Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 juni 2021

Gemeente Mol: Natuursteenherstelling Lakenmakersstraat tijdig afgerond voor start van braderie

Natuursteenherstelling Lakenmakersstraat tijdig afgerond voor start van braderie

De werken aan de natuursteenverharding aan de inrit van Bel&Bo in de Lakenmakersstraat zijn sinds maandag 21 juni afgerond. De aannemer zorgt ervoor dat ook het materiaal opgeruimd is tegen de start van de braderie, op woensdag 23 juni. Zo is het voetpad volledig vrij voor voetgangers die de braderie willen bezoeken. Tot aan de start van het bouwverlof op 9 juli werkt de aannemer verder aan de parkeerplaatsen op de hoek Rivierstraat - Markt. Na het bouwverlof komt het kruispunt Edmond Van Hoofstraat - Graaf de Broquevillestraat aan bod. Die werken zullen vier weken duren. Bewoners en handelaars worden binnenkort persoonlijk op de hoogte gebracht.

Lees verder

Postelsesteenweg (N136) in Rauw volledig afgesloten voor herstellingswerken zink

Sinds maandagmiddag 21 juni is de Postelsesteenweg (N136) in beide rijrichtingen afgesloten voor het auto- en vrachtverkeer ter hoogte van het zinkgat aan kruispunt 'Roscam' in Rauw. Het volledig afsluiten van de rijbaan is nodig om de herstellingswerken veilig te kunnen uitvoeren. Fietsers kunnen wel door. De aannemer vermoedt dat de volledige herstelling tot eind volgende week (+- vrijdag 2 juli) in beslag neemt.

Lees verder

Geef je mening: route van en naar containerpark Millegem

Wat vind jij van de nieuwe route van en naar het containerpark in Millegem? Laat het ons weten via het participatieplatform op www.gemeentemol.be/containerparkmillegem. In mei veranderde het gemeentebestuur de route van en naar het containerpark in Millegem. Via KMO-zone Mariëndal kan je het containerpark bereiken, de oude toegangsweg – Vinkenstraat – gebruiken we als route om het containerpark te verlaten. Deze bijgestuurde proefopstelling evalueren we in samenspraak met de buurtbewoners en de containerparkbezoekers. Geef je mening voor 21 juli!

Lees verder

Geen vergunning voor aangepast bouwproject hoek Kapellestraat - Tulpenstraat

Ook het aangepast bouwproject op de hoek van Kapellestraat – Tulpenstraat krijgt geen vergunning van het college van burgemeester en schepenen. Het college motiveert de weigering op basis van meerdere argumenten. Het verdwijnen van het bosrijke karakter van het perceel is één van de belangrijkste weigeringsgronden.

Lees verder