Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 juni 2021

Gemeente Mol: Vanaf NU sporten wij rookvrij op sportsite Den Uyt!

Vanaf NU sporten wij rookvrij op sportsite Den Uyt!

Na 50 dagen aftellen, op Werelddag zonder tabak, maken wij van onze sportsite Den Uyt een rookvrije zone. Zowel de sporthal, de parking, zwembad Vita Den Uyt, Bistr'eau Den Uyt, Mooze Gym, de petanqueterreinen, het skatepark, looppiste, sportterreinen op de site, … zijn vanaf nu rookvrij. Op de site voorzien we één plaats uit het zicht waar je nog kan roken. Met deze actie ondersteunen we de beweging Generatie Rookvrij om kinderen niet meer in contact te brengen met sigaretten, sigaren of elektronische varianten. Zien roken, doet roken en dat vermijden we samen stap voor stap!

Lees verder

'Coronasubsidies voor verenigingen' verlengd en versoepeld

De gemeenteraad verlengde en versoepelde op de zitting van 31 mei het reglement 'coronasubsidies voor verenigingen'. Dit betekent dat verenigingen ook voor de periode van 1 juli tot 30 september 2021 een subsidieaanvraag kunnen indienen tot 31 oktober 2021 via www.gemeentemol.be/coronasubsidies. Ook het maximumbedrag voor het coronaproof organiseren van hun werking of activiteiten werd verhoogd van 1.000 naar 3.500 euro. Het gemeentebestuur wil zo onze verenigingen opnieuw een extra duwtje in de rug geven om er toch een fijne zomer en hopelijk een definitieve doorstart van te maken. De coronasubsidies maken deel uit van alle inspanningen die het gemeentebestuur levert om onze verenigingen doorheen deze crisis te helpen.

Lees verder

Lokale politie Balen-Dessel-Mol plant ook in juni verkeersacties

Ook in juni plant de lokale politie Balen-Dessel-Mol een aantal verkeersacties. Zo vinden op woensdag 2 juni snelheidscontroles plaats in Wezel en op zondag 27 juni in de Greesstraat. Op woensdag 9 juni gaat extra aandacht naar parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Op dinsdag 15 juni patrouilleren agenten in gans de politiezone. Ook op andere dagen mag je je aan controles verwachten. Hou je dus steeds aan de verkeersregels.

Lees verder

Scheepvaartstraat afgesloten op dinsdag 2 en woensdag 3 juni door werken

Op woensdag 2 en donderdag 3 juni is de Scheepvaartstraat, gedeelte tussen Turnhoutsebaan en Steenwegvennen, afgesloten. Een omleiding is voorzien via Berkvenstraat – Achterbos. De maatregelen zijn nodig voor asfalteringswerken uitgevoerd door Aquaenergia in opdracht van Fluvius. Woensdag wordt het asfalt opgebroken, donderdag volgt het asfalteren. De bewoners van de Berkvenstraat en Scheepvaartstraat worden door de aannemer via een brief op de hoogte gebracht.

 

Lees verder