Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 juni 2021

Fluvius voert vier dagen telewerk per week in

HLN
Fluvius voert vier dagen telewerk per week in
De duizenden kantoormedewerkers van netbeheerder Fluvius zullen ook na de coronacrisis kunnen telewerken: tot vier dagen per week. De netbeheerder heeft daarover een akkoord bereikt met de vakbonden. Er moeten wel afspraken gemaakt worden tussen collega's onderling. Fluvius is daarmee één van de eerste grote bedrijven in ons land die zo uitgebreid thuiswerken mogelijk maakt.
Lees verder

Bekende horecabaas en ambiancemaker Steven (50) bezwijkt na hartfalen: "Mijn broer was te goed, hij hielp iedereen"
Steven Declercq (50), papa van vijf kinderen, is onverwacht overleden na een hartfalen in een bergdorpje in Spanje. De Vichtenaar baatte vroeger tal van horecazaken in Kortrijk uit. "Iedereen zag mijn broer graag. Steven was een levensgenieter, die de gave had om waar hij ook kwam er altijd meteen ambiance in te krijgen", zegt Peter Declercq (48), zaakvoerder van restaurant Foodies in winkelcentrum K.
Lees verder

Vaccinatiegraad tussen 70 en 95 procent nodig, zegt Van Gucht: "Hoe besmettelijker het virus, hoe hoger groepsimmuniteit moet zijn"
Op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano dinsdag kwam de vraag hoe hoog de vaccinatiegraad nu eigenlijk moet zijn om groepsimmuniteit te bereiken. Dit nadat vaccinologen Pierre Van Damme en Corinne Vandermeulen onlangs het cijfer van 85 procent naar voren schoven. "Er is geen magisch getal voor wat betreft de vaccinatiegraad", legde viroloog Steven Van Gucht uit in zijn antwoord. "In het begin van de pandemie werd 70 procent vooropgesteld als een minimum te behalen vaccinatiegraad. Ik denk dat het woordje 'minimum' heel belangrijk is."
Lees verder

Inflatie eurozone loopt verder op tot 2 procent
De inflatie in de eurozone is in mei verder opgelopen tot 2 procent op jaarbasis, van 1,6 procent in april. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting. Met name de hogere energieprijzen jagen de inflatie aan.
Lees verder

Mei was koud, nat en eerder somber
Net als in april kregen we ook in mei slechts een beperkt aantal lentedagen, of dagen met meer dan 20°C. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de afgelopen lente koud was. Daarnaast viel er in mei veel meer neerslag dan anders en was de zon veel minder vaak te zien. Dat blijkt uit het klimatologisch overzicht voor mei en de lente van het KMI.
Lees verder

Atomic Kitten treedt op tijdens 'Back to the 90's & Nillies' in het Sportpaleis
De Britse girlband Atomic Kitten treedt op in het Sportpaleis tijdens 'Back to the 90s & Nillies'. Dat maakte Kawtar vanochtend bekend op MNM. Maar dat is niet het enige grote nieuws. Hoewel de tickets voor het Sportpaleis volledig zijn uitverkocht, worden nu ook de poorten van de Lotto Arena opengegooid die avond, met een extra Rewind-stage.
Lees verder

Jayne Mansfield, de pin-up die haar badwater verkocht: "Ze had een IQ van 160 en voedde 5 kinderen op"
Het tweede grootste sekssymbool na Marilyn Monroe in de jaren 50? Dat was Jayne Mansfield, ook wel het 'slimste domme blondje' van Hollywood genoemd. Ze was een vat vol tegenstrijdigheden: de eerste vrouw die naakt in een grote film te zien was en drie echtgenoten versleet, maar ook een moeder van vijf die viool speelde, vijf talen sprak en er gewiektste marketingtrucs op nahield. Toch kende ze een berg schulden toen ze tragisch aan haar einde kwam in een vreselijk ongeval. Dochter Mariska (57), zelf bekend van 'Law & Order', voelt zich nog steeds nauw verbonden met haar beroemde moeder: "Ze was zoveel meer dan een seksbom."
Lees verder

Smeren is de boodschap met die hoge UV-index, maar mogen we met factor 50 ook hele namiddag in de zon?
Het lange wachten wordt beloond: eindelijk is de zon overuren aan het maken. Toch is het ook opletten geblazen. Dermatologen steken een waarschuwende vinger op nu Frank Deboosere een hoge UV-index van 7 aankondigde. Zeker kinderen dreigen fel te verbranden, met mogelijk zelfs schadelijke gevolgen op lange termijn. Zonnecrème smeren is dus de boodschap, maar mogen we met factor 50 ook een hele namiddag in de zon? En moeten we meer smeren met factor 15?
Lees verder

Brusselse correctionele rechtbank leidt deze week zaak over aanslagen Parijs in
De Brusselse correctionele rechtbank zal zich vanaf vrijdag buigen over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Veertien verdachten moeten zich verantwoorden voor hun rol in de voorbereidingen en de nasleep van die aanslagen. Vrijdag wordt beslist wanneer het proces precies zal plaatsvinden, al zal dat in ieder geval in het najaar zijn.
Lees verder

Eerste uitbraak Indiase variant in China: Guangzhou deels in lockdown
Het Chinese Guangzhou is deels in lockdown gezet, honderden vluchten zijn er gecanceld. Reden: de eerste uitbraak, voor zover bekend, van de Indiase variant in China.
Lees verder

Remco Evenepoel in onze exclusieve docureeks over de kritiek op zijn stuurmanskunsten: "Als ik helemaal niet zou kunnen sturen, had ik er al langer af gelegen"
De stuurmanskunsten van Remco Evenepoel, er is de voorbije weken flink wat inkt over gevloeid. Maar wat denkt de renner er zelf over? VTM zat in het spoor van Evenepoel tijdens zijn rentree in de Giro, in de docureeks 'Ik ben Remco' - vanavond te zien om 20u40 op VTM - doet hij zelf z'n verhaal.
Lees verder

Onzichtbare sculptuur geveild voor bijna 15.000 euro
'Io Sono' ('Ik ben') is geveild voor bijna 15.000 euro. Erg opmerkelijk, want het gaat hier over een onzichtbare sculptuur. Kunstenaar Salvatore Garau spreekt van een 'immaterieel werk.' Het werk bestaat volgens de Italiaan wel degelijk, althans in zijn eigen geest. "'Io Sono' is een leegte die vol energie zit", verklaarde hij in de Italiaanse pers.
Lees verder

Ook China feliciteert Syrisch president Assad met herverkiezing
De Chinese president Xi Jinping heeft Bashar al-Assad gefeliciteerd met zijn verkiezingsoverwinning bij de Syrische presidentsverkiezingen. Het wordt een vierde termijn van zeven jaar voor de 55-jarige Assad, die volgens de voorzitter van het parlement 95,1 procent van de uitgebrachte stemmen achter zich kreeg.
Lees verder

Demir wil algemeen rook- en vuurverbod in natuurgebieden
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) onderzoekt of er een algemeen rook- en vuurverbod in de natuur- en heidegebieden in Vlaanderen kan worden ingevoerd.
Lees verder

Gerecht probeert doorbraak te forceren in zeven jaar oud moordmysterie: wie doodde belastingcontroleur Carl (48) en waarom?
Het gerecht heeft een nieuwe oproep naar getuigen gedaan in een ultieme poging om een zeven jaar oud moordmysterie op te lossen. Het lichaam van Carl Hennebert (48) werd op 5 maart 2014 gevonden in zijn woning in Casteau (Henegouwen). Hij bleek al vijf dagen overleden te zijn en was afgemaakt met een nekschot. Ging het om een wraakactie? Door wie werd hij vermoord? En vooral: waarom? Want Hennebert was graag gezien, volgens de burgemeester toentertijd.
Lees verder

Marca: "Ancelotti volgt Zidane op bij Real"
De Italiaan Carlo Ancelotti zou Zinédine Zidane opvolgen als hoofdtrainerbij Real Madrid, dat weet Real-huiskrant Marca.
Lees verder

Maak kennis met de knappe melkveeboerin Elien uit Boer zkt. Vrouw
'Boer zkt Vrouw' voegt voor het nieuwe seizoen een vleugje 'Blind Getrouwd' toe aan het programma. Tijdens de oproepaflevering, maandagavond op tv, werd de identiteit van de vijf landbouwers die een lief zoeken - vier mannen en één vrouw - namelijk niet prijsgegeven. Wel kregen we een blik in het leven van de singles via gesprekken met vrienden en familieleden. Wij stellen de vijf vrijgezellen, waaronder de "Vlaamse Tom Cruise" en een rodeorijder, nog even aan u voor.
Lees verder

"Onze mooie fiere mama ligt nu gehavend in coma": familie doet oproep na vluchtmisdrijf in Riemst
"Met zeer zware breuken ligt mama daar nu in slaap." De kinderen en echtgenoot van Leonetine Ketelslegers (59) kunnen niet vatten dat hun mama en vrouw slachtoffer werd van een zwaar verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Riemst. Op weg naar haar werk botste de verpleegster met een bestelwagen waarna de bestuurder te voet wegvluchtte. Het gezin doet nu een oproep naar de dader of anderen die meer weten.
Lees verder

Beautyredactrice Sophie vergelijkt dure en goedkope zonnecrèmes: "De glans is zo fel dat het lijkt alsof ik een sprintje heb getrokken"
Elke maand gaat beautyredactrice Sophie op zoek naar het beste product in zijn categorie. Vandaag, bij de eerste zomerzon, test ze zonnecrème. "Geen product dat mij en mijn bleke vel zo nauw aan het hart ligt als de vertrouwde bus SPF. Je snapt: ik heb er veel getest, en weet precies welke je heelhuids door de zomermaanden loodsen. En nee, die hoeven niet altijd veel te kosten." Van een bus van 40 euro tot eentje van 14,99 euro: welke scoort de beste punten?
Lees verder

Bekroonde VTM-reeks 'Red Light' is binnenkort ook in het buitenland te zien
Na amper twee maanden tijd had de VTM-reeks 'Red Light' een record te pakken op Streamz, waarmee het de meest bekeken serie op het platform werd. Maar de bekroonde reeks kent nu ook internationale populariteit en werd door verschillende buitenlandse distributeurs aangekocht. Op VTM zelf zal de reeks dit najaar te zien zijn.
Lees verder