Doorgaan naar hoofdcontent

Football talk. Wijnaldum naar PSG - TAS kort schorsing van Ajax-doelman Onana in tot 9 maanden

HLN
Football talk. Wijnaldum naar PSG - TAS kort schorsing van Ajax-doelman Onana in tot 9 maanden
AS Eupen moet verder zonder Adriano. Dat bevestigde Christoph Henkel, algemeen directeur 'Am Kehrweg'. "We kunnen ons niet veroorloven zijn contract te verlengen. Jammer genoeg, want Adriano is een formidabele voetballer, die ons het voorbije seizoen enorm veel heeft bijgebracht."
Lees verder

Dood van zwangere vrouw tijdens politie-interventie zorgt voor woede in Braziliaanse favela's
In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn protesten uitgebroken na de dood van een zwangere vrouw tijdens een politie-interventie. Het 24-jarige slachtoffer, Kathlen Romeu, werd neergeschoten tijdens de zoveelste confrontatie tussen agenten en criminele drugsbendes. De inwoners van de favela's in Rio zijn het geweld meer dan beu. Volgens hen moet de politie de 'war on drugs' in de wijken van de stad dringend hervormen.
Lees verder

Staatsveiligheid krijgt er 75 procent meer personeel bij: "Nood aan sterke inlichtingendienst"
De Veiligheid van de Staat (VSSE) moet tegen 2024 zowat 1.000 medewerkers tellen, ofwel 75 procent meer dan nu. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bracht donderdag een bezoek aan de dienst en stelde na afloop, samen met administrateur-generaal Jaak Raes, de toekomstplannen van de Staatsveiligheid voor.
Lees verder

17.524 Belgen hadden last van bijwerking nadat ze gevaccineerd werden
Sinds de start van de vaccinatiecampagne hebben al 17.524 Belgen een bijwerking ondervonden nadat ze een coronavaccin toegediend kregen. Dat blijkt uit de wekelijkse stand van zaken van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).
Lees verder

17.524 bijwerkingen gemeld in ons land na vaccinatie
Sinds de start van de vaccinatiecampagne in België zijn er 17.524 bijwerkingen gemeld na de toediening van een coronavaccin. Dat blijkt uit de wekelijkse stand van zaken van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).
Lees verder

KOERS KORT. Pogacar slaat dubbelslag in Slovenië - Ook dit jaar geen GP in Quebec en Montreal
Tadej Pogacar heeft de tweede etappe in de Ronde van Slovenië (2.Pro) gewonnen. De Sloveen soleerde in de bergrit naar de zege en haalde het met 1:22 voorsprong op Matej Mohoric (Bahrain-Victorious) die de sprint om de tweede plek won van Diego Ulissi, ploegmaat van Pogacar. De Tourwinnaar is ook de nieuwe leider in het klassement.
Lees verder

LIVE. Frison heeft besttijd in handen, zet Evenepoel de Baloise Belgium Tour nog wat meer naar zijn hand?
11,2 kilometer knallen in Knokke-Heist. De opdracht is simpel vandaag voor de renners in de Baloise Belgium Tour. Wie bedreigt Remco Evenepoel in z'n blauwe leiderstrui? Het definitieve antwoord komt er iets over 17u. Alles is uiteraard live te volgen op deze pagina.
Lees verder

LIVE. Herregodts 4 honderdsten sneller dan Frison, zet Evenepoel de Baloise Belgium Tour nog wat meer naar zijn hand?
11,2 kilometer knallen in Knokke-Heist. De opdracht is simpel vandaag voor de renners in de Baloise Belgium Tour. Wie bedreigt Remco Evenepoel in z'n blauwe leiderstrui? Het definitieve antwoord komt er iets over 17u. Alles is uiteraard live te volgen op deze pagina.
Lees verder

Europese Unie steunt verder onderzoek naar oorsprong coronavirus
De Europese Unie steunt alle inspanningen om de precieze oorsprong van het coronavirus te achterhalen. "De wereld heeft het recht te weten wat er gebeurd is om lessen te trekken", zo verklaarde de Europese Raadsvoorzitter Charles Michel donderdag.
Lees verder

Hoe de Eiffeltoren bijna een metrostation was: bekijk hier de eerste trailer van 'Eiffel'
Heel Frankrijk was ertegen, maar vandaag hij hét symbool van Parijs. In 'Eiffel' brengen Emma McKay en Romain Duris het illustere verhaal van de Eiffeltoren.
Lees verder

9 op de 10 schoolmeisjes in Verenigd Koninkrijk geconfronteerd met seksuele intimidatie
Uit een rapport van de Britse overheidsdienst voor onderwijs Ofsted, blijkt dat schoolkinderen en jongeren in het Verenigd Koninkrijk seksuele intimidatie 'normaal' vinden. Ongeveer negen op de tien meisjes zeggen al met seksuele intimidatie geconfronteerd te zijn geweest. Het gaat onder andere om seksistische beledigingen, seksueel getinte beelden of video's en ongepaste aanrakingen. Ook de helft van de jongens meldt dat ze al seksueel zijn lastiggevallen. De Britse minister van Onderwijs vond het rapport "zeer verontrustend".
Lees verder

ASSISEN. "Hij plaste een keer te veel naast de pot": Oostendenaar steekt z'n beste vriend Will (55) dood met een mes in het hart
Willy "Will" Deweert (55) was 9 maanden opgenomen geweest om zijn drugs- en alcoholverslaving te laten behandelen, toen hij op 6 oktober 2018 voor de deur stond bij Tommy Jonckheere (32) in Oostende. De vijftiger wilde aan de kust z'n leven terug in handen nemen, maar herviel al snel in oude gewoontes. Flink onder invloed plaste hij meermaals naast het toilet van Jonckheere. In een daaropvolgende ruzie stak die laatste Will dood met een mes. Vanaf vrijdag riskeert Jonckheere in het Brugse assisenhof 30 jaar cel, maar dat hadden er een jaar geleden evengoed 5 kunnen zijn.
Lees verder

LIVE. Vluchter Van der Poel ingerekend, renners bezig aan lastige finale
Een renner moet tegenwoordig al Stefan of Mathieu heten om in de Ronde van Zwitserland te scoren. Krijgen we na Küng, Van der Poel en Bissegger een nieuwe ritwinnaar? De aankomst bergop doet alvast vermoeden van wel. U volgt de rit van Gstaad naar Leukerbad live op deze pagina.
Lees verder

Gehaakte mode is dé zomertrend (en voor minder dan 40 euro kan je Gigi Hadid zelfs na-apen)
Alles komt terug, ook het handwerk uit de jaren stillekes. Deze zomer zien we vooral veel crochet op straat. Topmodel Gigi Hadid is een van de trendsetters die bewijst dat hip zijn niet veel geld hoeft te kosten. Voor een paar euro's kan jij zelfs exact dezelfde top kopen als zij. Mag het wat meer zijn? Ook bikini's, jurken en hoeden vind je in gehaakte vorm. Goed voor een vleugje nostalgie en zacht comfort.
Lees verder

Biden ontmoet Boris Johnson op G7-top
De Amerikaanse president Joe Biden zijn vrouw Jill zijn gisteren toegekomen in Europa. Het paar begint vandaag aan hun Europese trip door het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland. Het is de eerste buitenlandreis voor Biden als president van de Verenigde Staten. Vandaag ontmoet hij de Britse premier Boris Johnson.
Lees verder

Twintiger die klap uitdeelde aan Macron: "Hij vertegenwoordigt de neergang van het land"
De man die dinsdag in het zuidoostelijke Tain l'Hermitage een klap uitdeelde aan Frans president Emmanuel Macron staat deze middag terecht voor de correctionele rechtbank van Valence. "Macron vertegenwoordigt de neergang van het land", liet Damien Tarel (28) in de rechtszaal optekenen, meldt nieuwszender BFMTV.
Lees verder

LIVE. Lampaert zet de rest te kijken, kan Evenepoel nog beter dan z'n ploegmaat?
11,2 kilometer knallen in Knokke-Heist. De opdracht is simpel vandaag voor de renners in de Baloise Belgium Tour. Wie bedreigt Remco Evenepoel in z'n blauwe leiderstrui? Het definitieve antwoord komt er iets over 17u. Alles is uiteraard live te volgen op deze pagina.
Lees verder

50 experts slaan alarm over klimaatopwarming én biodiversiteit: "Onlosmakelijk met elkaar verbonden"
Het verlies aan biodiversiteit en de opwarming van de aarde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De strijd tegen beide kunnen we alleen winnen, als we ze samen aanpakken, anders dreigen maatregelen tegen de ene nefast te zijn voor de andere. Dat zeggen vijftig biodiversiteits- en klimaatexperts.
Lees verder

Ritzege én leiderstrui: Carapaz grijpt de macht in eerste bergetappe Ronde van Zwitserland
Mathieu van der Poel is leider af in de Ronde van Zwitserland. Richard Carapaz schreef de eerste bergrit op zijn naam en nam de gele trui over van de Nederlander, die wel de ontsnapping van de dag kleurde.
Lees verder

Evenepoel wint met tijdrit in Knokke-Heist voor het eerst sinds zijn val in Lombardije en verstevigt zo leidersplaats in Baloise Belgium Tour
Deceuninck-Quick.Step mag weer vieren. Met dank aan Remco Evenepoel, onze landgenoot won de tijdrit in de Baloise Belgium Tour voor ploegmaat Yves Lampaert. Evenepoel versterkt uiteraard zijn leiderspositie in het klassement. Het was zijn eerste zege sinds zijn zware val in de Ronde van Lombardije op 15 augustus vorig jaar.
Lees verder