Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 11 juni 2021

Gemeente Mol: Gemeentebestuur maakt 20.000 euro vrij voor kinder- en jongerenwelzijn op school

Gemeentebestuur maakt 20.000 euro vrij voor kinder- en jongerenwelzijn op school

Het gemeentebestuur maakt 20.000 euro vrij voor projecten rond kinder- en jongerenwelzijn op school. De kleuter- lagere en secundaire scholen in onze gemeentekunnen de subsidie krijgen als ze voor 30 september een projectvoorstel indienen. Het moet gaan om projecten die tegemoetkomen aan leerlingen in kansarmoede, in problematische opvoedingssituaties, anderstalige nieuwkomers, leerlingen met een dalend of negatief zelfbevinden of met een ontwikkelings- of leerachterstand. Een school kan éénmalig een bedrag van 5.000 euro ontvangen. Zo werken we samen aan gelijke onderwijskansen voor elk kind.

Lees verder

EK-koorts op sportsite Vita Den Uyt: supporter voor de Rode Duivels en win!

Zwembad Vita Den Uyt, fitness Mooze en horecazaak Bistreau slaan de handen in elkaar en roepen onze inwoners op om te supporteren voor de Rode Duivels. Goed voor de natie, maar vooral voor jou, want je maakt kans op mooie prijzen! Bij elk bezoek aan het zwembad, de fitness of de horecazaak kan je gratis jouw pronostiek voor de wedstrijden van de Duivels invullen. Je maakt hiermee kans op een maandvoucher van Mooze of een tienbeurtenkaart bij Vita/een verlenging van je zwemabonnement met vier weken. Kom je verkleed naar het zwembad op één van de wedstrijddagen? Dan krijg je sowieso een kleine attentie. Bovendien geniet je op die dagen van happy hour in Bistreau Den Uyt, één uur voor de aftrap van de wedstrijden - die live uitgezonden worden. Supporters op post!

Lees verder

Heeft jouw organisatie nog oude laptops? Schenk ze en help kwetsbare gezinnen

Heeft jouw bedrijf of organisatie nog oude laptops die perfect een tweede leven aankunnen? Schenk ze via 'de Frakstok' aan kwetsbare gezinnen in onze gemeente. 'de Frakstok' maakt de oude laptops opnieuw gebruiksklaar. De sociale dienst zorgt ervoor dat ze terechtkomen bij kwetsbare gezinnen. Je brengt de oude laptops binnen bij één van de vijf inzamelpunten in onze gemeente. Help jij kinderen en jongeren uit de nood? 

Lees verder

Musica Divina: hemelse muziek in abdij en Centrumkerk op 19 en 29 september

Het Festival van Vlaanderen Kempen organiseert opnieuw twee prachtige concerten in onze gemeente onder de noemer 'Musica Divina'. Op zondag 19 september (20 uur) kan je genieten van Engelse repertoire songs uit de 16de en 17de eeuw in onze abdij van Postel. Op woensdag 29 september (20.30 uur) klinkt er polyfone muziek van Philippus De Monte in de Sint-Pieter en Pauwelkerk. Tickets zijn te koop via www.musica-divina.be/programma en vanaf 27 augustus via Cultuurcentrum 't Getouw - zolang de voorraad strekt.

Lees verder