Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 juni 2021

Gemeente Mol: Inschrijven vrije plaatsen Grabbelpas zomervakantie vanaf maandag 7 juni

Inschrijven vrije plaatsen Grabbelpas zomervakantie vanaf maandag 7 juni

Op maandag 7 juni (9 uur) starten de inschrijvingen voor de resterende vrije plaatsen van Grabbelpas zomervakantie. Ook niet-inwoners kunnen dan inschrijven. Online inschrijven kan tot twee dagen voor de activiteit via www.gemeentemol.be/grabbelpas > online inschrijven. De organisatie van Grabbelpas is afhankelijk van de actuele coronamaatregelen.

Lees verder

Bedrijven gezocht voor deelname zwerfvuilactie op 9 september, nu inschrijven

Kempense bedrijven die op donderdag 9 september willen deelnemen aan de grootste zwerfvuilactie van ondernemers in Vlaanderen, kunnen tot 30 juni inschrijven via www.iok.be/bedrijventerreinactie. Tijdens de actie gaan bedrijven op pad en maken ze samen hun bedrijventerrein proper. Ze geven hiermee een duidelijk signaal dat ze zelf de handen uit de mouwen steken en de strijd tegen zwerfvuil willen aangaan.

Lees verder

Rioleringsproject Wilgenstraat en deel Ginderbuiten start dit najaar

De gemeenteraad keurde op maandag 31 mei het aanbestedingsdossier goed voor het rioleringsproject in de Wilgenstraat en een deel van Ginderbuiten. Dit rioleringsproject van Aquafin moet vermijden dat het huishoudelijk afvalwater van ongeveer 4.400 inwoners van Ginderbuiten en Gompel (deels) bij hevige regenval nog in de Scheppelijke Nete belandt. De werken omvatten de aanleg van een bergbezinkingsbekken en een gescheiden rioolstelstel in de Wilgenstraat en een deel van Ginderbuiten (vanaf de Kastanjestraat tot en met de Wilgenstraat).

Lees verder

Gezocht: inwoners met groene vingers die als Tuinranger aan de slag willen

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Wil je tijd maken om je passie te delen? Dan ben jij de Tuinranger die wij zoeken. Na een opleiding ga je op pad om andere inwoners uit onze gemeente ecologisch tuinadvies te geven. Interesse? Kom naar de infoavond op 17 juni van 19 tot 21 uur. Afhankelijk van de coronamaatregelen gaat deze door in zaal 't Getouw of via een online vergadering. Schrijf in via www.tuinrangers.be/word-tuinranger en zorg dat je erbij bent!

Lees verder