Doorgaan naar hoofdcontent

Grote brand bij Londens treinstation onder controle

HLN
Grote brand bij Londens treinstation onder controle
In het zuiden van de Britse hoofdstad Londen is in de buurt van treinstation Elephant and Castle een grote brand uitgebroken, maar de lokale brandweer meldt iets voor 17 uur (Belgische tijd) dat die onder controle is. Er zou zeker een gewonde gevallen zijn. Volgens de politie is het incident niet terreurgerelateerd.
Lees verder

Invasie van lieveheers­beest­jes op Roemeense stranden: "Ze kruipen in je neus, mond en oren"
In Roemenië zitten enkele stranden aan de Zwarte Zee vol lieveheersbeestjes. "Ze kruipen in je neus, je mond en je oren", klaagt een vrouw die de insecten de hele tijd van haar handdoek moet schudden. "Gisteren vielen ze ons zo hard lastig dat we moesten vertrekken", vertelt een man. Hoe lastig de beestjes ook zijn, hun 'invasie' levert wel bijzondere beelden op.
Lees verder

"Ze kruipen in je neus, je mond en je oren": invasie van lieveheersbeestjes op Roemeense stranden
In Roemenië zitten enkele stranden aan de Zwarte Zee vol lieveheersbeestjes. "Ze kruipen in je neus, je mond en je oren", klaagt een vrouw die de insecten de hele tijd van haar handdoek moet schudden. "Gisteren vielen ze ons zo hard lastig dat we moesten vertrekken", vertelt een man. Hoe lastig de beestjes ook zijn, hun 'invasie' levert wel bijzondere beelden op.
Lees verder

Prins Harry zoekt toenadering bij Britse vrienden: "Hij beseft dat hij zijn oude leven niet moet vergeten om van het nieuwe te genieten"
Op dit eigenste moment bevindt prins Harry (36) zich opnieuw aan deze kant van de oceaan. Vrijdag arriveerde hij in Londen voor de herdenking van de zestigste geboortedag van zijn moeder Diana, deze week. En dus heeft hij tijd om opnieuw contact te zoeken met z'n Britse vrienden. Dat schrijft de Daily Mail.
Lees verder

Voormalige Oostenrijkse vicekanselier Strache ontsnapt aan dood na felle brand op motorjacht
Heinz-Christian Strache (52), de voormalige Oostenrijkse vicekanselier namens de extreemrechtse FPÖ (december 2017 - mei 2019), is zondag aan de dood ontsnapt na een felle brand op een motorjacht voor de Kroatische kust.
Lees verder

21 originele dagtrips in Vlaanderen: van volksspelen in Poperinge tot sprookjestaferelen in Voeren
Tijd om de vleugels weer uit te slaan, want de zomervakantie staat nu echt voor de deur. Onze redactie selecteerde 168 tips uit 21 regio's voor een origineel dagtripje in eigen land en laat de platgetreden paadjes daarbij met alle plezier links liggen. Wat dacht u van een ondergrondse wandeling in Antwerpen? Of een maisdoolhof in Waterland-Oudeman?
Lees verder

Oranjewaar massaal in afslag na teleurstellend EK
De dag nadat Nederland, na verlies van Tsjechië, vroegtijdig het EK voetbal moest verlaten zijn online heel wat aanbiedingen te vinden voor oranjewaar. Onder andere marktplaats staat vol koopjes: een 'one size fits all'-set met broek, een T-shirt, een bandana en juichcapes allemaal te verkrijgen voor slechts enkele euro's.
Lees verder

Meteen grote kortingen verwacht bij start zomersolden
Heel wat handelaars zitten bij de start van de zomersolden donderdag nog met een grote stock, wat zal resulteren in hoge kortingspercentages die tijdens de eerste dagen al makkelijk kunnen oplopen tot 40 procent. Dat zegt zelfstandigenorganisatie NSZ maandag. Ook Mode Unie, de federatie voor de zelfstandig modedetailhandel, en Unizo kijken vooruit. Volgens hen starten de moderetailers gemiddeld met een korting van 33 procent en hopen ze op een goede soldenverkoop om zo nog een stuk van het seizoen te redden, maar zijn de verwachtingen tegelijk eerder gematigd.
Lees verder

Klein beginnen? Brooklyn Beckham (22) koopt luxevilla van bijna 9 miljoen euro in Beverly Hills
Brooklyn Beckham - zoon van de bekende voetballer en z'n vrouw Victoria - mag dan nog maar 22 zijn, hij kan zich al een woning permitteren om U tegen te zeggen. De Britse fotograaf en zijn verloofde Nicola Peltz (26) hebben een indrukwekkende villa gekocht in Beverly Hills met vijf slaapkamers, een yogaruimte, fitness, sauna en sapjesbar. De kostprijs? Zo'n slordige 8,8 miljoen euro, al betaalde het koppel nog eens 800.000 euro extra zodat ze de sleutel meteen in handen zouden krijgen.
Lees verder

WIMBLEDON. Djokovic had het lastig tegen jonge Draper, maar plaatst zich voor tweede ronde - Mertens komt niet in actie door de regen
Novak Djokovic heeft zich na een lastige start, geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De negentienjarige thuisspeler Jack Draper won de eerste set verrassend met 6-4 van de nummer één van de wereld. In de tweede set speelde de winnaar van Roland Garros op een hoger niveau en haalde hij het met 6-1. Ook de derde set was een prooi voor de Serviër. Hij trok het laken naar zich toe met 6-2. In de vierde en laatste set was de jonge Brit duidelijk door zijn beste krachten heen en haalde Djokovic het met 6-2.
Lees verder

"Gaan we praten of voetballen?": Ibrahimovic toont eerste beelden van zijn verfilmde biografie 'Ik ben Zlatan'
"I am Zlatan. The Movie." Zo kondigt Zlatan Ibrahimovic op Instagram aan dat hij binnenkort te zien zal zijn in een film over zijn leven. De Zweed plaatste de trailer alvast online, en die oogt veelbelovend (zie video). Het Scandinavische productiehuis Nordisk Film trapte het project al in 2018 op gang. In de film wordt de biografie van Zlatan 'Ik, Ibra' verfilmd. Het merendeel van de film is opgenomen in Zweden en Amsterdam. Ajax speelde natuurlijk een cruciale rol in de carrière van de Zweed en kon dus niet ontbreken.
Lees verder

Aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen daalt langzaam verder
De afname van het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen houdt aan. Het ging afgelopen weekend wel iets minder snel omlaag dan in de week ervoor. Volgens de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) lagen maandag nog 331 mensen in het ziekenhuis met COVID-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 32 minder dan vrijdag.
Lees verder

LIVE. Morata gewoon weer in de ploeg bij Spanje, knokt La Roja zich langs Kroatië naar kwartfinales?
• 1/8ste finales • Aftrap: 18u • Ref: Cuneyt Cakir (Tur) • Kopenhagen
Lees verder

André Hazes als buurman? Deze bewoners willen dat absoluut niet: "We gunnen iedereen het appartement, maar ... "
Hij zag zichzelf al zitten, in zijn nieuwe penthouse, met uitzicht op de Bergse Voorplas. Maar de bewoners van appartementencomplex Plaszicht in Rotterdam-Hillegersberg weigerden André Hazes (27) als nieuwe buurman. "Hij heeft een ander leefritme dan wij", klinkt het in het AD.
Lees verder

RECENSIE. 'Lupin 2': "James Bond met een huig-r"
Als u spontaan begint te blaffen bij het horen van de naam 'Pellegrini' bent u - een zeldzame blafziekte niet meegerekend - ongetwijfeld één van de tientallen miljoenen fans die de laatste maanden de Franstalige parel 'Lupin' heeft ontdekt. Het Netflix-succes is vandaag terug voor 'deel deux', maar in tegenstelling tot het eerste seizoen zijn de verwachtingen nu 'eiffeltorenhoog'. Slaagt de geliefde dief erin onze harten een tweede keer te stelen? Of zijn we op z'n streken uitgekeken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Britse journalist legt conservatief parlementslid op de rooster: "Ik moet mijn dochter begraven in beperkte kring, terwijl Hancock zijn eigen regels overtreedt?"
De Britse minister van Gezondheid Matt Hancock, ligt al enkele dagen onder vuur sinds tabloid 'The Sun' foto's publiceerde van hem en zijn minnares. Op die foto's is te zien hoe hij Gina Coladangelo, een medewerkster op zijn kabinet, innig zoent. De foto's dateren van 6 mei, toen was het voor de Britten nog verboden om nauw contact te hebben met personen buiten hun huishouden. Trevor Phillips, een Britse journalist van de zender Sky News, legt convervatief parlementslid Brandon Lewis op de rooster in verband met heel de zaak. "Waarom mag de minister van Gezondheid ons coronaregels opleggen, die hij uiteindelijk zelf niet volgt, maar ik moet mijn dochter dan wel begraven in beperkte kring? Leg mij eens uit waarom ik nog naar jullie moet luisteren?", aldus de kwade journalist.
Lees verder

Vogels vangen met lijmstokken is illegaal, oordeelt Franse rechter
Het vangen van vogels met lijmstokken is illegaal, heeft de hoogste Franse bestuursrechter vandaag bepaald. Frankrijk had de omstreden vangmethode vorig jaar al opgeschort, maar nog niet verboden.
Lees verder

Poolse katholieke kerk ziet 'golf' van kindermisbruikmeldingen
De Poolse katholieke kerk heeft te maken met een "golf van meldingen van kindermisbruik", aldus een woordvoerder van de Poolse bisschoppenconferentie. Kerkautoriteiten hebben maandag een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat er 368 meldingen van seksueel misbruik van minderjarigen zijn binnengekomen tussen juli 2018 en december 2019. De bisschop van bisdom Legnica heeft maandag zijn aftreden aangekondigd, omdat hij misbruik door geestelijken zou hebben verdoezeld.
Lees verder

Merlier sprint naar winst na hectische finale, Sagan en Ewan vallen in volle sprint
In de Ronde van Frankrijk heeft Tim Merlier de derde etappe gewonnen. Onze landgenoot was na een vlakke etappe de snelste in een massasprint. Mathieu van der Poel kwam niet in de problemen en start ook morgen in de gele trui.
Lees verder

Opnieuw chaos in de Ronde van Frankrijk: Roglic en talloze anderen gaan tegen de grond
Wat een pech voor Primoz Roglic! De Sloveen van Jumbo-Visma ging net als in de eerste etappe tegen de grond. Naast Roglic waren er nog heel wat andere slachtoffers vandaag. Ondere andere de snelle Démare was één van de slachtoffers. Ook in de finale kustten ze het asfalt. Ewan en Sagan gingen hard tegen de grond.
Lees verder