Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 juni 2021

Helikopters in de lucht en honderden agenten op post voor bezoek Amerikaanse president: zelfs met Jürgen Conings wor...

HLN
Helikopters in de lucht en honderden agenten op post voor bezoek Amerikaanse president: zelfs met Jürgen Conings wordt rekening gehouden
Net als vier jaar geleden bij het bezoek van toenmalig president Donald Trump en zijn vrouw Melania aan Brussel, zetten Belgische veiligheidsdiensten alle zeilen bij om president Joe Biden op 14 en 15 juni een veilig verblijf in de hoofdstad te garanderen. En ja, de voortvluchtige militair Jürgen Conings is daarbij een extra aandachtspunt, al laten de Amerikanen noch de Belgen iets aan het toeval over.
Lees verder

LIVE EK. Tweede coronageval bij Spanje - Ook Covidalarm bij Zweden
Het aftellen naar het EK voetbal kan beginnen. Naast de Rode Duivels dromen nog heel wat landen van een topprestatie. In deze liveblog krijgt u al het 'buitenlandse' nieuws mee.
Lees verder

'Blind Gekocht' heeft er een woelig seizoen opzitten: "Eisen liggen hoger, want 'Bart en Béa spelen dat wel klaar'"
Een doorverkocht huis, uitzonderlijke verwachtingen en indrukwekkende totaalrenovaties. Het derde seizoen van 'Blind Gekocht' was het meest bijzondere uit de reeks. Vooral wat de deelnemers betreft: die veranderden in de loop der jaren van wanhopige waaghalzen in uitgekiende fortuinjagers. Wij vroegen executive producer Bjorn Boerjan over het afgelopen seizoen, de financiële aspecten en hun plannen voor de komende reeks. "Deelnemers die enkel uit zijn op geld halen de definitieve selectie nooit."
Lees verder

Oxford-studenten halen portret van Queen weg uit gemeenschappelijke ruimte
In het Verenigd Koninkrijk is commotie ontstaan nadat een groep studenten van de prestigieuze universiteit van Oxford een portret van de Britse koningin Elizabeth verwijderd had uit de gemeenschappelijke ruimte van het Magdalen College. Volgens de meerderheid van de studenten representeert de Queen "recente koloniale geschiedenis" en kan haar beeltenis "sommigen onwelkom doen voelen".
Lees verder

Qmusic-dj's Maarten en Dorothee geven auto's weg ter ere van hun duizendste radioshow samen
Feest in de radiostudio's van Qmusic. Het ochtendduo Maarten Vancoillie (32) en Dorothee Dauwe (31) presenteert vanmorgen hun 1.000ste radioshow samen en daarvoor neemt hun show Oprah Winfrey-achtige allures aan. Elke beller die tussen 7 en 9 op de radio komt, wint een auto.
Lees verder

Vrouw van El Chapo bereid schuldig te pleiten
De vrouw van de Mexicaanse drugsbaron El Chapo, Emma Coronel, gaat schuldig pleiten. De 31-jarige oud-schoonheidskoningin werd in februari in Washington opgepakt en wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn in het kartel dat El Chapo leidde.
Lees verder

Neymar en co "tegen organisatie van Copa America", maar Brazilië zal wel deelnemen
De Braziliaanse spelers beloofden een statement en gaven er een. Ze zeggen "tegen de organisatie van de Copa America" in hun land te zijn. Wel verzekeren ze aan het toernooi te zullen deelnemen, ondanks de COVID-pandemie in het land. De spelers van de Seleçao doen dat in een gezamenlijk manifest dat op sociale media is verspreid.
Lees verder

Trump feliciteert Nigeria met opschorting Twitter: "Misschien had ik het zelf moeten doen toen ik president was"
De Amerikaanse voormalig president Donald Trump heeft Nigeria gefeliciteerd met de opschorting van Twitter in het land. "Felicitaties aan Nigeria om Twitter op te schorten, omdat Twitter hun president heeft verbannen", schrijft Trump in een verklaring. "Misschien had ik het zelf moeten doen toen ik president was."
Lees verder

Vlaamse regering legt ook niet energie-intensieve bedrijven energiebesparende ingrepen op
De Vlaamse regering legt energiebesparende maatregelen op aan een 1.000-tal niet energie-intensieve ondernemingen. "Niet energie-intensieve bedrijven verbruiken gemiddeld evenveel energie als 260 tot 870 Vlaamse gezinnen. Het besparingspotentieel bij hen is dus enorm groot. Ook zij zijn een deel van de oplossing als we onze energiebesparingsdoelstelling willen behalen", legt minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) uit.
Lees verder

Mulder schrijft een brief aan Courtois: "Ik zie een hoofdcoach ­gloren. Heb je al een ­assistent, Thibaut? Ik ben je man"
Beste Thibaut...". Jan Mulder schrijft elke dag een brief. Een mooie boodschap, gericht aan een Rode Duivel. Vandaag heeft hij alleen maar lof voor het levensbelangrijke sluitstuk van onze nationale ploeg, die maar wat graag Europees kampioen wil worden. "Jij bent ook nog eens doelman van Real Madrid. Dan verdedig je het hoogste heiligdom ter wereld en mag je met recht trots zijn."
Lees verder

Bpost en VDAB willen dit jaar 500 werkzoekenden opleiden tot postmedewerker
Arbeidsbemiddelingsdienst VDAB en postbedrijf bpost hebben de handen in elkaar geslagen om dit jaar meer dan 500 werkzoekenden op te leiden tot post- en pakketmedewerker. Dat melden ze woensdag. In september kunnen 300 nieuwe kandidaten starten aan een opleidingstraject. Naast de kans op een vaste job, krijgen de kandidaten ook de mogelijkheid om een rijbewijs en een diploma secundair onderwijs te behalen.
Lees verder

Hoeveel pech kan je hebben? Bondscoach Albanië twee duels op rij omvergekegeld
Dat doen er hem geen twee na. Edoardo Reja, de 75-jarige bondscoach van Albanië, werd op vier dagen tijd twee keer omvergekegeld voor zijn dug-out.
Lees verder

Zeker tien doden na aanval op mijnenruimers in Afghanistan
In Afghanistan zijn bij een aanval op een groep mijnenruimers zeker tien mensen om het leven gekomen. Nog eens veertien anderen raakten gewond, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

Vandaag nieuwe zoekacties in Limburg naar Jürgen Conings, leger en politie komen samen in Genk
Een nieuwe dag, een nieuwe zoektocht naar Jürgen Conings, de vermiste militaire die nu al bijna een maand gelegen in een afscheidsbrief dreigde met een aanslag. Het leger en heel wat politie verzamelt vanmorgen in Genk. Dat wordt aan HLN bevestigd. Kans bestaat dat er weer op het Nationaal Park wordt gefocust.
Lees verder

Vandaag nieuwe zoekacties in Limburg naar Jürgen Conings, leger en politie verzamelen aan stadion Genk
Een nieuwe dag, een nieuwe zoektocht naar Jürgen Conings, de vermiste militaire die nu al bijna een maand geleden in een afscheidsbrief dreigde met een aanslag. Het leger en heel wat politie verzamelt vanmorgen in Genk. Dat wordt aan HLN bevestigd. Kans bestaat dat er weer op het Nationaal Park wordt gefocust.
Lees verder

Hoeveel kost het om je partner uit je huis te kopen na een scheiding? En wat is de 'miserietaks'?
Je relatie is gestrand, maar je wil het liefst je huis houden en zélf de woonlening afbetalen. Hoeveel moet je dan betalen? Wat gebeurt er met je woonkrediet? En welke extra kosten komen erbij? Spaargids.be maakt de rekening en zoekt uit hoe je dit het best aanpakt.
Lees verder

Scheiding? Zoveel kost het om je ex-partner uit je huis te kopen
Je relatie is gestrand, maar je wil het liefst je huis houden en zélf de woonlening afbetalen. Hoeveel moet je dan betalen? Wat gebeurt er met je woonkrediet? En welke extra kosten komen erbij? Spaargids.be maakt de rekening en zoekt uit hoe je dit het best aanpakt.
Lees verder

Verkoop je je aandelen beter zodra je op vakantie vertrekt? Beursexpert Pascal Paepen: "Veel hangt af van het soort belegger dat je bent"
In juni denkt een mens al eens aan vakantie. Dit jaar is die allicht nog meer welkom dan andere jaren. Maar hoe zit het met beleggers? Kunnen zijn ook zorgeloos op vakantie trekken? Of verkopen ze maar beter eerst al hun aandelen? Onze beursexpert Pascal Paepen geeft advies. "De ene neemt maar beter zijn voorzorgen, terwijl de andere rustig mag blijven beleggen, vakantie of niet."
Lees verder

Houden of verkopen: wat doe je het best met je aandelen tijdens je vakantie? Beursexpert Pascal Paepen geeft advies
In juni denkt een mens al eens aan vakantie. Dit jaar is die allicht nog meer welkom dan andere jaren. Maar hoe zit het met beleggers? Kunnen zijn ook zorgeloos op vakantie trekken? Of verkopen ze maar beter eerst al hun aandelen? Onze beursexpert Pascal Paepen geeft advies. "De ene neemt maar beter zijn voorzorgen, terwijl de andere rustig mag blijven beleggen, vakantie of niet."
Lees verder

"We komen altijd eensgezind aan de start": het delicate evenwicht van Merlier en Philipsen
Zes keer Tim Merlier, drie keer Jasper Philipsen. Van 16 zeges dit seizoen voor Alpecin-Fenix, namen de twee sprinters er negen voor hun rekening. Daar komen er de komende dagen mogelijk nog enkele bij in de Ronde van België, die vandaag begint. Merlier en Philipsen verdelen er de taken. «We willen alle twee winnen. Maar we komen altijd eensgezind aan de start.»
Lees verder