Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 juni 2021

Gemeente Mol: Wedstrijden Rode Duivels op groot scherm: samen voor een veilige EK-zomer!

Wedstrijden Rode Duivels op groot scherm: samen voor een veilige EK-zomer!

Heel wat horecazaken en enkele organisatoren zenden de komende weken de EK-wedstrijden van de Rode Duivels uit op groot scherm. Om dit veilig te laten verlopen, zetten we hieronder de federale richtlijnen op een rijtje, aangevuld met lokale praktische afspraken. We vragen iedereen - zowel organisatie als bezoekers - om zich aan deze afspraken te houden. Specifieke organisaties en acties voor de Rode Duivels zijn er van Ootello en Bistreau Vita Den Uyt. Samen gaan we voor een veilig en gezellig EK in MooiMol!

Lees verder

MooiMol schenkt ze vol: kras en win bij de heropstart van onze horecazaken!

Op woensdag 9 juni openen onze horeca-uitbaters na een lange sluiting zowel buiten als binnen opnieuw de deuren. Om hen maximaal te ondersteunen, staat er een heropeningscampagne voor hen klaar! Bij de 52 deelnemende horecazaken krijg je een kraslot bij elke bestelling. Kras jij het winnend lot? Dan win je een Mols Horecadoke van 10 euro! Niet gewonnen is niet getreurd. Als je je gegevens op het lotje invult en dit in de glazen box op het Santo Tomasplein deponeert, maak je nog steeds kans op een grote prijs van 250 euro!

Lees verder

Gratis hygiënepakket voor 130 verenigingen: succes met de herstart!

Maar liefst 130 verenigingen vroegen tussen midden mei en 1 juli een gratis hygiënepakket aan. De pakketten bevatten ontsmettingsspray, handgel en papieren doekjes. In totaal verdeelden we 1296 dosissen handgel, 1260 ontsmettingssprays en 1230 pakketten met ontsmettingsdoekjes. Met deze pakketten geven we onze verenigingen (jeugd, sport, cultuur, senioren,…) alle kansen om, volgens de coronarichtlijnen, hun activiteiten, overlegmomenten,… veilig te herstarten. We wensen elke vereniging veel succes!

Lees verder

"Géén corona meer op intensieve zorgen, prikuitnodigingen tot in 1989"

Voor het eerst sinds lange tijd ligt op de afdeling intensieve zorgen van het Heilig Hartziekenhuis geen enkele zwaar zieke coronapatiënt meer. Momenteel telt het ziekenhuis nog één corona-opname. Met 7.250 uitnodigingen die we deze woensdagavond uitstuurden, schakelt onze vaccinatiecampagne nog een stevige versnelling hoger. Met deze uitnodigingen zijn we beland in het geboortejaar 1989, waardoor we op één week tijd het overgrote deel van de dertigers konden uitnodigen. Na de forse dalingen van de afgelopen weken lijken de besmettingscijfers zich te stabiliseren. De 20 vastgestelde besmettingen van de afgelopen 7 dagen, situeren zich vrijwel volledig in de nog niet-ingeënte leeftijdscategorieën. De 20-29-jarigen nemen de helft van het aantal besmettingen in.

Lees verder