Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 juni 2021

Gemeente Mol: Mondmasker in centrumstraten en andere gemeentelijke locaties? Alleen bij drukte

Mondmasker in centrumstraten en andere gemeentelijke locaties? Alleen bij drukte

Vanaf woensdag 9 juni vervalt de gemeentelijke mondmaskerplicht in een aantal straten van het Centrum en andere specifiek aangeduide locaties zoals de abdijzone in Postel, de Corbiestraat en welzijnssite Ten Hove. Nu moet je hier in principe altijd een mondmasker dragen, ook als het minder druk is. Als algemene regel blijft evenwel gelden: je bewaart steeds minimum 1,5 meter afstand van elkaar. Op drukke plaatsen en op de momenten dat dit niet lukt, draag je vanaf 12 jaar een mondmasker. Daarnaast vallen we voor het dragen van mondmaskers terug op de federale regels.

Lees verder

Kunstopleiding volgen aan Academie Beeldende Kunsten? Volg online infosessie

Onze Academie voor Beeldende Kunsten organiseert in juni digitale infosessies voor alle volwassenen die interesse hebben in een kunstopleiding. Wil je meer info over een bepaalde richting? Schrijf je dan in voor één van onze online infosessies. Stuur hiervoor een mail naar de juiste leerkracht. De leerkracht bezorgt je vervolgens alle gegevens. Heb je eerder algemene vragen of wil je info over onze ateliers voor kinderen en jongeren? Stuur een mailtje naar abk@gemeentemol.be of bel 014 33 07 96.

Lees verder

Gemeentebestuur brengt genuanceerd verhaal baron van Eetvelde

Het gemeentebestuur neemt de komende maanden verschillende initiatieven om het Congoverleden van baron van Eetvelde genuanceerd te brengen. Deze initiatieven volgen uit het historisch onderzoek dat onder andere onze gemeentearchivaris voerde naar de rol en verantwoordelijkheid van baron Edmond van Eetvelde binnen het Belgische koloniale verleden. Een genuanceerd geschiedenis verdient een genuanceerde aanpak. Deze aanpak krijgt volgens het college van burgemeester en schepenen de voorkeur boven een naamswijziging. Als eerste initiatief organiseren we op woensdag 23 juni (19 uur) een online webinar over de persoonlijke geschiedenis van baron van Eetvelde. Onze archivaris stelt die avond het resultaat van het onderzoek voor. Je vindt de link voor de infoavond via www.gemeentemol.be/baronvaneetvelde.

Lees verder

Kermis Gompel gaat door van 20 tot en met 22 juni

Kermis Gompel gaat door van zondag 20 tot en met dinsdag 22 juni. Het is de eerste kermis in onze gemeente die sinds midden oktober vorig jaar opnieuw plaatsvindt. We vragen alle bezoekers zich te houden aan de coronarichtlijnen. Ook de foorreizigers engageren zich om alles coronaveilig te laten verlopen.

Lees verder