Doorgaan naar hoofdcontent

Franse pers na EK-uitschakeling: ‘Eén van de grootste fiasco’s uit onze geschiedenis’

Franse pers na EK-uitschakeling: 'Eén van de grootste fiasco's uit onze geschiedenis'

Na de wereldtitel geen Europese titel voor Frankrijk. Les Bleus gingen er in de 1/8ste finales uit tegen Zwitserland, dat een 3-1-achterstand in extremis goedmaakt en won op strafschoppen. Bij onze Zuiderburen konden ze het nauwelijks geloven.

Lees verder

Opmerkelijke verkeersagressie op Antwerpse ring: truckchauffeurs rijden elkaar van de weg

Op beelden vanop de Antwerpse ring is te zien hoe twee vrachtwagenchauffeurs maandagmiddag verwikkeld zijn geraakt in een levensgevaarlijk geval van verkeersagressie waarbij de trucks elkaar over een afstand van honderden meters rammen en van de rijbaan rijden.

Lees verder

Poolse minister wil omstreden Hongaarse anti-LGBT-wet overnemen

In een interview met een Pools weekblad sprak de Poolse minister van Onderwijs, Przemyslaw Czarnek, in niet mis te verstane bewoordingen zijn bewondering uit voor de Hongaarse wet die het illegaal maakt om minderjarigen te informeren over homoseksualiteit of geslachtsverandering.

Lees verder

Zuid-Afrikaanse ex-president Jacob Zuma krijgt 15 maanden cel na weigeren medewerking in corruptieonderzoek

Het Zuid-Afrikaanse Grondwettelijk Hof heeft ex-president Jacob Zuma veroordeeld tot vijftien maanden cel voor minachting van justitie. Zuma had geweigerd om voor een onderzoekscommissie te verschijnen die onderzoek doet naar corruptie toen Zuma president was.

Lees verder

Noord-Koreanen in tranen om 'uitgemergelde' Kim Jong-un

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is in de voorbije maanden zichtbaar vermagerd. De staatszender KRT zond zondagavond opmerkelijke beelden uit van Noord-Koreanen die in tranen naar grote schermen staan te kijken waarop hun vermagerde leider te zien was. 'Onze harten breken', klonk het onder meer. Of Kim Jong-uns gewichtsverlies gerelateerd is aan de voedselschaarste in Noord-Korea, is niet duidelijk.

Lees verder

Lokale schatkist doorstond coronacrisis

Uit een doorlichting van Belfius blijkt dat de Vlaamse gemeenten en OCMW's geen financiële kater overhouden aan de coronacrisis, met dank aan steun van bovenaf. Nu wacht een inspanning van ruim 2 miljard euro extra investeringen.

Lees verder

Protestactie in de Tour? 'Volgens wat ik nu gehoord heb, rijden we de eerste 50 kilometer rustig'

Na de rit van maandag opperden vele renners 's avonds om een protestactie te voeren. Een staking of iets anders om aan te kaarten dat ze het niet eens zijn met de gang van zaken. '50km slow ride, korte stop, 100km koers as usual', gaf Oliver Naesen dinsdagochtend aan, 'maar zeker is het nog niet. We zullen zien.'

Lees verder

Miami speurt naar overlevenden in berg puin - en zoekt antwoorden

Reddingswerkers speuren „koortsachtig' naar inwoners van het verwoeste gebouw. Familieleden willen weten wat er met hun naasten is gebeurd en hoe het complex kon instorten.

Lees verder

Ook Stan Wawrinka zegt af voor Olympische Spelen

Stan Wawrinka is de volgende grote naam die afzegt voor het olympisch tennistoernooi. De 36-jarige Zwitser is na een ingreep aan de voet al een hele tijd out en zal niet afreizen naar Tokio.

Lees verder

Coronahelden krijgen staande ovatie op Wimbledon

Nog voor het spel tussen tennissers Novak Djokovic en Jack Draper zondag begon, vond er op het tennistoernooi van Wimbledon al een kippenvelmoment plaats. De toeschouwers juichten en applaudisseerden uitbundig voor enkele mensen in het publiek die zich hebben ingezet in de strijd tegen het coronavirus. De mede-ontwikkelaars van het AstraZeneca-vaccin Dame Sarah Gilbert en het hoofd van de Oxford Vaccine Group Sir Andrew Pollard kregen, samen met medewerkers van de NHS, een staande ovatie.

Lees verder

Britse medische regeringsadviseur opnieuw lastiggevallen: 'Walgelijk'

De Britse premier Boris Johnson hekelt de 'verachtelijke intimidatie' van Chris Whitty, de Chief Medical Officer (CMO) die de regering advies geeft over medische zaken. Op sociale media verschenen maandag beelden waarop te zien is dat de topadviseur door twee mannen wordt gegrepen terwijl hij over straat loopt.

Lees verder

Elise Mertens met sprekend gemak naar tweede ronde op Wimbledon

Elise Mertens (WTA 16) is goed begonnen aan Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. De 25-jarige Limburgse versloeg dinsdag in de eerste ronde haar Britse leeftijdsgenote Harriet Dart (WTA 142), die een wildcard kreeg, in twee sets.

Lees verder

Johan Sabbe tekent cassatieberoep aan tegen veroordeling

Topmagistraat Johan Sabbe (61) heeft cassatieberoep aangetekend tegen zijn veroordeling wegens ongewenst gedrag op het werk en aanranding van de eerbaarheid van zijn vrouwelijke chauffeur. 'Mijn cliënt blijft erbij dat hij onschuldig is', zegt zijn nieuwe advocaat Joris Van Cauter.

Lees verder

Oproep | Gezocht: bijzondere schoolrapporten

Het schooljaar zit erop en dan krijgen studenten hun eindrapport. Sommige leerkrachten maken daar iets bijzonders van: het is geen droge lijst met cijfers en vakken, maar bijvoorbeeld een prachtige tekst of een persoonlijke boodschap. We zijn op zoek naar studenten (zowel lagere school als middelbaar) die geraakt waren door de manier waarop hun leerkracht het rapport naar zijn of haar hand heeft gezet. Bezorg ons graag jouw contactgegevens, leeftijd en, als je dat ziet zitten, een foto van je rapport. We publiceren niets voor we je hebben gecontacteerd! Reacties mogen naar binnenland@standaard.be

Lees verder

Live | 3M verdedigt zich in zaak rond PFOS-vervuiling in commissie Leefmilieu

3M heeft in een uitgebreid persbericht gereageerd op de PFOS-vervuiling in en rond zijn fabriek in Zwijndrecht. 'We nemen onze verantwoordelijkheid tegenover onze medewerkers, klanten en de gemeenschap waarin we actief zijn zeer ernstig', klinkt het. Het bedrijf komt zo dadelijk ook aan het woord in het Vlaams Parlement. Volg de commissie Leefmilieu over de PFOS-vervuiling hier live mee.

Lees verder

Race tussen deltavariant en vaccinaties

De deltavariant houdt lelijk huis in landen zonder veel vaccins en bezorgt ook landen met een betere vaccinatiegraad kopzorgen. Zeker nu deltaplus vanuit India oprukt.

Lees verder

Gewezen Ketnet-wrapper krijgt celstraf en boete voor slag aan wielrenner Iljo Keisse

De gewezen Ketnet-wrapper Melvin Klooster (38) is dinsdag veroordeeld tot twee jaar cel en 1.600 euro boete, waarvan telkens de helft met uitstel.

Lees verder

Nederlandse politie vindt 3.000 kilo cocaïne en elf miljoen cash in boerderij: 'Poster van The Godfather aan de muur'

In het Noord-Hollandse dorp De Kwakel heeft de politie in een boerderij bijna 3.000 kilo cocaïne met een straatwaarde van 195 miljoen euro aangetroffen. Ook werd er ruim 11 miljoen euro cash ontdekt. Dat bericht van de De Telegraaf werd door een woordvoerder van de Nederlandse politie bevestigd. Het zou gaan om een van de grootste drugsvangsten voor de Amsterdamse politie.

Lees verder

Advocaat Reuzegommer gaat niet in cassatieberoep tegen afgewezen wrakingsverzoek

Advocaat Joris Van Cauter, die een van de Reuzegommers verdedigt, heeft beslist om geen cassatieberoep aan te tekenen tegen de beslissing van het hof van beroep in Antwerpen. Die had zijn wrakingsverzoek tegen de voorzitster van de raadkamer in Hasselt maandag ongegrond verklaard.

Lees verder

België telt 133.000 dollarmiljonairs

Vorig jaar zijn er zo'n 900 Belgische dollarmiljonairs bijgekomen. Ze zijn nu met 133.600, of een toename met 0,7 procent tegenover 2019. Gemiddeld zijn ze 2,5 miljoen waard en de meesten hebben een baksteen in de maag.

Lees verder

Berenwelpjes ontsnappen met duik in zwembad aan Canadese hittegolf

Het westen van de VS en Canada kreunt onder een hittegolf. In de Canadese provincie Brits-Columbia zijn scholen en universiteiten gesloten vanwege de verzengende 46,6 graden Celsius op de thermometer. Een berenfamilie zocht ook naar afkoeling, en dook zondag dan maar in een zwembad. De eigenaar van de woning kon alles filmen, kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Facebook wint veldslag in oorlog tegen big tech

Facebook heeft een belangrijke veldslag gewonnen in een zaak rond monopolievorming die tegen het bedrijf werd aangespannen. Daarop werd het in één klap werd het meer dan 1.000 miljard dollar waard.

Lees verder

Jamie Lynn Spears spreekt voor het eerst openlijk steun uit voor zus Britney

Jamie Lynn Spears, de zus van de Amerikaanse popzangeres Britney Spears, heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op de omstreden bewindvoering waaronder haar zus valt.

Lees verder

Thorgan Hazard: 'Kans dat Eden speelt, maar kunnen ook zonder hem'

Vrijdag ontmoeten de Rode Duivels Italië in München. Of dat met Eden Hazard op het veld zal zijn, is nog niet zeker. Dat vertelde z'n broer Thorgan op de persconferentie. En uiteraard ging het ook over zijn winnende doelpunt tegen de Portugezen. Ook reservedoelman Matz Sels sprak met de pers.

Lees verder

Zorgen over nieuw type Boeing: opnieuw slechte software

De ontwikkeling van een nieuw type Boeing verloopt niet van een leien dakje. Er zijn problemen met de software, de 777X mag voorlopig de lucht niet in.

Lees verder

Blankenberge verbiedt ontblote bovenlijven in stadscentrum

Vanaf 1 juli kan je in het stadscentrum van Blankenberge een boete krijgen als je zonder bovenkledij rondloopt. De gemeenteraad gaf z'n fiat voor de nieuwe politieverordening, die ook het gebruik van lachgas verboden maakt. 'We gaan niet zomaar boetes uitschrijven', zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). 'Je wordt eerst gewaarschuwd.'

Lees verder

Gestolen Picasso en Mondriaan na negen jaar teruggevonden

Negen jaar waren de werken van de wereldberoemde kunstenaars Piet Mondriaan en Pablo Picasso spoorloos. De Griekse politie kon de dader arresteren en de werken recupereren.

Lees verder

Engelse bondscoach wil penaltytrauma van 1996 achter zich laten tegen Duitsland

Duitsland. EK. Strafschoppen. Het zijn allemaal woorden die Engels bondscoach Gareth Southgate katapulteren naar 1996 en een trauma oproepen. De onfortuinlijke Southgate miste toen in de halve finale van het EK de beslissende penalty voor Engeland tegen Duitsland. Vandaag om 18 uur krijgen we een heruitgave van die affiche.

Lees verder

Japanse 'zwarte weduwe' definitief veroordeeld tot de doodstraf

Het Japanse Hooggerechtshof heeft de doodstraf bevestigd voor Chisako Kakehi, de zogenoemde 'zwarte weduwe'. De Japanse vrouw heeft drie van haar minnaars vergiftigd met cyanide, om de hand te kunnen leggen op hun vermogen. Dat melden lokale media dinsdag.

Lees verder

Bondscoach Frank de Boer vertrekt bij Oranje na pijnlijke EK-uitschakeling

Frank de Boer is niet langer bondscoach van de Nederlandse ploeg. Dat heeft de Nederlandse krant De Telegraaf gemeld. De Boer was pas sinds september vorig jaar bondscoach bij Oranje, waar hij de naar Barcelona vertrokken Ronald Koeman opvolgde.

Lees verder

Mark Cavendish wint nog eens een Tourrit, Brent Van Moer sneuvelt in laatste meters

Mark Cavendish heeft zowaar een nieuwe overwinning kunnen behalen in de Ronde van Frankrijk. Het jagende peloton kon vroege vluchter Brent Van Moer nog terughalen op enkele honderden meters van de meet. Cavendish maakte het af in de sprint. Nacer Bouhanni werd tweede. Jasper Philipsen derde.

Lees verder

Van superster naar schlemiel: Mbappé kan torenhoge verwachtingen niet inlossen

Hij had dé ster van dit EK moeten worden, maar superspits Kylian Mbappé (22) stelde teleur. Mbappé maakte geen enkel doelpunt én hij miste tegen Zwitserland de beslissende penalty, waardoor zijn land al in de achtste finales naar huis moest. De opvolger van Pelé bleek niet opgewassen tegen de torenhoge verwachtingen, ging iets te nadrukkelijk op zoek naar een heldenrol en bleef achter met precies het tegenovergestelde.

Lees verder

Kan Coca-Cola onze gezondheid redden?

De Belgische Vereniging van de Industrieën van Waters en Frisdranken wil het suikergehalte in frisdranken met 7 procent verminderen tussen 2021 en 2025. Frisdrankbedrijf Coca-Cola kondigt daarbovenop inspanningen aan om de consument de weg te wijzen naar suikerarme alternatieven. Zal dat een verschil maken voor onze gezondheid? We vroegen het voedingsexpert Patrick Mullie.

Lees verder

Afwezige regering-De Croo krijgt uitbrander

De regering-De Croo heeft een symbolische pedagogische tik gekregen van Kamervoorzitster Éliane Tillieux. De reden: haar afwezigheid vorige week.

Lees verder

Patrick Lefevere haalt zijn grote gelijk met ritzege Cavendish: 'De hele bus was aan het huilen'

Patrick Lefevere is een man van vele oorlogen en veel overwinningen, maar ook hij hield het niet droog toen Mark Cavendish zijn 31e zege in de Tour boekte.

Lees verder

Sterling en Kane houden de Engelse droom in leven: Engeland ten koste van Duitsland naar kwartfinale

It's coming home! Wen maar aan de zin, want ze zal de komende dagen nog veel voorbijkomen. Na een 0-2-zege tegen Duitsland heeft Engeland zich immers geplaatst voor de kwartfinale van het EK. Raheem Sterling opende een kwartier voor tijd de score met zijn derde van het toernooi, waarna Harry Kane in het slot de score verdubbelde. Zo eindigt het tijdperk van Joachim Löw als Duits bondscoach met een teleurstellende achtste finale.

Lees verder

Onderzoek naar toeschouwster die valpartij in Ronde van Frankrijk veroorzaakte 'gaat goed vooruit'

Het gerechtelijke onderzoek in de zaak van de toeschouwster die zaterdag een zware valpartij veroorzaakte in de Tour de France in Bretagne 'gaat goed vooruit'. Dat zei de procureur van de Republiek van Brest, Camille Miansoni.

Lees verder

Federer plaatst zich voor tweede ronde na opgave Mannarino

De Zwitser Roger Federer (ATP-8) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon, nadat zijn tegenstander, de Fransman Adrian Mannarino (ATP-41), moest opgeven met een knieblessure op het einde van de vierde set.

Lees verder

KMI waarschuwt voor onweersbuien met plaatselijk veel regen, al straten blank in Pajottenland

Het KMI waarschuwt dinsdagavond voor onweersbuien. Die kunnen gepaard gaan met plaatselijk veel regen en liggen over het centrale deel van het land, rond een lijn tussen Doornik en Hasselt. Dat meldt het KMI dinsdagavond. In enkele delen van het land was er dinsdagavond al wateroverlast.

Lees verder

Alina Churikova uit 'De mol': 'Wij zijn eindelijk Belgen'

Alina Churikovav, die vorig jaar deelnam aan De mol, heeft na 21 jaar en 2 dagen de Belgische nationaliteit verworven. Dat schrijft ze op Instagram.

Lees verder

Electrabel begint meteen met afbraak kerncentrales

De discussie over het openhouden van Doel 4 en Tihange 3 heeft Engie/Electrabel afgesloten. 'Ik moet toegeven dat wij ons die vraag niet meer stellen', zegt ceo Thierry Saegeman.

Lees verder

200 studenten al dagenlang opgesloten in hotel op Mallorca na corona-uitbraak

Het toeristische eiland Mallorca pakt een corona-uitbraak heel fors aan. Meer dan 200 Spaanse studenten die risicocontacten hebben gehad, worden dagenlang vastgehouden in een viersterrenhotel op Mallorca. 'Het is deprimerend.'

Lees verder

Geblesseerde Serena Williams moet strijd meteen staken op Wimbledon

Ook Wimbledon 2021 wordt niet de 24e grandslamzege van Serena Williams (WTA-8). De 39-jarige Amerikaanse moest dinsdag in de eerste ronde wegens een dijblessure de strijd staken.

Lees verder

Oekraïne verslaat Zweden na doelpunt in 121ste minuut en wordt laatste kwartfinalist op EK

Oekraïne heeft zich voor de eerste keer in zijn geschiedenis geplaatst voor de kwartfinales van het EK voetbal. Roman Yaremchuk en co waren tegen Zweden op 1-1 blijven steken na de reguliere speeltijd. De Zweden leken met z'n tienen - Danielson kreeg in de verlengingen rood na een vreselijke tackle - een penaltyreeks af te dwingen, tot invaller Artem Dovbyk in de 121ste minuut alsnog de winnende treffer scoorde. Eindstand: 1-2.

Lees verder

Mbappé is de dribbelkoning, Witsel passt heel erg secuur: een duik in de EK-statistieken

Met Oekraïne kennen we de laatste kwartfinalist van dit EK. Twee voetballoze dagen doemen op, tijd voor een kleine terugblik op het toernooi tot dusver in enkele cijfers van de Uefa.

Lees verder

Lange, luie zomervakantie is leuk, maar leidt tot leerachterstand

Twee maanden vakantie. Hebt u het geluk nog geen 18 te zijn, dan hebt u vanaf morgen twee maanden vakantie.

Lees verder

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt verder af

Er liggen nog 329 covid-patiënten in het ziekenhuis, van wie er 143 intensieve verzorging nodig hebben. Dat blijkt woensdag uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano. 101 mensen moeten nog beademd worden.

Lees verder

Druilerig en fris tot aan het weekend

Het is woensdag grijs met af en toe regen. In het noordwesten blijft het in de namiddag meestal droog. Het blijft fris voor de tijd van het jaar met maxima rond 12 graden in de Ardennen, en 15 tot 17 graden elders. Dat zegt het KMI.

Lees verder

Franse lesbische en single vrouwen mogen ivf gebruiken

De Franse ­Assemblée keurde gisteravond een wet goed die medisch begeleide voortplanting zonder medische reden mogelijk maakt. Daardoor kunnen nu ook lesbische koppels en alleenstaande vrouwen zwanger worden via ivf. Tot nu trokken zij daarvoor naar landen als België of Spanje of gingen ze zelf aan de slag met – in het buitenland besteld – donorzaad.

Lees verder

Amerikaans Huis stemt voor verwijdering standbeelden Confederatie uit Capitool

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdag gestemd voor de verwijdering van standbeelden van zuidelijke generaals en andere belangrijke figuren van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) uit het Capitool, het parlementsgebouw in de hoofdstad Washington. Daaronder bevindt zich een buste van de voormalige opperrechter van het Hooggerechtshof die in 1857 slaven ontzegde om staatsburger te zijn.

Lees verder

49,5 graden gemeten in Canada: piek in overlijdens

In Canada blijven de records sneuvelen. In Lytton werd maar liefst 49,5 graden gemeten. 69 mensen zijn plots gestorven. 'Het is absoluut noodzakelijk dat we voor elkaar zorgen in deze extreme hitte', zegt de politie.

Lees verder

Twaalfde lichaam gevonden in puin van gebouw in Miami

Reddingswerkers hebben een twaalfde lichaam aangetroffen onder het puin van een gebouw in de Amerikaanse staat Florida, dat vorige week gedeeltelijk instortte.

Lees verder