Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

Football Talk. Engeland ziet Alexander-Arnold afhaken voor EK - Antwerp haalt 18-jarige spits bij Union

HLN
Football Talk. Engeland ziet Alexander-Arnold afhaken voor EK - Antwerp haalt 18-jarige spits bij Union
Engeland moet het op het EK zonder Trent Alexander-Arnold doen. De 22-jarige rechtsachter van Liverpool heeft woensdagavond in het slot van de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk (1-0 zege) een dijblessure opgelopen.
Lees verder

Een zachte jongen heeft zijn punt gemaakt: hoe Benteke leerde overleven in de Premier League
Zijn lot heeft hij in eigen handen genomen. Vijf maanden na een stevig dreigement dat hij op moest krassen, tekende Christian Benteke (30) een nieuw contract bij Crystal Palace. Het verhaal van een introverte jongen die leerde overleven. Met de liefde voor 'Match of the Day'.
Lees verder

Bonden dreigen met staking op luchthaven Charleroi
De vakbonden van de luchthaven van Charleroi hebben donderdag een stakingsaanzegging ingediend. De aanzegging gaat meteen in en is van onbepaalde duur, zo melden de vakbonden in een persbericht. Het vakbondsfront eist dat tijdelijke bepalingen rond flexibiliteit bij de arbeidsovereenkomsten geschrapt worden. Het gaat concreet om een inkorting van de werktijd, ingevoerd tijdens de coronacrisis.
Lees verder

Na hun winst op het Songfestival: mensen willen meer Italiaans leren dankzij Måneskin
Italiaans is altijd al een populaire taal geweest, maar dankzij Måneskin, die groep die voor Italië het Songfestival won, is de taal nog populairder geworden. Blijkbaar hebben heel wat mensen de smaak te pakken en willen ze nu plots de Italiaanse taal leren spreken.
Lees verder

"Biden wil verhoging winstbelasting bedrijven schrappen om tot akkoord te komen met Republikeinen"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft tijdens onderhandelingen met de Republikeinen aangeboden om zijn voorgestelde verhoging van de vennootschapsbelasting te schrappen. In ruil daarvoor moeten ze akkoord gaan met ten minste 1 biljoen dollar aan nieuwe uitgaven aan infrastructuur. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.
Lees verder

Viroloog Van Gucht: "We moeten voorzichtig zijn met het oog op versoepelingen"
Viroloog Steven Van Gucht zegt dat we voorzichtig moeten blijven. "Zeker met het oog op versoepelingen", klinkt het bij VTM Nieuws. "Ik maak me iets meer zorgen over de privécontext. Denk maar aan thuisfeesten van vijftig man zonder regels. Dat gaat net iets te ver." Ook zegt Van Gucht dat we de situatie in het Verenigd Koninkrijk, waar momenteel de Indiase variant heerst, goed moeten opvolgen. "Wat daar gebeurt, staat ons misschien ook te wachten."
Lees verder

Twitter lanceert betalend abonnement in Canada en Australië
Twitter is donderdag voor het eerst gestart met een betalend abonnement. De primeur gaat naar Canada en Australië. Met 'Twitter Blue' krijgt de gebruiker extra diensten, bijvoorbeeld het "ongedaan maken" van een tweet.
Lees verder

Yannick Carrasco dolt met onze analist Marc Degryse: "Ik ben weg"
Een halfuur lang mocht Marc Degryse in het hoofd van Yannick Carrasco kijken (lees het interview hier). Dat het boeiend en soms ook grappig was, bewijst de opener van het gesprek tussen onze huisanalist en de Spaanse kampioen. Op de opmerking van Degryse dat de twee een band hebben, raakt Carrasco niet echt ver. Tot Degryse de Rode Duivel, vanavond in de basis tegen Griekenland, de datum van 4 september opwerpt. Enkele tellen later wil hij al grappend het interview verlaten nog voor het goed en wel begonnen is.
Lees verder

NASA plant twee nieuwe missies naar Venus om op hol geslagen klimaat te bestuderen
Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA plant twee nieuwe missies naar buurplaneet Venus. 'DaVinci+' en 'Veritas' zullen tussen 2028 en 2030 vanaf de Aarde vertrekken om de tweede planeet vanaf de zon "te herontdekken". Voor elke missie trekt NASA ongeveer 500 miljoen dollar (410 miljoen euro) uit, zo maakte het woensdag bekend. Het wordt de eerste Amerikaanse missie naar Venus' atmosfeer sinds 1978.
Lees verder

Enorme brand aan luxehotel in Madrid, "geen gewonden"
In de Spaanse hoofdstad Madrid is donderdagavond een enorme brand uitgebroken aan een groot luxehotel in het noordoosten van de stad. De façade van het bouwwerk pal naast de autosnelweg en ringweg M30 stond van boven tot onder in lichterlaaie.
Lees verder

Nieuwe F1-game wordt nog meer eentje voor nieuwe spelers
F1 2021, de aanstaande nieuwe versie van de officiële Formule 1-videogame, trekt meer dan ooit de kaart van de toegankelijkheid. Dat heeft niets te maken met het feit dat Codemasters, het Britse bedrijf achter de reeks, werd overgenomen door videogamereus Electronic Arts, houden de makers vol. Al zullen nieuwe spelers ook de komende jaren wellicht extra worden bediend.
Lees verder

KIJK LIVE. Lukaku voert experimentele Duivels aan, ook geen Mertens en Tielemans - Volg hier de voorbeschouwing met Mulder en Degryse
De EK-voorbereiding komt nu écht op toerental. Vanavond spelen de Rode Duivels hun eerste oefenwedstrijd richting EURO 2020 tegen Griekenland. Tanken de Belgen, die met een experimenteel elftal aan de start verschijnen, vertrouwen? U kan de wedstrijd hier of op VTM live bekijken!
Lees verder

EK U21. Portugal is eerste finalist na nipte overwinning tegen titelverdediger Spanje
Portugal heeft zich donderdag geplaatst voor de finale van het EK voor beloften met een 1-0-overwinning tegen buur én titelverdediger Spanje.
Lees verder

Nederlandse Spoorwegen keren ruim 5.000 tegemoetkomingen uit voor slachtoffers WOII
De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft 5.498 tegemoetkomingen uitgekeerd aan slachtoffers of nabestaanden van mensen die op transport werden gezet door de spoorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens het eindrapport van de NS hebben 804 slachtoffers de compensatie gekregen, de rest ging naar nabestaanden. NS keert in totaal 43 miljoen euro uit.
Lees verder

Hoe de zoektocht naar Jürgen Conings plots kantelt: "Strategie veranderde doorheen de weken, maar de locatie nooit"
Een klein team rond Alain Remue van de Cel Vermiste personen, federale speurders en een dozijn militairen: meer manschappen zijn er momenteel niet op zoek naar de vermiste militaire Jürgen Conings. Een wereld van verschil met de 250 militairen en nog eens zoveel federale agenten die vorige week het Nationaal Park uitkamden. Gaat het om een andere zoekstrategie of is er meer aan de hand? Het enige dat écht onveranderd lijkt is de locatie: de bossen in de leefomgeving van Conings.
Lees verder

Ricky Martin getraumatiseerd door interview over homoseksualiteit: "Ik voelde mij gebruikt"
Ricky Martin (49) denkt nog geregeld terug aan een interview dat hij in 2000 gaf aan de Amerikaanse televisiepresentatrice Barbara Walters (91). In een interview met People vertelt hij nu dat hij zich gebruikt voelde toen Walters hem naar zijn seksualiteit vroeg.
Lees verder

Rouwverlof ook uitgebreid voor Vlaamse ambtenaren
Het rouwverlof wordt ook uitgebreid voor Vlaamse ambtenaren. Dat zegt Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) in het parlement na een vraag van Katrien Schryvers (CD&V).
Lees verder

Vrachtwagenbestuurder rijdt Milan (17) omver tijdens dodehoekongeval: "Heb erg veel geluk gehad"
Milan Desmet (17) uit Anzegem werd donderdagmorgen omvergereden door een vrachtwagenchauffeur bij een dodehoekongeval in Waregem. Milan liep een grote snijwonde aan zijn been en werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. "Ik verwijt de chauffeur niets, maar ik besef dat ik heel veel geluk heb gehad", vertelt Milan.
Lees verder

HOOGTEPUNTEN. Grieken twee keer dicht bij openingsgoal, Duivels reageren via Lukaku
Vanavond zetten de Rode Duivels een nieuwe stap in hun EK-voorbereiding, want ze oefenen op de Heizel tegen Griekenland. Bij VTM en HLN.be kan u de wedstrijd LIVE bekijken. Toch iets gemist? Niet getreurd, want hieronder krijgt u alle hoogtepunten nog eens op een rij.
Lees verder

Timmy Simons over trainen met De Bruyne: "Verdorie, die kleine speelt me hier van het kastje naar de muur"
Zelf zat zijn carrière er bijna op, maar als international was Timmy Simons nog getuige van de geboorte van de 'Gouden Generatie' bij de Rode Duivels. Zoals te zien in onderstaande foto, met de toenmalige Club Brugge-kapitein naast jongens als Kompany, Witsel, Eden Hazard en Mertens. Of Simons snel begreep dat zij grote sier zouden maken? "Dat ze het zo ver gingen schoppen weet je nooit op voorhand, maar op training ging het niveau toen wel heel snel de hoogte in. Als je één tegen één of twee tegen twee tegen Kevin De Bruyne moest spelen, dan dacht je weleens van "godverdomme die kleine speelt me hier van het kastje naar de muur'... Maar ook zij hebben moeten leren om volwassen te worden vooraleer er resultaten kwamen", aldus Simons in 'Vandaag is Rood' bij VTM.
Lees verder