Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 juni 2021

“Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gedisciplineerd”: staan 'regenboogsupporters' straks voor 'Brigade van de...

HLN
"Ga niet in op Duitse provocatie, blijf gedisciplineerd": staan 'regenboogsupporters' straks voor 'Brigade van de Karpaten' in München?
De EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije van woensdagavond dreigt meer de politieke toer op te gaan dan de sportieve. De UEFA, die wel knielen toelaat als steunbetuiging, maar niet dat de Allianz Arena in München zich straks in regenboogkleuren hult, lokt daarmee scherpe reacties uit. Er is de oproep aan supporters om een regenboogvlag mee te pakken als protest tegen de antihomowet die Hongarije vorige week aannam, en er zijn de Hongaarse ultra's die massaal zouden afzakken naar het stadion om die wet net te steunen. Wie zijn deze diehard supporters die zich in het zwart kleden?
Lees verder

Ex-parlementslid Van Eyken weer vrij na veroordeling voor moord. Cassatie verwerpt straf van 27 jaar cel
Gewezen parlementslid Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia Boigelot, allebei tot tweemaal toe veroordeeld voor de moord op haar eerste man, mogen woensdag of donderdag de gevangenis (tijdelijk) verlaten. Het Hof van Cassatie heeft het arrest rond hun veroordeling gedeeltelijk verworpen.
Lees verder

1159 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven
De douane heeft tussen zaterdag en dinsdag bij meerdere vondsten in totaal 1159 kilo cocaïne aangetroffen in de Rotterdamse haven. De drugs hebben een geschatte straatwaarde van bijna 87 miljoen euro.
Lees verder

Dubbel geluk: reuzenpanda bevalt van tweeling in zoo Tokio
In de Ueno Zoo in de Japanse hoofdstad Tokio is een reuzenpanda bevallen van een tweeling. Het geslacht en de namen van de babypanda's zijn nog niet bekend, maar het zou de eerste keer zijn dat de zoo een pandatweeling verwelkomt.
Lees verder

'Werkfluencers' geven advies om te scoren tijdens een sollicitatiegesprek. "Laat voelen dat je tijdens de pandemie niet de hele tijd naar Netflix keek"
De populaire app TikTok wordt meestal gebruikt voor entertainment en grappige dansfilmpjes. Maar daarnaast zijn 'werkfluencers' bezig aan een opmars. Hippe vogels die op de video-app carrièregericht advies geven, en een groot deel van die tips zijn best behulpzaam. Wij verzamelden de beste antwoorden voor enkele klassieke vragen tijdens een sollicitatiegesprek.
Lees verder

Beke: "Qvax is klaar voor inkorting AstraZeneca-termijn, enkel nog wachten op levering vaccins"
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zegt dat het Qvax-systeem in principe klaar is om mensen toe te laten vrijwillig hun termijn van 12 weken tussen de twee AstraZeneca-prikken in te korten naar 8 weken.
Lees verder

Zian (11) laat zijn haar 32 centimeter groeien voor Think Pink: "Vaak prinses genoemd, maar dat kon me niet schelen"
Amper 11 jaar is hij, maar dat deerde Zian Peels uit Maleizen niet om zich op een opmerkelijke manier in te zetten voor Think Pink. Zo liet hij zijn haar groeien tot het maar liefst 32 centimeter lang was om het vervolgens te laten knippen ten voordele van vrouwen die strijden tegen borstkanker. "Na verloop van tijd was ik het al gewoon dat mensen dachten dat ik een meisje was (lacht)", aldus Zian.
Lees verder

Apple waarschuwt voor risico's van Europese regels rond digitale handel
Apple verzet zich tegen plannen van de Europese Unie voor nieuwe regels in de digitale handel. Het bedrijf waarschuwt voor negatieve gevolgen voor de consument. Zo heeft de iPhone-producent kritiek op het feit dat hij gedwongen zal worden om andere app stores op zijn producten toe te laten. Dat zou de veiligheid en privacy van gebruikers ernstig aantasten, zo betoogt Apple in een woensdag gepubliceerd document.
Lees verder

'The Masked Singer' meets 'First Dates': Netflix komt met bizar datingprogramma
Dat Netflix fan is van bijzondere datingprogramma's, bewees de streamingsdienst al met 'Too Hot To Handle' en 'Dating Around'. Maar nu gaat Netflix toch nog een stapje verder. In 'Sexy Beasts' gaan singles op date zonder dat ze elkaar in het echt te zien krijgen. Tijdens de date dragen de vrijgezellen een masker, zoals het hoofd van een bever, muis of haai. Kan het nog bizarder?
Lees verder

Jumbo neemt vijf sushiproducten uit de rekken omdat ze mogelijk glas bevatten
De supermarktketen Jumbo roept vijf sushiproducten terug uit de Belgische winkels. Het gaat om 'Salmon Maki', 'Sushi Spicy Maki', 'Sushi Vegan Maki', 'Sushi to share' en 'Sushi Family'. De vijf producten van het merk Sushi Begaru bevatten mogelijk glas.
Lees verder

Insigne waarschuwt: "We hebben nog niets bereikt"
Lorenzo Insigne is trots op de huidige prestaties van de Italiaanse nationale ploeg, gezien de vrij lage verwachtingen voor het EK. Dat zei de aanvaller van Napoli zonet op een persconferentie.
Lees verder

Elton John komt dit najaar naar het Sportpaleis
Elton John kondigt zijn terugkeer naar het podium aan. In het najaar 2021 herneemt de zanger zijn 'Farewell Yellow Brick Road'-tour, waarbij hij ook een stop maakt in Antwerpen. De concerten die oorspronkelijk op 8 en 9 september 2020 plaatsvonden, gaan nu door op zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021.
Lees verder

Lukaku over De Bruyne: "Zou hem graag meenemen naar Anderlecht"
België moet pas zondag opnieuw aan de bak op het EK en dus hebben de Rode Duivels wat tijd om zich met andere dingen bezig te houden. Romelu Lukaku (28) maakte van de gelegenheid gebruik om enkele vragen van z'n talrijke Twitter-volgers te beantwoordden. En dat leverde enkele leuke replieken op. "De beste middenvelder ter wereld? Kevin De Bruyne, geen discussie."
Lees verder

Doe de Vogeltjesdans nooit meer fout dankzij deze 'foute' tutorial!
Qmusic zendt deze week de Foute 728 uit, de 728 foutste nummers volgens de Q-luisteraars. Helemaal in thema toont Qmusic-dj Matthias Vandenbulcke stap voor stap hoe je de Vogeltjesdans doet. De eerste stap verklappen we al: "Het is heel belangrijk om je zelfrespect op te bergen"... Bekijk de volledige tutorial hierboven.
Lees verder

Dit is de foutste tutorial van de Vogeltjesdans die je ooit zag
Qmusic zendt deze week de Foute 728 uit, de 728 foutste nummers volgens de Q-luisteraars. Helemaal in thema toont Qmusic-dj Matthias Vandenbulcke stap voor stap hoe je de Vogeltjesdans doet. De eerste stap verklappen we al: "Het is heel belangrijk om je zelfrespect op te bergen"... Bekijk de volledige tutorial hierboven.
Lees verder

Cavendish begint dolblij, maar nuchter aan Tour: "Of ik nog droom van het record van Merckx? Eén rit winnen is al moeilijk"
Deceuninck-Quick.Step start zaterdag aan de Tour de France zonder klassementsman, maar wél met een gele droom. Wereldkampioen Julian Alaphilippe wil in Bretagne maar wat graag toeslaan. En met Mark Cavendish mikt de ploeg van Patrick Lefevere op ritzeges, al is de Brit zelf vooral dolblij er weer bij te zijn. "Een jaar geleden had ik dit niet geloofd."
Lees verder

Demir: "Jeugdbewegingen mogen deze zomer ook bij code geel kampvuur maken"
Jeugdbewegingen zullen onder bepaalde voorwaarden een kampvuur mogen aansteken. Dat heeft minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) geantwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Tinne Rombouts (CD&V).
Lees verder

LIVE. Thorgan Hazard traint terug mee, broer Eden trekt de bokshandschoenen aan
Een nieuwe dag in het basecamp van de nationale ploeg in Tubeke. De Rode Duivels werken er met de nodige dagen rust toe naar hun achtste finales. Straks kennen ze eindelijk hun tegenstanders richting een mogelijke finaleplaats. Volg hier alles op de voet.
Lees verder

'Gravinfluencer' Eloise van Oranje geeft unieke inkijk in privéleven: "Soms denk ik wel dat de media-aandacht iets te ver gaat"
Gravin Eloise van Oranje (19) is het eerste lid van de Nederlandse koninklijke familie dat openhartig haar leven deelt met de rest van de wereld. Ze doet dat op haar populaire accounts op Instagram en TikTok - het leverde haar de bijnaam 'gravinfluencer' op - en sinds vorige week ook in haar eerste zelfgeschreven boek 'Learning by doing'. Daarin vertelt de dochter van prins Constantijn (51) en prinses Laurentien (55) over cadeautjes van koningin Beatrix, de kritiek op haar gewicht en haar band met de in 2013 overleden prins Friso. "Ik draag nog steeds de parelketting die hij me gaf."
Lees verder

Gewelddadige inbraak in Grimbergen: vrouw (90) werd keel dichtgeknepen tot ze bewustzijn verloor, beroofd en aangerand door man
Een 90-jarige vrouw uit Grimbergen werd dinsdagnamiddag slachtoffer van een gewelddadige inbraak. De bejaarde vrouw werd daarbij gewurgd tot ze haar bewustzijn verloor en zou ook aangerand zijn. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde woensdagnamiddag.
Lees verder