Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 juni 2021

‘Gunther uit Friends’ strijdt tegen prostaatkanker: “Wou niet dat het op de reünie gezegd werd”

HLN
'Gunther uit Friends' strijdt tegen prostaatkanker: "Wou niet dat het op de reünie gezegd werd"
'Friends'-ster James Michael Tyler (59), die in de populaire serie in de huid kroop van Gunther, vecht al enkele jaren tegen prostaatkanker. De acteur vertelde maandag in de 'Today Show' dat de ziekte zich al in een vergevorderd stadium bevindt. Doordat de kanker is uitgezaaid naar zijn botten en ruggengraat, is de acteur verlamd in zijn onderlichaam.
Lees verder

Lefevere stelt blessure Bennett in vraag: "Het is erg dat een vent van dertig jaar de waarheid niet durft zeggen"
Sam Bennett raakt door een knieblessure niet fit voor de Tour de France. Teambaas Patrick Lefevere twijfelt aan de uitleg van zijn Ierse sprinter. "Hij heeft tegen drie verschillende mensen van de ploeg drie verschillende dingen gezegd."
Lees verder

Duik mee loodrecht de dieperik in op deze hoogste en snelste achtbaan ter wereld
Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure in New Jersey pakt uit met de Jersey Devil Coaster. Dat is de hoogste, snelste en langste achtbaan met één rail ter wereld. De treintjes duiken bij het vertrek 37 meter diep met een hoek van 87 graden. Ze halen een topsnelheid van 93 km/u.
Lees verder

Duik mee van de hoogste en snelste achtbaan ter wereld
Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure in New Jersey pakt uit met de Jersey Devil Coaster. Dat is de hoogste, snelste en langste achtbaan met één rail ter wereld. De treintjes duiken bij het vertrek 37 meter diep met een hoek van 87 graden. Ze halen een topsnelheid van 93 km/u.
Lees verder

LIVE. De verwachte nieuwe namen bij groepswinnaar Oranje, laatste interland voor 37-jarige Pandev
• Groep C • Johan Cruijff ArenA • Aftrap: 18u • Ref: István Kovács (Roemenië)
Lees verder

Federaal parket: "Man probeerde beelden van levenloze lichaam Conings te verkopen aan mediabedrijf"
Er is een strafdossier geopend naar de man die zou geprobeerd hebben beelden van het levenloze lichaam van Jürgen Conings te verkopen aan een Duits mediabedrijf. Dat meldt het federaal parket.
Lees verder

Federaal parket: "Man probeerde beelden van levenloze lichaam Conings te verkopen aan Duits mediabedrijf"
Er is een strafdossier geopend naar de man die zou geprobeerd hebben beelden van het levenloze lichaam van terreurverdachte en extreemrechtse militair Jürgen Conings te verkopen aan een Duits mediabedrijf. Dat meldt het federaal parket.
Lees verder

LIVE (18u). Arnautovic na schorsing meteen in de basis, Oekraïne en Oostenrijk willen tweede plaats in groep C
• National Arena Bucharest
Lees verder

Mensensmokkel: zeilboot met 21 Albanezen onderschept voor Nederlandse kust
Op een zeiljacht voor de kust van Zeeland zijn negentien Albanezen aangetroffen die door twee andere opvarenden daarheen zijn gesmokkeld. De Koninklijke Marechaussee (op militaire leest geschoeide politie), kustwacht, douane en politie waren betrokken bij de actie, zo meldt de Koninklijke Marechaussee.
Lees verder

INTERVIEW. Jeremy Clarkson slaat aan het boeren in 'Clarkson's Farm': "Er mag niets misgaan, want ik heb mijn portie tegenslagen hier wel gehad"
Na zijn stunts in autoprogramma's als 'Top Gear' en 'The Grand Tour' kiest presentator en praatjesmaker Jeremy Clarkson voor een nieuw fase in zijn carrière: een tv-serie over zijn ervaringen als beginnend boer op zijn uitgestrekte landgoed in Chadlington bij Oxford. De kijker is getuige van een heuse shit show waar in het begin alles mis loopt: van agressieve schapen tot de veel te grote Lamborghini-tractor. Wij spraken met de man die alles toch min of meer zonder verlies doet draaien. "Ik zet vooral mezelf voor aap."
Lees verder

RECENSIE. 'Physical': 80's nostalgie met weinig om het lijf
Een getormenteerde huisvrouw met een zelfbeeld dat aan flarden ligt, wiens leven drastisch wordt omgegooid wanneer ze aerobics ontdekt. Qua redenen om enthousiast te worden, kan de Apple TV+-reeks 'Physical' op papier alvast tellen. Al is deze dramatische komedie een stuk anders dan wat de kitscherige kaft doet vermoeden. Moet u deze reeks streamen of skippen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Pete Doherty bijna onherkenbaar veranderd: wat heeft hij de laatste jaren uitgespookt?
The Libertines- zanger Pete Doherty (42) ziet er bijna onherkenbaar uit op foto's van The Mirror. De zanger en gistarist, die ooit voornamelijk bekend stond om zijn drug- en drankgebruik, heeft zijn leven volledig omgegooid. Tot een tweetal jaar geleden worstelde hij nog om clean te raken, maar intussen zou hij eindelijk de klik gemaakt hebben.
Lees verder

Politieman Steve (44) redt drenkeling 70 meter ver in woeste zee: "Ik vertrouwde op mijn zwemcapaciteiten en twijfelde geen seconde"
"Ondanks mijn ervaring als strandredder was dit met voorsprong de moeilijkste reddingsactie van mijn hele carrière." De held van afgelopen weekend, dat is ongetwijfeld Steve Mechele (44) uit Oostende. Liefst 70 meter ver in de Noordzee, in helse omstandigheden met hoge golven en in het midden van de nacht, haalde de politie-inspecteur een drenkeling uit het water. "Maar zonder de hulp van mijn collega's was dit nooit gelukt."
Lees verder

Burgemeesters Boom en Rumst blijven bij hun standpunt: geen Tomorrowland
De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering van de vergunning voor het dancefestival Tomorrowland. Dat werd maandag vernomen van de woordvoerder van minister-president Jan Jambon, bij wie overleg met de burgemeesters plaatsvond. Het ging om een "constructief overleg", maar "de context is op dit moment niet van die aard voor de burgemeesters om terug te komen op hun beslissing."
Lees verder

Dit is het goedkoopste gastronomisch restaurant van Gent: 12 euro voor driegangenmenu
Noteer in uw agenda: vanaf september kan u in het goedkoopste gastronomisch restaurant van Gent terecht voor een driegangenlunch die u ocharme 12 tot 17 euro zal kosten. In restaurant 'Brut Nature' wordt u bediend door de leerlingen van beroepsschool OLVI. Die zijn blij dat ze na maandenlange coronabeperkingen voor buitenstaanders kunnen koken. "Onthoud dat je de varkenswangetjes voor mevrouw in je rechterhand hebt, de kalfsblanquette in je linkerhand is voor meneer."
Lees verder

Football Talk. Anderlecht spreekt met Argentijn - Aanwinsten voor Essevee en KVO - Calhanoglu van AC Milan naar stadsrivaal Inter
Zulte Waregem heeft zich versterkt met Lasse Vigen (26). De Deense middenvelder komt over van Brøndby en tekent een contract van twee jaar (plus één jaar optie) aan de Gaverbeek.
Lees verder

Terug van weggeweest: Enzo Scifo aangesteld als coach van Moeskroen in 1B
Opnieuw een grote naam naar Le Canonnier. Enzo Scifo (55) wordt de nieuwe coach van Excelsior Moeskroen in 1B. Scifo plaatste zichzelf op non-actief toen hij in 2016, uit solidariteit met Marc Wilmots, ontslag nam als coach van de nationale beloften.
Lees verder

Dit wordt het nieuwe VRT-gebouw: verhuis gepland voor zomer 2026
Vanaf 2026 verhuist de VRT naar een nieuw gebouw, vlakbij hun bekende toren in de Reyerslaan. Onder de naam 'VRT Morgen' bundelen een team van architecten en de VRT hun krachten om een nieuwe VRT-huis te realiseren. Het nieuwe mediahuis van de publieke omroep wil maximaal inzetten op een groene omgeving en samenwerking en plaatst ontmoetingsplekken tussen de VRT-medewerkers centraal.
Lees verder

HET DEBAT. Moeten transgender sporters kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen?
Atlete Laurel Hubbard is geselecteerd voor het Nieuw-Zeelandse damesteam gewichtheffen dat uitkomt op de Olympische Spelen in Tokio. De 43-jarige Hubbard nam deel aan herenwedstrijden voordat ze in 2013 van geslacht veranderde en wordt de eerste transgender die uitkomt op de Spelen. Hoewel haar testosteronwaarden onder de vereiste drempel liggen, zeggen critici dat ze tal van fysieke voordelen heeft. Wat denk jij? Moet een transgender atlete kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Dit is jullie mening.
Lees verder

LIVE. De Boer gunt sleutelspelers geen rust, slechts twee nieuwe namen bij groepswinnaar Oranje - Laatste interland voor 37-jarige Pandev
• Groep C • Johan Cruijff ArenA • Aftrap: 18u • Ref: István Kovács (Roemenië)
Lees verder