Doorgaan naar hoofdcontent

Expert over instorting Nieuw Zuid: “Gebouw in opbouw heeft nog niet zijn volledige stabiliteit”

HLN
Expert over instorting Nieuw Zuid: "Gebouw in opbouw heeft nog niet zijn volledige stabiliteit"
"Dit is het armageddon." Met die woorden omschrijft Paul Vandenbussche uit Brasschaat, zelf een architect, bij Radio 1 de beelden van vlak na de instorting van het schoolgebouw op Nieuw Zuid in Antwerpen. Volgens hem is het moeilijk om nu al uit te maken wat er is gebeurd, en zullen experten daar hun werk nog aan hebben.
Lees verder

Cryptohandelsplatform Kraken heeft plannen voor beursgang
Het Amerikaanse handelsplatform voor cryptomunten Kraken heeft plannen om binnen twaalf tot achttien maanden naar de beurs te gaan. Oprichter en topman Jesse Powell zei tegen persbureau Bloomberg dat voorbereidingen worden getroffen voor een beursgang. De grotere rivaal Coinbase kreeg eerder dit jaar al een notering op Wall Street.
Lees verder

"Het waren extreme omstandigheden": hevige wolkbreuk zorgt voor waterellende in Knokke-Heist
"Het waren extreme omstandigheden. Nooit meegemaakt." Een korte, maar hevige wolkbreuk heeft vrijdagavond voor heel wat waterellende gezorgd in Knokke-Heist. Verschillende kelders en winkels liepen onder en overdekte terrassen konden de stortvloed aan water niet aan.
Lees verder

Wlodek Lubanski in de bres voor flauwe Robert Lewandowski: "De verwachtingen zijn véél te hoog"
Bij Bayern München jaagt hij de ene na de andere tegen de touwen, bij het nationale elftal krijgt hij helemaal niets klaar. Robert Lewandowski, kop van Jut bij miljoenen woedende Polen: "Polen is geen machine zoals Bayern", neemt Wlodek Lubanski (74) het voor de aanvaller op.
Lees verder

LIVE. Engeland en Schotland gaan met brilscore rusten na vermakelijke eerste helft
• 2de groepsmatch groep D • Engeland won eerste duel tegen Kroatië • Schotland ging onderuit tegen Tsjechië • Wembley
Lees verder

Football Talk. Gent kent moeite in eerste oefengalop, Beerschot niet - Zlatan geopereerd aan z'n knie
De Zweedse sterspits Zlatan Ibrahimovic is vandaag geopereerd aan zijn linkerknie. Dat heeft zijn club AC Milan gemeld. De kijkoperatie vond plaats in het Internationaal Ziekenhuis Salvator Mundi in Rome. Volgens de club werd zijn gewricht "schoongemaakt". Ibrahimovic maakt het goed en zal onmiddellijk aan de revalidatie beginnen.
Lees verder

Football Talk. Gent kent moeite in eerste oefengalop, Beerschot niet - Primeur voor Belgisch voetbal: Waasland-Beveren haalt eerste speler van Faeröer-eilanden
Waasland-Beveren heeft zich versterkt met Jóan Símun Edmundsson (29). De aanvallende middenvelder die ook als spits uit de voeten kan komt over van Arminia Bielefeld. Een primeur voor het Belgische voetbal ook, want Edmundsson is de eerste speler ooit die afkomstig is van de Faeröer-eilanden. Hij debuteerde in 2009 voor de nationale ploeg en heeft inmiddels 66 caps met zeven goals. "Ik ben ongelofelijk blij om hier te zijn en kan niet wachten om te beginnen. Ik hoop echt belangrijk te kunnen zijn en zo, samen met de ploeg, de vooropgestelde doelen van de club te bereiken", stelt hij op de clubwebsite.
Lees verder

John Legend verdedigt zijn vrouw Chrissy Teigen: "Privéberichten van Michael Costello zijn fake"
Chrissy Teigen (35) heeft zich enkele dagen geleden openlijk verontschuldigd nadat er enkele oude en gemene tweets van haar opnieuw zijn opgedoken. En ook John Legend (42), de echtgenoot van Teigen, neemt het nu op voor zijn vrouw. Volgens hem fabriceerde 'Project Runway'-kandidaat Michael Costello (38) de privéberichten die hij van Chrissy kreeg.
Lees verder

Werk van Rembrandt-leerling gedumpt in afvalcontainer bij Duitse snelweg
Een automobilist heeft in een afvalcontainer langs een Duitse snelweg twee waardevolle, ongeveer 350 jaar oude olieverfschilderijen gevonden. Het gaat om Portret van een jongen van de Nederlandse Rembrandt-leerling Samuel van Hoogstraten (1627-1678) en Lachend zelfportret, een werk uit 1665 van de hand van de Italiaanse schilder en tijdgenoot Pietro Bellotti (1627-1700).
Lees verder

Getuigen Silvie en Ingrid snelden slachtoffers te hulp: "Ze waren akelig stil"
Pal tegenover de achterkant van het ingestorte gebouw op het Nieuw Zuid in Antwerpen bevindt zich huidkliniek Carpe. De medewerkers zagen het drama van op de eerste rij gebeuren. Artsen Silvie en Ingrid snelden meteen naar buiten: "Wij zien die mannen al anderhalf jaar werken op die werf. Ik wist dat ik iets moest doen."
Lees verder

Voor het eerst in negen jaar nog eens een Songfestival-winnaar bovenaan in Britse charts (maar niet met het winnende nummer)
Voor het eerst in negen jaar heeft een Songfestival-winnaar weer de top 10 bereikt van de toonaangevende Top 75 in het Verenigd Koninkrijk. Måneskin doet dat opvallend genoeg niet met het winnende liedje 'Zitti E Buoni' maar met de albumtrack 'I Wanna Be Your Slave', meldt de Official Charts Company.
Lees verder

LIVE. Engeland komt goed weg, James kopt bal van de doellijn
• 2de groepsmatch groep D • Engeland won eerste duel tegen Kroatië • Schotland ging onderuit tegen Tsjechië • Wembley
Lees verder

Hulpdiensten werken samen voor grootschalige reddingsactie met honden, drone en helikopter
Na het instorten van het schoolgebouw in Antwerpen werden meteen grote middelen ingezet. Het medisch interventieplan (MIP) werd afgekondigd en een groot aantal manschappen van de brandweer, politie en andere hulpdiensten werd opgeroepen om zo snel mogelijk slachtoffers van onder het puin te halen.
Lees verder

Priesters mogen Joe Biden de communie weigeren
Katholieke priesters in de VS mogen voortaan de Heilige Communie weigeren aan VS-president Joe Biden. Een verklaring hierover is donderdag door een verdeelde Katholieke Bischoppenconferentie goedgekeurd. Reden hiervoor is zijn progressieve visie op het recht op abortus.
Lees verder

Brilscore op Wembley: Engeland stelt teleur in Britse derby tegen dappere Schotten
Een historisch gelijkspel? Nou ja, doe maar. Wat een wedstrijd van de Schotten… of hoe een 0-0 ook episch kan zijn.
Lees verder

Joe Biden viert 300 miljoen prikken, maar dreigt wel zijn vaccindoel te missen
De Amerikaanse president Joe Biden staat vandaag stil bij een nieuwe mijlpaal in de vaccinatiecampagne van zijn land. Het Witte Huis zegt in een verklaring dat in 150 dagen 300 miljoen vaccindoses zijn toegediend. "Amerika begint weer op Amerika te lijken en gaat een zomer vol pret en vrijheid tegemoet." Toch hapert de campagne, en dreigt Biden zijn vooropgesteld doel te missen.
Lees verder

Dit is wat we nu weten over de ingestorte school in opbouw in Antwerpen
In de Antwerpse wijk Nieuw Zuid is vrijdagnamiddag een deel van een schoolgebouw in opbouw ingestort, waarbij ook een stelling aan het gebouw naar beneden kwam. Er is zeker één dodelijk slachtoffer gevallen. De brandweer zoekt nog steeds verder naar vijf vermisten. Een overzicht van alles wat we nu weten.
Lees verder

Wall Street kent slechtste beursweek sinds februari, ook Bel20 zet stevige stap terug
Wall Street heeft de beursweek vrijdag met flinke koersverliezen afgesloten. De brede S&P 500-index kende in New York zelfs de slechtste week sinds februari. Ook de Brusselse beurs kende vrijdag een inzinking. Bij het sluiten van de handel stond de Bel20-index 1,58 procent lager op 4.137,78 punten. Volgens De Tijd is dat goed voor de slechtste beursdag in vier maanden.
Lees verder

Gezondheidspsycholoog: "Belangrijk om vaccintwijfelaars over de streep te trekken"
Het is erg belangrijk om de vaccintwijfelaars toch nog te overtuigen een spuitje te gaan halen. De verschillende overheden zouden dat kunnen doen door extra in te zetten op duidelijke communicatie, aan de hand van als...dan-scenario's. Dat zegt KU-Leuven gezondheidspsycholoog Omer Van den Bergh vrijdag, na afloop van het Overlegcomité.
Lees verder

LIVE (21u). Pakt Spanje na draw op speeldag één wel de drie punten tegen Polen?
• Aftrap: 21u • Groep E • Daniele Orsato (Italië) • Sevilla
Lees verder