Doorgaan naar hoofdcontent

Gewraakte voorzitter raadkamer in dossier-Reuzegom weigert zich vrijwillig terug te trekken: hoe moet het nu verder?

HLN
Gewraakte voorzitter raadkamer in dossier-Reuzegom weigert zich vrijwillig terug te trekken: hoe moet het nu verder?
De voorzitter van de raadkamer in het dossier Reuzegom weigert zich vrijwillig terug te trekken na het wrakingsverzoek van de advocaat van een van de beklaagden. Dat meldt het parket van Limburg. Het dossier wordt dus overgemaakt aan het parket-generaal te Antwerpen in functie van de verdere procedure voor het Hof van Beroep.
Lees verder

Gewraakte voorzitter raadkamer in dossier-Reuzegom weigert zich vrijwillig terug te trekken
De voorzitter van de raadkamer in het dossier Reuzegom weigert zich vrijwillig terug te trekken na het wrakingsverzoek van de advocaat van een van de beklaagden. Dat meldt het parket van Limburg. Het dossier wordt dus overgemaakt aan het parket-generaal te Antwerpen in functie van de verdere procedure voor het Hof van Beroep.
Lees verder

Nog altijd geen beslissing over vrijwillige vaccinatie met Johnson & Johnson. Morgen groen licht?
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) wil dat mensen jonger dan 41 jaar vrijwillig kunnen kiezen voor het vaccin van Johnson & Johnson. De negen gezondheidsministers van ons land zijn het daarover nog niet eens, morgen bespreken ze het opnieuw. Ook over het sneller toedienen van de laatste dosis van het AstraZeneca-vaccin bij mensen die pas 12 weken na de eerste prik om hun tweede spuit mogen, is nog geen beslissing gevallen. Er is wel extra budget vrijgemaakt voor de 95 vaccinatiecentra in Vlaanderen, zodat die anderhalve maand langer, nog tot half oktober, open kunnen blijven.
Lees verder

Carrasco heeft veel zin in EK: "Ik ben op mijn best momenteel"
Yannick Carrasco lijkt zijn vorm van bij Atlético Madrid door te trekken bij de Rode Duivels. De buitenspeler was tijdens de oefenwedstrijden tegen Griekenland (1-1) en Kroatië (1-0) een van de lichtpunten en lijkt klaar voor een basisplaats, zaterdag in de eerste EK-wedstrijd tegen Rusland. "Ik ben de voorbije jaren een completere speler geworden."
Lees verder

CELEBS 24/7. Victoria Beckham deelt een foto uit de oude doos en Shannen Doherty doet het zonder make-up
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Pakistan woest over Indiase claim basmatirijst: "Alsof je een atoombom op ons hoofd gooit"
De kernmachten India en Pakistan hebben een heleboel twistpunten en daar komt er nu een over rijst bij. India heeft bij de Europese Unie basmatirijst als exclusief Indiaas product geclaimd. Dat is bij buurland en aartsvijand Pakistan in het verkeerde keelgat geschoten.
Lees verder

Alain (62) is de vaste chauffeur van de Rode Duivelsbus: "Vriendelijke kerels! En het rijden onder escorte is schitterend"
Onze Rode Duivels en hun entourage zullen de komende weken opnieuw beroep doen op het Affligemse autocarbedrijf Rantour. Al vele jaren staan zij in voor het vervoer van nationale voetbal- en futsalploegen. Sinds vier jaar vervoert Alain Beeckman (62) Kevin De Bruyne, Eden Hazard en co. "Op de bus hebben we geen contact, want dan zitten ze allemaal met hun hoofdtelefoon en focussen ze zich op de wedstrijd", zegt hij. "Maar soms moet ik met de wagen iemand persoonlijk ophalen en dan wordt er wel eens gekeuveld."
Lees verder

LIVE. Nog geen De Bruyne op groepstraining bij de Rode Duivels, De Bilde: "Een domper"
Nog drie keer slapen en de Rode Duivels starten tegen Rusland aan hun EK. Voor al het Rode Duivels-nieuws zit u in deze liveblog op de eerste rij.
Lees verder

Frank Molnar heeft camera boven babybed gehangen: "Soms krijg ik bericht vanuit België dat ze huilt"
De American dream van tv-maker en voormalig 'Big Brother'-kandidaat Frank Molnar (47) is aan een prettig nieuw hoofdstuk begonnen. Zijn vriendin Marissa (30) is bevallen van hun dochtertje, Shay. Het koppel heeft voorlopig geen plannen om hun woonplaats Las Vegas weer te verruilen voor België, vertelt Frank ons in een babbel over de bevalling, de eerste dagen met de baby en zijn eigen 'Big Brother'-huis. "Shay draagt een speciaal babypakje dat alles meet, en ook in de rest van ons huis hangen 8 camera's."
Lees verder

Schijn bedriegt: drie aparte huizen vormen eigenlijk één grote villa
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa op de Balearen.
Lees verder

Renault bouwt in Noord-Frankrijk "grootste fabriek van elektrische wagens in Europa"
De Franse autobouwer Renault zal in het noorden van Frankrijk de "grootste fabriek van elektrische wagens in Europa" uitbouwen. Het gaat in feite om drie sites, waar tegen 2025 zo'n 400.000 elektrische auto's per jaar van de band zouden moeten rollen.
Lees verder

Wereldkampioen! Matthias Casse pakt gouden medaille op WK judo in Boedapest
Matthias Casse (IJF 1) heeft op het WK judo in de Hongaarse hoofdstad Boedapest de gouden medaille veroverd in de klasse tot 81 kilogram. In de finale haalde hij het in de Golden Score met ippon van de Georgiër Tato Grigalashvili (IJF 4), die Sami Chouchi (IJF 15) in de kwartfinale niet alleen naar de herkansingen verwees, maar tevens een blessure aan de ribben bezorgde toen hij een ippon scoorde. Dat was meteen het einde van het WK voor onze landgenoot.
Lees verder

ROLAND GARROS. Nadal verliest een set tegen Schwartzman, maar plaatst zich voor halve finales - Swiatek zal zichzelf niet opvolgen
Rafael Nadal (ATP 3) heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. De Spanjaard versloeg op het gravel in Parijs in de kwartfinales de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 10) in vier sets: 6-3, 4-6, 6-4 en 6-0. De partij duurde 2 uur en 47 minuten. Nadal neemt het in de halve finales in een titanenduel mogelijk op tegen Novak Djokovic. Dan moet de Servische nummer 1 van de wereld in zijn kwartfinale later woensdag wel voorbij de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 9).
Lees verder

"Groep achter gifaanval Navalny vergiftigde ook Russische schrijver"
De bekende Russische schrijver Dmitri Bykov is in april 2019 waarschijnlijk vergiftigd door dezelfde veiligheidsagenten die ook oppositieleider Alexey Navalny vorig jaar augustus het zenuwgif novitsjok toedienden.
Lees verder

"We houden er rekening mee dat we hem nooit zullen vinden": na drie weken nog steeds geen spoor van Jürgen Conings
Drie weken na zijn verdwijning blijft Jürgen Conings spoorloos. Wat als de meest gezochte man van het land de komende weken, maanden of zelfs jaren niet wordt teruggevonden? "De grote verdwijntruc, die kan altijd."
Lees verder

15-jarige betrapt met bijna 1 kg cocaïne in huis
Het wijkondersteuningsteam van de politie heeft vrijdag een 15-jarige drugsdealer opgepakt. De verdachte probeerde nog tevergeefs zijn gsm in het riool te gooien.
Lees verder

Phil Bahaus snelste van het pak in openingsetappe Ronde van Slovenië
Phil Bauhaus heeft de openingsrit in de Ronde van Slovenië (2.Pro) gewonnen. De renner van Bahrain-Victorious snelde naar de zege in Rogaska Slatina voor de Spanjaard Jon Aberasturi (Caja-Rural) en Rui Oliveira (UAE Team Emirates). Hij is meteen ook de eerste leider.
Lees verder

Hoe realistisch is wereldwijde groepsimmuniteit? Kunnen we de hele wereld tegen eind volgend jaar voldoende vaccineren?
Brits premier Boris Johnson maant de rijkste landen van de G7 aan om alles in het werk te stellen zodat tegen eind volgend jaar de hele wereld tegen Covid-19 is gevaccineerd. Een globale missie die maar liefst 15 miljard dosissen vereist. Hoe realistisch is dat en wat zijn de obstakels? "We gebruiken nu nog niet eens de helft van de capaciteit om vaccins te produceren. Dat moet omhoog."
Lees verder

Strafcorner van Stephanie Vanden Borre redt de Panthers: duel tegen Nederland in halve finales
De Red Panthers bevestigden ook in hun derde poulematch en mogen na 2013 en 2017 voor de derde keer naar de halve finale van het Europees kampioenschap. Als meer dan leuke extra zijn de speelsters van coach Raoul Ehren volgend jaar ook zeker van deelname aan het WK in Nederland en Spanje. Deze keer konden de Panthers een scheve situatie aan het slot van de match rechtzetten dankzij een strafcorner van Stephanie Vanden Borre (1-1). De Engelse vrouwen werden daarmee verwezen naar de plaatsingswedstrijden. De Panthers staan vrijdag in halve finale voor een hele uitdaging tegen torenhoog toernooifavoriet Nederland.
Lees verder

Zuid-Afrikaanse vrouw bevalt van tien baby's, Guinness Recordboek doet onderzoek
Een vrouw in Zuid-Afrika is bevallen van tien baby's. Een correspondent van de BBC heeft vandaag hierover bevestiging gekregen van een overheidsfunctionaris. Toch is en blijft enig voorbehoud op z'n plaats. Een collega-ambtenaar deelde de Britse publieke omroep mee dat hij de baby's zelf nog niet heeft gezien. Indien het klopt, heeft Gosiame Thamara Sithole (37) een nieuw wereldrecord beet. Het Guiness Recordboek doet onderzoek.
Lees verder