Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 juni 2021

Gemeente Mol: Proeven van de richting DJ en Producer? Plan nu je gratis initiatieworkshop!

Proeven van de richting DJ en Producer? Plan nu je gratis initiatieworkshop!

Wist jij dat je in de Academie voor Muziek en Woord de opleiding DJ en Producer kan volgen? Droom je ervan om als DJ achter de decks te staan? Of om als producer je muziek te maken en op te nemen? Word je bovendien minstens 12 jaar oud? Kom dan uit je kot voor ons kunstaanbod en maak via djproductiemol@gmail.com een afspraak voor een gratis initiatieworkshop.

Lees verder

"Prikuitnodigingen tot in 1997. Uitgenodigd? Neem actie!"

De vaccinatietrein van eerstelijnszone Baldemore rijdt de komende weken aan volle snelheid verder. Woensdagavond 16 juni vertrok een volgende reeks van 4.500 uitnodigingen voor een 1ste prik met Pfizer. Met deze uitnodigingen zijn we in het geboortejaar 1997 beland. Let op: het overgrote deel van de inwoners uit 1997 zitten niet in deze uitnodigingsronde vervat. Om het reizen de komende maanden veilig te laten verlopen zal testcentrum De Goren vanaf komend weekend ook de mogelijkheid aanbieden om jezelf te laten testen op zaterdag of zondag. Het maken van een afspraak in het testcentrum – hiervoor heb je een code nodig – verloopt op dit moment nog via de huisarts.

Lees verder

Oude containerklassen Ezaart vervangen, ook Heidehuizen krijgt moderne units

Sinds 14 juni vervangt het gemeentebestuur de containerklassen van school Mozawiek in Ezaart door moderne varianten. Diezelfde moderne units plaatsen we ook op de school in Heidehuizen (Alles Kids). De oorspronkelijke containerklassen waren door hun ouderdom dringend aan vervanging toe. Binnen liepen de temperaturen vaak te hoog op, sommige waren lek of hadden last van schimmelvorming. In de plaats komen gloednieuwe containerklassen die voldoen aan de EPB-normen wat betreft isolatie en ventilatie. De plaatsing van de nieuwe units is voorzien vanaf 5 juli voor Ezaart en vanaf 22 juli voor Heidehuizen.

Lees verder

Jaagpad dicht tussen ophaalbrug Retie en brug Arendonk, grote fietsomleiding

Vanaf 21 juni 2021 tot en met 29 april 2022 is het Jaagpad langs het kanaal Dessel – Schoten afgesloten tussen ophaalbrug 2 in Retie (Postel Ter Heyde) en brug 4 in Arendonk (Ravago). Fietsers en voetgangers zoeken best een alternatief, want de bewegwijzerde omleiding is enorm en loopt gedeeltelijk over Mols grondgebied. De maatregelen zijn nodig omdat de firma Van Raak in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv de oeverbeschoeiing aan de oostkant van het kanaal (kant Postel) vernieuwt ter hoogte van de gemeenten Arendonk en Retie. Tijdens het bouwverlof wordt het Jaagpad tijdelijk even opengesteld.

Lees verder