Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 juni 2021

Gemeente Mol: Nieuwe, regionale cultuurwerking van 7 Kempense gemeenten: Stuifzand

Nieuwe, regionale cultuurwerking van 7 Kempense gemeenten: Stuifzand

De Kempense gemeenten Balen, Dessel Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie gaan van start met een nieuwe, regionale cultuurwerking. Deze nieuwe werking bouwt verder op de regionale erfgoedsamenwerking die 10 jaar geleden als k.ERF startte. De samenwerking rond cultuur en erfgoed stroomt nu samen in één organisatie en onder één naam: Stuifzand

Lees verder

Uit je kot voor ons kunstaanbod! Kunst je mee?

Na twee moeilijke academiejaren door de coronacrisis gaan onze academies het nieuwe schooljaar positief en vastberaden tegemoet. 'Uit je kot voor ons kunstaanbod! Kunst je mee?', zo luidt komend schooljaar de passende slagzin. Met een gevarieerd opleidingsaanbod en een enorm gemotiveerd leerkrachtenteam staan onze beide kunstenacademies met frisse moed aan de start. Wie dit jaar als leerling (opnieuw) inschrijft, krijgt gratis een cultuurcheque. Met deze cheque prikkelen we je om extra van kunst en cultuur te genieten in Cultuurcentrum 't Getouw. Iedere student krijgt hiermee een mooie korting op alle voorstellingen en expo's. Dus… Kom uit je kot voor ons kunstenaanbod! Kunst jij mee? Schrijf nu in.

Lees verder

Weekprogramma woonzorgcentrum Ten Hove 7 - 11 juni

Onze zorgmedewerkers zorgen wekelijks voor een uitgebreid activiteitenaanbod voor de bewoners. Het nieuwe weekaanbod kan je hier vinden.

Lees verder

Schoofdreef afgesloten van Zuiderring door werken van 9 tot en met 14 juni

Van woensdag 9 tot en met maandag 14 juni is de Schooldreef in Rauw afgesloten van de Zuiderring (N71). In opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer voert VDC Aannemingen dringende herstellingswerken uit aan het wegdek op de Zuiderring. De werken vinden plaats op de Zuiderring ter hoogte van het kruispunt met de Schooldreef in de richting van Lommel. Een omleiding is voorzien via Bankei en St.-Jozefslaan. In de richting van Geel moet het verkeer net voor de voorsorteringsvakken over één rijstrook.

Lees verder