Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 juni 2021

Herenthout: Registratie Herenthouts erfgoed

Herenthout
Registratie Herenthouts erfgoed
Heemkring Sandelyn bezit een uitgebreide en diverse collectie lokaal erfgoed die binnenkort verhuist naar een nieuw depot. Hiervoor zijn ze op zoek naar vrijwilligers voor de registratie van de collectie. Voor de voortgang van het project is hulp van vrijwilligers essentieel.
Lees verder

Activiteit 55+ Neteland Sport: kajak op de Nete
Op donderdag 17 juni organiseert Sport Neteland een kajaktocht voor 55-plussers. Geniet al roeiend van het mooie landschap tussen Herentals en Grobbendonk. Je kan kiezen tussen een kajak- of kanotocht met twee en een begeleide boot voor tien personen.
Lees verder

Overlegcomité hakt knopen door over horeca en reizen
Op vrijdag 4 juni kwam het Overlegcomité opnieuw samen. Het besprak de versoepelingen voor de horeca vanaf 9 juni. Ook over reizen en grote evenementen tijdens de zomervakantie werden er knopen doorgehakt. Horeca vanaf 9 juni Vanaf 9 juni mag de horeca open tot 23.30 uur, zowel terrassen als binnen.  Horecazaken mogen open vanaf 5 […]
Lees verder

Wees niet gek, doe de tekencheck!
Had jij al eens een tekenbeet? Door de klimaatopwarming zal de contactkans met teken wel eens kunnen veranderen. Je kan ze overal in de natuur tegenkomen, dus niet alleen als je het bos intrekt. Ook als je in de tuin werkt, gaat wandelen of buiten speelt. En van een teek kun je ziek worden.
Lees verder