan het plafond. Een deel van die kelder is garage, en daarin staat Robs splinternieuwe Mercedes GLB, een model dat al snel meer dan 45.000 euro kost. "Een full option", legt hij uit aan VTM NIEUWS. "Ik heb hem twee weken."
Lees verder

Thijs Zonneveld ziet Van der Poel terugslaan na teleurstelling van gisteren: "Dan moet je een kop van gewapend beton hebben"
Gisteren was een kleine teleurstelling, maar vandaag sloeg Mathieu van der Poel dubbel zo hard terug in de Tour. De Nederlandse alleskunner maakte op de Mûr-de-Bretagne kipkap van de concurrentie en veroverde naast de ritzege ook het geel. Indrukwekkend, zag ook onze columnist Thijs Zonneveld. "Hij walst over Nairo Quintana heen en klapwiekt als een gier naar het kadaver van Sonny Colbrelli, alvorens hij de Siamese Sloveense tweeling uit rozijntjes uit zijn achterzak schudt."
Lees verder

Nederland fileert Frank de Boer na een 'Advocaatje' en ziet "roemloos afscheid door de achterdeur"
Nederland leek zich op te maken voor een glorieuze sportdag. Max Verstappen aan het feest in Spielberg, Mathieu van der Poel op de Mûr-de-Bretagne. Op weg naar de kwartfinale van het EK voetbal zou Oranje dat Tsjechische varkentje ook wel even wassen, toch? Niet dus. 0-2. "Wij gaan naar Boedapest", zongen de Oranje-fans al vorige week. Wisten zij toen veel dat Boedapest een martelgang zou worden. De Nederlandse pers is streng voor bondscoach De Boer, die ze een 'Advocaatje' zagen doen, onze analist Jan Mulder ergert zich aan "het gebral".
Lees verder

Mignolet ondervindt lichte hinder aan knie en wordt derde doelman, Chadli in tribune
Balen voor Simon Mignolet. De back-up van Thibaut Courtois trok tijdens de opwarming voor België-Portugal geblesseerd naar binnen. Hij ondervindt lichte hinder aan de knie. Matz Sels schuift een rijtje op in de pikorde en wordt tweede doelman. Mignolet neemt plaats op de bank als derde keeper.
Lees verder

Degryse en Mulder over Duivelse elf: "Martínez beseft dat het 'moneytime' is"
In 'Deviltime' bespraken Jan Mulder en Marc Degryse zonet de opstelling waarmee de Rode Duivels straks starten. De analisten zijn enthousiast.
Lees verder

Spelers Oranje kunnen het zelf moeilijk geloven: "Dit is pijnlijk, moeilijk om te verwerken" - De Boer verklaart opvallende wissel
Een deceptie bij Oranje. Vol vertrouwen leefden ze op het EK toe naar de achtste finale tegen Tsjechië. Het draaide uit op een serieuze afknapper: 0-2-verlies. Aanvoerder Georginio Wijnaldum snapt er niets van. "Dit is pijnlijk, moeilijk om te verwerken."
Lees verder

Spelers Oranje kunnen het zelf moeilijk geloven: "Dit is pijnlijk, moeilijk om te verwerken"
Een deceptie bij Oranje. Vol vertrouwen leefden ze op het EK toe naar de achtste finale tegen Tsjechië. Het draaide uit op een serieuze afknapper: 0-2-verlies. Aanvoerder Georginio Wijnaldum snapt er niets van. "Dit is pijnlijk, moeilijk om te verwerken."
Lees verder

Israël maakt "stevig voorbehoud" bij nucleaire gesprekken tussen VS en Iran
Yair Lapid, de nieuwe Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, maakt "stevig voorbehoud" bij de gesprekken die de VS momenteel voert met Iran. Dat heeft hij zondag duidelijk gemaakt tijdens een ontmoeting met zijn Amerikaanse ambtgenoot Antony Blinken.
Lees verder

In de Kerkstraat supporteren ze vanavond even hard voor KDB als Cristiano: "Voetbal is al ons hele leven een feest, dat zal het vanavond ook zijn"
In de Kerkstraat in Zelzate supporteren ze vanavond even hard voor KDB en Big Rom als voor Cristiano Ronaldo. Steven Lybaert en zijn Portugese schone Nathalie Joaquin zijn gek van elkaar, maar ook van het spelletje. Normaal staan ze zij aan zij tijdens de matchen van Sporting Lokeren en Benfica, vandaag zitten ze voor één keer in het tegenoverstelde kamp.
Lees verder

Uiterst rechtse partij van Le Pen wint in geen enkele regio tijdens regionale verkiezingen in Frankrijk , ook partij van president Macron lijdt verlies
Bij de regionale verkiezingen in Frankrijk heeft de extreemrechtse partij Rassemblement Nationale (RN) van Marine Le Pen volgens de exitpolls in geen enkele regio de strijd gewonnen. Ook de partij van president Emmanuel Macron lijkt zware verliezen te lijden. De verkiezingen werden gekenmerkt door een erg lage opkomst.
Lees verder

Extreemrechtse partij van Le Pen wint in geen enkele regio tijdens regionale verkiezingen in Frankrijk
Bij de regionale verkiezingen in Frankrijk heeft de extreemrechtse partij Rassemblement Nationale (RN) van Marine Le Pen volgens de exitpolls in geen enkele regio de strijd gewonnen.
Lees verder

LIVE. Duivels aardig begonnen aan hun achtste finale tegen Portugal, Eden Hazard schiet hoog over na goeie actie
• La Cartuja (21u)
Lees verder

Kat Kerkhofs feliciteert Dries Mertens vanuit de tribunes in Sevilla met hun zesde huwelijksverjaardag
Gespot in het Estadio de La Cortuja van Sevilla: Kat Kerkhofs. Niet moeilijk, de wederhelft van Dries Mertens was erop uit haar Rode Duivel eraan te herinneren dat het net vandaag hun zesde huwelijksverjaardag is. Kat trok daarvoor alle registers open en was uitgerust met een handgeschreven pancarte. 'Gelukkige huwelijksverjaardag, baby', staat er in het Engels te lezen. Net als tegen Finland moet Dries Mertens wel weer vanaf de bank toekijken. Na matige prestaties tegen Rusland en Denemarken is hij zijn plaats in de basis kwijtgespeeld. Als Dries straks toch zijn intrede maakt tegen de Portugezen, zal hij extra gebrand zijn op een sterke invalbeurt. De winner en dan een hartje richting Kat, het spookt nu ongetwijfeld door het hoofd van Mertens.
Lees verder

LIVE. "Superefficiënt België. Hoe houden we dit vast?": Mulder en Degryse analyseren eerste helft van België-Portugal!
• La Cartuja (21u)
Lees verder

Degryse en Mulder over eerste helft tegen Portugal: "Het ideale scenario, Duivels kunnen geliefkoosde spel gaan spelen"
In 'Deviltime' bespraken Jan Mulder en Marc Degryse zonet de eerste helft van de Rode Duivels tegen Portugal. De Rode Duivels leiden met 1-0 bij rust.
Lees verder

Had Palhinha geen twee keer geel verdiend na fouten op Lukaku en De Bruyne?
João Palhinha was de verrassing van bondscoach Fernando Santos in de basiself van Portugal, maar de middenvelder mag blij zijn dat hij nog tussen de lijnen staat. Palhinha kon eigenlijk al twee keer geel gekregen hebben na fouten op Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne, die uiteindelijk van het veld moest.
Lees verder

LIVE. Portugal gaat met Bruno Fernandes en João Felix op zoek naar gelijkmaker
• La Cartuja (21u)
Lees verder