Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 juni 2021

Gemeente Mol: Respecteer rook- en vuurverbod in natuur- en heidegebieden en bossen

Respecteer rook- en vuurverbod in natuur- en heidegebieden en bossen

Door de droogte en hoge temperaturen van de afgelopen dagen geldt een rook- en vuurverbod in alle bossen, natuur- en heidegebieden en een verbod om vuur in openlucht te maken. Gelieve dit verbod strikt te respecteren. De maatregel geldt voor onbepaalde duur tot intrekking van het verbod.

Lees verder

Vita Den Uyt zoekt zelfstandig uitbater voor horecazaak

Vita Den Uyt zoekt een zelfstandig uitbater voor de horecazaak, nu Bistreau Den Uyt. Ben jij de ondernemer die we zoeken? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatiebrief naar mol@vitagroep.be. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Wouter Bongaers via wouter.bongaers@vitagroep.be of 0498 42 90 32.

Lees verder

Aannemer start op 9 juni met preventieve behandeling eiken voor processierups

In opdracht van het gemeentebestuur start een aannemer op 9 juni met het preventief behandelen van eiken voor de processierups. Bij controle bleek dat de processierupsen zich weer in de eiken nestelen. De bladeren van de eiken worden daarom met toegelaten biociden bespoten. Zo willen we de hinder van de brandharen tot een minimum beperken. Deze behandeling werd bewust uitgesteld tot er effectief rupsen in de bomen zaten om niet onnodig te spuiten. Op plaatsen waar er mezenkastjes hangen, waaronder de Paviljoenstraat en Brouwerijdreef, passen we deze preventieve behandeling niet toe. Enkel wanneer het weer het toelaat wordt er gespoten.

Lees verder

Cultuurfotograaf gezocht voor seizoen 2021-2022

Cultuurcentrum 't Getouw, de bibliotheek, het Jakob Smitsmuseum en het gemeentearchief zoeken samen een huisfotograaf met een hart voor cultuur, een scherpe blik en vooral veel goesting. Wil jij het aankomende seizoen 2021-2022, op vrijwillige basis, tijd vrijmaken om foto's te nemen tijdens culturele activiteiten? Stuur dan een mailtje naar thomas.deckx@gemeentemol.be. Jezelf kandidaat stellen kan tot en met vrijdag 25 juni.

Lees verder