Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 11 juni 2021

Gemeente Boom: Beleef Boom op instagram

Beleef Boom op instagram
We werken momenteel volop aan onze instagram-account 'beleefboom'. Ben jij ook actief op instagram? Volg ons dan zeker en gebruik de hashtag #beleefboom.
Lees verder

Gezocht: kunstwerken Jules De Ranter
Twee jaar geleden moesten we onverwachts afscheid nemen van Jules De Ranter. Hij had een 40-jarige carrière als kunstenaar achter de rug en was actief als bestuurslid bij CC De Steiger en gewezen directeur van de KAN (kunstacademie Niel).
Lees verder

Wekelijkse afvalophaling in juni, juli en augustus
Wij herinneren jullie er graag nog even aan dat vanaf nu tot eind augustus het restafval elke week wordt opgehaald. Op die manier willen we vermijden dat je je afval met de zomerse temperaturen te lang moet bewaren.
Lees verder

Proeflessen en inschrijvingen Academie
De Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord – Boom met vestigingsplaatsen in Rumst-Reet en in Puurs-Sint-Amands/Breendonk/Ruisbroek – kijkt nu al vooruit naar volgend schooljaar want op maandag 31 mei zijn de inschrijvingen gestart voor het nieuwe schooljaar.
Lees verder

Nieuw speelplezier in Boom
Er zullen de komende weken heel wat nieuwe speeltoestellen in Boom verschijnen. Er komt bijvoorbeeld een nieuw speelterreintje en ook enkele bestaande toestellen zullen vervangen worden.
Lees verder

Kinderkansarmoede in Boom: grote inspanningen zorgen voor licht dalende cijfers
Kind en Gezin publiceert vandaag naar jaarlijkse gewoonte de kinderarmoedecijfers. De Boomse cijfers dalen langzaam: in 2016 bedroeg het cijfer nog 38.9%, in 2020 34.0%. Dit is hoopvol en een hart onder de riem van iedereen die lokaal rond kinderarmoede werkt.
Lees verder