Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 juni 2021

Herenthout: Check je chip

Herenthout
Check je chip
Vanwege de wet op de privacy zijn alle contactgegevens op de chip van je huisdier sinds 1 mei 2021 anoniem, enkel een dierenarts kan nog zien wie de eigenaar is. Daarvoor kon iedereen met een chiplezer het chipnummer van bijvoorbeeld een hond of kat achterhalen en zo op de websites dogid.be en catid.be zien wie de eigenaar is. Onder andere het adres, e-mailadres en telefoonnummer van het baasje konden worden opgevraagd. Maar dat is nu dus veranderd.
Lees verder

Hinder zondag 27 juni: GP Rik Van Looy
Op zondag 27 juni wordt opnieuw de GP Rik Van Looy gereden. Het peloton maakt ook zijn doortocht door Herenthout. Hou tijdens de wedstrijd rekening met hinder op het openbaar vervoer. Raadpleeg voor je vertrek zeker de routeplanner van De Lijn.
Lees verder

Fotowedstrijd: Glastuinbouw anders belicht
Provincie Antwerpen nodigt een zomer lang iedereen uit om mooie, leuke of originele foto's te maken waarop de serre centraal staat. Met deze fotowedstrijd verruimt het provinciebestuur de blik op glastuinbouw en richten ze de aandacht op de innovatieve en artistieke kanten van de glastuinbouwsector.
Lees verder

Problemen met je identiteitskaart? Download de eID software!
De identiteitskaart zit sinds begin dit jaar in een nieuw jasje. Niet alleen de buitenkant ziet er anders uit, ook de kaart zelf en de contactchip zijn vernieuwd. Hierdoor kan je problemen ondervinden met online toepassingen met een oude versie van de eID-software.
Lees verder