Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: “Geniet van de zomer, maar blijf voorzichtig!”

"Geniet van de zomer, maar blijf voorzichtig!"

De huidige coronasituatie blijft gunstig evolueren. Toch zijn er al een aantal signalen die pleiten voor voorzichtigheid. Om de deltavariant (Indiase virusvariant) zoveel mogelijk buiten te houden, is het belangrijk om de regels voor buitenlandse reizen strikt te volgen. Dit geldt des te meer als je vertrekt naar bestemmingen waar deze variant al dominant aanwezig is.

Lees verder

3xG studie: Minder PFAS in bloed van Kempense baby's

Er zit minder PFAS in het bloed van Kempense baby's als we vergelijken met de rest van Vlaanderen. Dat blijkt uit het rapport dat verscheen in 2013 over de gezondheidsstudie 3xG waarbij 300 kinderen uit Dessel, Mol en Retie opgevolgd worden. Dat is geruststellend in de huidige actualiteit. Momenteel loopt een eerste opvolgonderzoek waarbij PFAS opnieuw gemeten wordt in het bloed van de intussen 7-jarige kinderen. Midden 2022 kennen we de resultaten. In elk geval volgt de 3xG studie deze thematiek op de voet.

Lees verder

Veerkrachtige dorpen Gompel levert sterk dorpsteam en visiedocument op

Het traject Veerkrachtige dorpen leverde in Gompel alvast een sterk dorpsteam en een inspirerend visiedocument op. Meteen wordt ook de eerste actie uitgevoerd. Zo verschijnen er in het gehucht op verschillende plaatsen zogeheten 'babbelbanken'. De banken stimuleren de inwoners tot ontmoeting en een gezellig praatje.

Lees verder

Boomgaardstraat afgesloten op donderdag 1 juli voor demonteren bouwkraan

Op donderdag 1 juli is de Boomgaardstraat volledig afgesloten vanaf huisnummer 6 tot aan de Corbiestraat. Dit doorgangsverbod geldt ook voor voetgangers en fietsers. De maatregel is nodig voor het demonteren en afvoeren van een bouwkraan aan het nieuwbouwproject in de Boomgaardstraat. De werken duren een hele dag (5.30 – 18 uur). De werken werden uitgesteld tot 1 juli zodat het schoolverkeer hiervan geen hinder ondervindt. Bezoekers van Carrefour kunnen de uitrit van de parking blijven gebruiken. Bij het verlaten rijd je wel richting Corbiestraat.

Lees verder