Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 17 juni 2021

Gemeente Mol: Medisch verslag 17/6: “Ziekenhuis is coronavrij, prikuitnodigingen tot in 1997”

Medisch verslag 17/6: "Ziekenhuis is coronavrij, prikuitnodigingen tot in 1997"

Voor het eerst sinds de zomerperiode van vorig jaar telt het Heilig Hartziekenhuis geen enkele coronapatiënt meer. Ook het aantal besmettingen daalde de afgelopen 7 dagen verder, waardoor we momenteel op een incidentiegraad van 18,9 beland zijn (aantal besmettingen op 100.000 inwoners voor laatste 7 dagen). Ook dit cijfer hebben we al zeer lang niet meer gezien. Inmiddels raast de vaccinatietrein verder. Woensdagavond 16 juni vertrok een volgende reeks van 4.500 uitnodigingen voor een 1ste prik met Pfizer. Met deze uitnodigingen zijn we in het geboortejaar 1997 beland. Let op: het overgrote deel van de inwoners uit 1997 zitten niet in deze uitnodigingsronde vervat. Om het reizen de komende maanden veilig te laten verlopen zal testcentrum De Goren vanaf komend weekend ook de mogelijkheid aanbieden om jezelf te laten testen op zaterdag of zondag. Het maken van een afspraak in het testcentrum – hiervoor heb je een code nodig – verloopt op dit moment nog via de huisarts.

 

Lees verder

Vul enquête in over coronawerking zwembad Vita Den Uyt en win een sportpakket!

Tot en met zondag 18 juli kan je een enquête invullen over de werking van zwembad Vita Den Uyt tijdens de coronacrisis. Met de bevraging wil Vita onderzoeken wat er het voorbije anderhalf jaar goed liep, en wat nog beter kan om je op een veilige en aangename manier te ontvangen. De enquête is volledig anoniem en duurt ongeveer tien minuten. Met je deelname maak je kans op een mooi sportpakket van 250 euro! Bovendien red je met elke ingevulde vragenlijst 1m² regenwoud. Fijn voor jou, nuttig voor Vita Den Uyt. Invullen kan via deze link. De enquête past in het groter initiatief 'Zwem22' voor alle Vlaamse zwembaden, georganiseerd door ISB, Universiteit Gent en LMR.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt expert duurzaamheid

Het gemeentebestuur zoekt, bij voorkeur, een voltijds expert duurzaamheid (halftijds of deeltijds is bespreekbaar), in contractueel dienstverband voor bepaalde duur tot 31 december 2021, niveau A. Solliciteren kan tot en met 11 juli 2021. Stel je kandidaat via het online sollicitatieformulier.

Lees verder

Creëer je eigen modelabel tijdens 'Fashion kamp' Grabbelpas vanaf 9 augustus

Creëer je eigen modelabel, schrijf in voor het Fashion kamp van Grabbelpas dat plaatsvindt van maandag 9 tot en met vrijdag 13 augustus. Jongeren tussen 11 en 16 jaar (geboortejaar 2005-2010) kunnen hieraan deelnemen. Place to be is jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8, en dit telkens van 9 tot 17 uur. Voor de volledige week betaal je 150 euro. Inschrijven doe je via www.gemeentemol.be/grabbelpas . Je zorgt zelf voor je lunchpakket.

Lees verder