Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 juni 2021

Het bewogen weekend van Kevin De Bruyne: kleine ingreep aan oogkas, extra trofee, vandaag bij Duivels in Tubeke

HLN
Het bewogen weekend van Kevin De Bruyne: kleine ingreep aan oogkas, extra trofee, vandaag bij Duivels in Tubeke
Eerst de trofee, dan de kleine ingreep. En niet omgekeerd. Zondagavond kroonden zijn ­collega-profvoetballers Kevin De Bruyne (29) verrassend voor de tweede keer op rij tot PFA Player of the Year, de meest prestigieuze individuele prijs in ­Engeland. In ­Tubeke meldt er een zich aan met een extra beker op zijn palmares, een bonus en een sneetje aan het oog.
Lees verder

Afgehakt hoofd in stemlokaal gegooid op verkiezingsdag in Mexico
In Mexico waar zondag (lokale tijd) verkiezingen worden gehouden, is bij een stemlokaal een afgehakt hoofd naar binnen gegooid. Ook zijn in de buurt plastictassen gevonden met daarin ledematen, meldden de autoriteiten in Terrazas del Valle, vlak bij de noordwestelijke stad Tijuana.
Lees verder

Bloederige verkiezingsdag in Mexico: Afgehakt hoofd in stemlokaal gegooid, vijf verkiezingsmedewerkers gedood in hinderlaag
De verkiezingen in Mexico gingen zondag gepaard met opvallend veel bloedvergieten. In Terrazas del Valle, vlak bij de noordwestelijke stad Tijuana, werd in een stemlokaal een afgehakt hoofd naar binnen gegooid. In de buurt werden plastic tassen gevonden met ledematen. Dat melden de lokale autoriteiten. In de staat Chiapas, in het zuiden van Mexico, werden vijf personen vermoord tijdens de voorbereidingen van de verkiezingen. Dat zegt de procureur van Chiapas.
Lees verder

21 burgerdoden bij raketaanval op tankstation in Jemen, ziekenwagens aangevallen met drone
Bij een raketaanval op een tankstation in Jemen zijn zeker 21 burgers om het leven gekomen. Houthi-rebellen vuurden zaterdagavond een ballistische raket af op de belegerde stad Ma'rib, meldde informatieminister Muammar al-Arjani aan staatsagentschap Saba. Even daarna werden verschillende ziekenwagens getroffen, op weg naar de slachtoffers, door een met springstof uitgeruste drone. Onder de slachtoffers was ook een kind. Vijf anderen raakten gewond. De aanval wordt als een oorlogsmisdaad beschouwd.
Lees verder

Merkels CDU boekt duidelijke overwinning bij regioverkiezing
De CDU, de partij van Angela Merkel en minister-president Reiner Haseloff heeft de deelstaatverkiezingen in Saksen-Anhalt met een verrassend grote voorsprong gewonnen. In de aanloop naar de Bondsdagverkiezingen, binnen bijna vier maanden, betekent dat een opsteker voor CDU-partijleider Armin Laschet.
Lees verder

Antwerpse familie van slachtoffer Liliane Derden verwacht geen soelaas van monsterproces MH17: "Het vonnis zal niets veranderen, een bezoek aan de rampplek wel"
De Antwerpse familie van Liliane Derden (50) - één van de zes Belgische slachtoffers van vlucht MH17 die op 17 juli 2014 boven Oekraïne werd neergehaald met een raket - verwacht weinig van het monsterproces dat vandaag op Schiphol ten gronde van start gaat. En al zeker geen soelaas. «Of de vier verdachten nu schuldig worden verklaard of niet, zal niets veranderen voor ons», zegt Lily's schoonbroer Jan Bistiaux (66). «Wij gaan deze tragedie pas een plaats kunnen geven wanneer we eindelijk de plek van de ramp, tussen de zonnebloemen daar, gaan mogen bezoeken.»
Lees verder

DE GROTE PEILING. Helft Vlamingen wil kortere zomervakantie, Walen kijken met andere bril naar 'rijk der vrijheid'
Een kortere zomervakantie van een week of 6, maar wel een herfst- en krokusverlof van twee weken als compensatie? Bijna de helft van de Vlamingen (48%) is fan. Slechts 34% is tegen. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, Le Soir en RTL. Nog opvallend: Vlaanderen en Wallonië kijken met een compleet andere bril naar 'het rijk der Vrijheid.' Vlamingen blijven een tikkeltje voorzichtiger, terwijl de Walen toch wat meer de teugels willen vieren.
Lees verder

GROTE PEILING. Helft Vlamingen wil kortere zomervakantie, Walen kijken met andere bril naar 'rijk der vrijheid'
Een kortere zomervakantie van een week of 6, maar wel een herfst- en krokusverlof van twee weken als compensatie? Bijna de helft van de Vlamingen (48%) is fan. Slechts 34% is tegen. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, Le Soir en RTL. Nog opvallend: Vlaanderen en Wallonië kijken met een compleet andere bril naar 'het rijk der Vrijheid.' Vlamingen blijven een tikkeltje voorzichtiger, terwijl de Walen toch wat meer de teugels willen vieren.
Lees verder

Een thuismatch met de Duivels. Kevin De Bruyne, speelse vader van drie: sinds hij papa is, toont de koele kikker zijn peperkoeken hart
Een speelse vader. Een vrijgevige kameraad. Een echtgenoot die maar al te goed weet dat hij met zijn gat in de boter is gevallen. Kevin De Bruyne (29) is véél meer dan toevallig een voetballer zoals er in de hele wereld geen vijf rondlopen. "Ik was té vol van voetbal. Pas toen ik vader werd, zag ik in dat er méér is in het leven." Dit is zijn portret - van de mens, niet van de man die de Rode Duivels Europees kampioen moet maken.
Lees verder

Verjaardagsritje eindigt in drama: "Zodra het weekend was, zaten ze meer op hun fiets dan ernaast"
"Ik zag hen metershoog de lucht in vliegen." Een wielertoerist kon gisteren alleen maar toekijken toen zijn twee vrienden in het Oost-Vlaamse Eke (Nazareth) werden aangereden door een wagen. Ze waren op slag dood. Wat een feestrit moest worden voor de verjaardag van één van hen, eindigde in een drama.
Lees verder

Meer testcapaciteit voor wie op reis wil, maar niet altijd vlak bij de deur
Zoetjesaan weten we of we al dan niet tijdig gevaccineerd zullen zijn om onze geplande reis te maken. Maar als dat niét zo is, raken we dan wel op tijd aan een negatief PCR-testresultaat, die andere optie om - naast een recente coronabesmetting - zorgeloos te kunnen reizen in Europa? Geen paniek: de testcapaciteit wordt uitgebreid en vanaf eind deze maand kan je je afspraak online maken. Alleen zal je misschien niet in het dichtstbijzijnde testcentrum terechtkunnen.
Lees verder

Vervuiling Linkeroever al in 2004 geweten
Al zeventien jaar geleden werd in het Vlaams Parlement alarm geslagen over de hormonenverstorende en mogelijk kankerverwekkende chemische stof PFOS op de Antwerpse Linkeroever. Dat bericht De Morgen vandaag.
Lees verder

ANNO 2021. Frans Van Den Wyngaert: "Wij kregen amper 450 euro als we een Europese wedstrijd floten"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Frans Van den Wyngaert, drievoudig scheidsrechter van het jaar en schooldirecteur. Hij neemt eind 2021 definitief afscheid van de Topsportschool.
Lees verder

F1-debacle in Azerbeidzjan: Max baalt, Lewis faalt
Stratengevecht, thriller, brokkenkoers en loterij: Baku was het allemaal. En de winnaar? Max, na al die ronden aan de leiding? Niet dus. Genekt door een foute band. Lewis dan, met die gulden kans die hij op de valreep kreeg? Ook niet. In de fout als een beginner. Sergio Perez dan maar. Verdiend. Maar vooral: belangrijk voor de rest van het seizoen.
Lees verder

Volgend schooljaar taalscreening in elke kleuterklas
Vanaf volgend schooljaar wordt er elk jaar in de derde kleuterklas tussen 10 oktober en 30 november een taalscreening afgenomen bij alle kinderen. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Zo kunnen kleuters met een taalachterstand in de rest van het schooljaar nog bijgewerkt worden.
Lees verder

Vrouwen én mannen dragen straks roze: deze zomer kleurt flamingo, bubbelgum en zalm
Wat hebben wij nodig? Vreugde. Wat kunnen wij gebruiken? Zachtheid. Welke kleur drukt zoiets uit? Roze. Daarom kleurt de zomer van 2021 flamingo en bubbelgum en zalm. Het staat mooier op foto dan zwart - niet onbelangrijk in deze virtuele tijden - en ook bij mannen ligt het volop in de rekken. Maar hoe draag je al dat roze zonder weer met een babystemmetje te gaan praten?
Lees verder

Alles voorbij 1/8ste finale is bonus voor dit Oranje: "Net kind op eerste fietsje zonder steunwieltjes"
De sfeer was feestelijk enthousiast in de voor een kwart gevulde Grolsch Veste, de uitslag mocht er zijn, maar het voetbal was povertjes. Nederland na de 3-0 tegen Georgië tot kanshebber op een Europese titel bombarderen, zou een rondje misplaatste scorebordjournalistiek zijn. Oranje hoort straks zijn poule te winnen, maar vanaf de tweede ronde zal het geluk en een flitsende Depay nodig hebben om in het toernooi te blijven.
Lees verder

Slangen op maandag. Een kind in een psychische noodsituatie zou geen dag langer moeten wachten op hulp dan een kind in een lichamelijke noodsituatie
Noël Slangen overschouwt in zijn gastcolumn de actualiteit.
Lees verder

LIVE. Minder dan 1.500 besmettingen per dag
Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Voorts heeft het Overlegcomité vrijdag beslist dat Belgen die terugkeren uit een rode zone vanaf 1 juli niet meer in quarantaine moeten als ze een Europees Covid-certificaat hebben. Ook de horeca kreeg goed nieuws: binnenruimtes én terrassen kunnen vanaf woensdag openblijven tot 23.30 uur. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo tien basisregels op de persconferentie na het overleg. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

"Bedrijfswereld moet meer aandacht schenken aan mentaal welzijn werknemers"
Vier op de tien werknemers vinden dat hun baas niet of onvoldoende geeft om hun mentaal welzijn. Bijna twee op de tien heeft het gevoel binnenkort te kunnen uitvallen met een burn-out. Bij de werkgevers geeft 93 procent aan zijn best te doen om het moraal van het personeel op te krikken. HR-groep Acerta, die de rondvraag organiseerde in samenwerking met jobsite Stepstone, meent dat de terugkeermomenten naar kantoor kunnen aangegrepen worden om het verschil in perceptie weg te werken.
Lees verder