Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 juni 2021

Gemeente Mol: Herbekijk het webinar over het Congoverleden van baron van Eetvelde

Herbekijk het webinar over het Congoverleden van baron van Eetvelde

Op www.gemeentemol.be/baronvaneetvelde kan je de webinar over baron van Eetvelde opnieuw bekijken. Op woensdag 23 juni organiseerden we een online webinar over de persoonlijke geschiedenis van deze inwoner en politicus met relatie tot Congo. Onze archivaris stelde het resultaat voor van het historisch onderzoek naar het persoonlijke Congoverleden. Het onderzoek kwam er nadat de straatnaam van het Baron van Eetveldeplein in vraag gesteld werd.  Op www.gemeentemol.be/baronvaneetvelde vind je een samenvatting van het onderzoek en de bijhorende conclusies.

Lees verder

Huis van het Kind Baldemore zoekt 'deskundige Huis van het Kind'

Het Huis van het Kind Baldemore zoekt een 'deskundige Huis van het Kind'. Het gaat over een deeltijds (4/5de) contract voor onbepaalde duur op niveau B. Solliciteer uiterlijk 20 juli 2021. Interesse? Bezorg je kandidatuur via mail aan vacature@ocmwbalen.be of via post aan personeelsdienst OCMW Balen, Veststraat 60, 2490 Balen. Meer info vind je op www.balen.be/vacatures. 

Lees verder

Volg het voorbeeld van Lennart! Laat je vaccineren en zet je op VAXLIST

Ontving je als jongere nog geen uitnodiging voor vaccinatie en wil je kans maken om sneller aan de beurt te komen? Schrijf je dan nu in op de reservelijst www.vaxlist.be. Ook 16- tot 18-jarigen kunnen zich registreren. Als je inschrijft op de reservelijst, ontvang je mogelijk de komende dagen een sms'je met een uitnodiging. Ook 'De Mol' Lennart Driesen uit Retie liet zich heel bewust vaccineren en hij vertelt je graag waarom!

Lees verder

Babbelkousje na school rondt succesvol werkjaar af

Dankzij 'Babbelkousje na school' kregen dertig kinderen uit zeven verschillende scholen in onze gemeente het afgelopen schooljaar een taalbad Nederlands. Het zijn allemaal kinderen die thuis een andere taal spreken. Tijdens 'Babbelkousje na school' krijgen ze huiswerkbegeleiding en doen ze spelletjes om op een leuke manier Nederlands te oefenen. Ondanks corona was het een succesvol werkjaar dat ze op donderdag 24 juni afsloten met een vrolijk toneel. Op zoek naar oefenkansen Nederlands tijdens de zomervakantie? Duik dan in onze vakantiebrochure!

Lees verder