Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 juni 2021

Gemeente Mol: Naast jeugdhuis Tydeeh nu ook studieplekken in bib en Coffeebar ’t Getouw

Naast jeugdhuis Tydeeh nu ook studieplekken in bib en Coffeebar 't Getouw

Naast jeugdhuis Tydeeh biedt het gemeentebestuur nu ook rustige studieplekken aan in de bibliotheek en in Coffeebar 't Getouw, Molenhoekstraat 2. In de bib gaat het om vijf studieplekken verspreid over het gelijkvloers. In Coffeebar 't Getouw kunnen tien studenten terecht. Reserveren hoeft niet, vol is vol. Respecteer de stilte en hou je aan de actuele coronamaatregelen.

Lees verder

Gemeentebestuur zet officieel punt achter stedenband met Duitse gemeente Kall

Na overleg met het gemeentebestuur van Kall besliste de gemeenteraad op 31 mei om de stedenband met deze Duitse gemeente formeel te beëindigen. De afgelopen jaren vonden er geen ontmoetingen en uitwisselingen meer plaats tussen beide gemeentebesturen. Een poging van enkele jaren geleden om de stedenband nieuw leven in te blazen, kende geen succes. Met deze beslissing tot stopzetting bekrachtigen we in feite de reële situatie. De beslissing tot stopzetting werd in goede verstandhouding genomen. We wensen Kall dan ook alle succes voor de toekomst. Het gemeentebestuur dankt alle inwoners die zich de afgelopen decennia voor deze stedenband hebben ingezet.

Lees verder

Mol herbevestigt titel FairTradeGemeente

Onze gemeente mag zich opnieuw trots een jaar lang FairTradeGemeente noemen. Deze titel dragen we al sinds 2009. De dienst samenlevingsopbouw vulde opnieuw de Fair-O-Meter in (rapportage 2019-2020) om de titel te herbevestigen. We haalden een mooi A-score door ons aankoopbeleid, onze acties naar collega's en inwoners, maar vooral door de actieve groep vrijwilligers achter de Wereldwinkel. Ook de inzet van heel veel Mollenaren die eerlijke producten aanbieden in hun winkel, horeca of school droeg bij aan deze score. Wist je dat we ook meer inzetten op eerlijke lokale producten?

Lees verder

Opnieuw 25 bezoekers toegelaten op Skatepark en 25 in sportbox Rivierstraat

Vanaf juni wordt het maximum aantal bezoekers van het skatepark en de sportbox in de Rivierstraat opnieuw opgetrokken tot 25 bezoekers. Met deze aanpassing volgen we de coronamaatregelen die gelden vanaf juni. Het skatepark is elke dag open, reserveren is niet meer nodig. We vragen aan alle bezoekers om strikt de regels te volgen zodat iedereen zorgeloos kan genieten van ontspanning en sport. Is het maximumaantal bereikt? Wacht dan even in de voorziene ruimte of kom een andere keer terug. Rondhangen en gezellig chillen is niet toegelaten.

Lees verder