Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 juni 2021

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Doortocht Baloise Belgium Tour op 9 juni

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Doortocht Baloise Belgium Tour op 9 juni
Op woensdag 9 juni doorkruist de eerste rit van de Baloise Belgium Tour onze gemeente. De doortocht is rond 13.30 uur. Er geldt eenrichtingsverkeer (in de rijrichting van de renners) en een parkeerverbod langs het volledige traject.
Lees verder

Schrijf je in voor het openingsweekend van OC Parochiehuis De Klinge
Na een grondige en geslaagde renovatie kondigen we met trots aan dat OC Parochiehuis De Klinge opnieuw klaar is om de deuren te openen! Daarom organiseren we binnenkort een openingsweekend met een rondleiding door het ontmoetingscentrum.
Lees verder

Fiets naar het werk en steun het goede doel!
Van 14 tot 18 juni is het voor de 3e keer de #ikfietsnaarhetwerk-week. Een hele week om je fiets te nemen en zoveel mogelijk kilometers te verzamelen. Zo kan je het goede doel steunen en een fiets winnen. Genoeg redenen om mee te doen!
Lees verder

Gemeente zoekt studenten om les te geven tijdens zomerscholen
We zoeken jobstudenten die les willen geven op de tweede editie van onze zomerscholen. Tijdens die zomerscholen krikken we op een speelse en educatieve manier het Nederlands van kinderen uit de lager school op.
Lees verder

Bermen maaien
Binnenkort maaien we de bermen. Alle regels rond het maaien van de bermen staan gebundeld in het bermbesluit.
Lees verder

Volg de commissiezittingen van 21 en 22 juni digitaal
Volg de commissiezittingen van maandag 21 en dinsdag 22 juni digitaal op het YouTubekanaal van de gemeente.
Lees verder

Volg ons op Instagram!
Wij hebben nu ook een account op Instagram. Daarop delen we de mooiste plekjes en wijzen we inwoners de weg naar leuke vrijetijdsactiviteiten. Sport, Jeugd, Bibliotheek en Cultuur en Toerisme werken samen om het beste van de gemeente te tonen.
Lees verder

Ontdek onze gemeente tijdens zomerzoektocht 'De wraak van de koning'
Van 21 juni tot en met 21 september kunnen mensen in onze gemeente weer genieten van de jaarlijkse zomerzoektocht. Waar inwoners vorige editie nog in de voetsporen van sluwe Reynaert De Vos konden treden, neemt deze zomer koning Nobel wraak!
Lees verder

214 zonnepanelen op GC De Route in gebruik genomen
Dit voorjaar plaatste de coöperatieve vennootschap MegaWattPuur 214 zonnepanelen op het dak van Gemeenschapscentrum de Route. Sinds 14 juni is de installatie ook gekeurd en in gebruik genomen.
Lees verder

Volg de gemeente- en OCMW-raad van 24 juni digitaal
Op donderdag 24 juni vindt de gemeente- en OCMW-raad plaats. Je kan deze live volgen vanaf 19 uur op het YouTubekanaal van de gemeente.
Lees verder

Maatregelen om de verkeersveiligheid op enkele kruispunten in de Shondstraat te verbeteren
De korte opeenvolging van deze drie kruispunten maakt dat alle weggebruikers er bijzonder attent moeten zijn. Om de situatie in deze zone veiliger en overzichtelijker te maken, voert de gemeente drie belangrijke aanpassingen door
Lees verder