Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 juni 2021

Emotionele Britney Spears getuigt in rechtbank: “Ik heb gelogen, ik ben niét gelukkig”

HLN
Emotionele Britney Spears getuigt in rechtbank: "Ik heb gelogen, ik ben niét gelukkig"
Zangeres Britney Spears (39) heeft zich voor de rechtbank in Los Angeles voor het eerst eerlijk en openhartig uitgesproken over de bewindvoering van haar vader Jamie, die sinds haar mentale inzinking in 2008 de touwtjes in handen heeft wat betreft haar financiële en persoonlijke beslissingen. 24 minuten lang pleitte de zangeres om de bewindvoering te laten beëindigen, zodat ze eindelijk weer een 'volledig leven' zou kunnen hebben. "Ik wil mijn spiraaltje laten verwijderen, maar ze willen niet dat ik nog meer kinderen krijg."
Lees verder

Malta eerste EU-land ooit op "grijze lijst" taskforce die witwaspraktijken bestrijdt
Malta staat voortaan op de lijst van de Financial Action Task Force (FATF), een intergouvernementele organisatie voor de bestrijding van witwaspraktijken. De republiek in de Middellandse Zee heeft toegezegd de witteboordencriminaliteit op het eiland beter in het oog te zullen houden. Dat zei de Maltese premier gisteren.
Lees verder

BNP Paribas schakelt 1.400 dagbladhandels in als 'minibank'
BNP Paribas schakelt 1.400 dagbladhandels in als contactpunt waar consumenten contant geld kunnen storten en afhalen. Ze hebben een goed vertakt netwerk en lange openingstijden.
Lees verder

Ecotoxico­loog Lieven Bervoets waarschuwt voor overdreven paniek: "PFOS was 30 jaar geleden wellicht groter probleem"
We moeten bezorgd zijn om de PFOS-vervuiling, maar nu heerst er overdreven paniek. Dat zegt Lieven Bervoets, professor ecotoxicologie aan de Universiteit Antwerpen. Hij legt uit waarom het zo moeilijk is om PFOS op te sporen en welke extra voorzorgsmaatregelen we kunnen nemen. "Laat je kinderen niet in het zand spelen als je op een sterk vervuilde plek woont."
Lees verder

BNP Paribas schakelt 1.400 dagblandhandels in als 'minibank'
BNP Paribas schakelt 1.400 dagbladhandels in als contactpunt waar consumenten contant geld kunnen storten en afhalen. Ze hebben een goed vertakt netwerk en lange openingstijden.
Lees verder

"Ik ben duidelijk niet de enige die astronaut wil worden": vacature van ESA lokt 1.019 geïnteresseerde Belgen
De kans is weer wat groter dat een Belg binnenkort de ruimte ingaat. 1.019 landgenoten hebben gesolliciteerd bij ESA, de Europese ruimtevaartorganisatie die eind maart een vacature openstelde voor astronaut. 785 kandidaten zijn man, 234 vrouw. Ook tien Belgen met een handicap willen per se sterren zien.
Lees verder

Geen quarantaine meer voor gevaccineerde hoogrisicocontacten
Vanaf vandaag veranderen de test- en quarantaineregels voor gevaccineerde hoogrisicocontacten. Na een negatieve coronatest hoeven zij niet langer in quarantaine te gaan en moeten ze geen tweede coronatest afleggen.
Lees verder

Groen-parlementslid Mieke Schauvliege: "Dading tussen 3M en Lantis is onwettig"
De dading die Oosterweel-bouwheer Lantis in 2017 sloot met chemiereus 3M over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, is onwettig. Dat zegt Vlaams parlementslid voor Groen Mieke Schauvliege. Advocate milieurecht Isabelle Larmuseau beaamt dat. Volgens haar is de Vlaamse overheid kwetsbaar voor strafrechtelijke procedures als men doorgaat met de constructie van een veiligheidsberm waarin de zwaarst vervuilde gronden zouden worden opgeborgen.
Lees verder

COLUMN. De definitie van dementie. "Het voelt alsof ik al mijn bladeren kwijtraak"
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Anthony Hopkins, acteur
Lees verder

ANNO 2021. Priester op rust Rik Devillé (77): "Ik werk aan nieuw evangelie, met Christus in Central Park"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Rik Devillé (77), priester op rust, aanspreekpunt voor slachtoffers van misbruik in de kerk, en auteur. Hij woont in Tollembeek.
Lees verder

Zo blijven de Rode Duivels fris, ondanks het vele reizen: "Recuperatie is voor 95% eten, drinken en slapen"
De Engelsen blijven op Wembley, de Italianen zijn Rome nog niet uit geweest en Nederland bleef tot nu toe in Amsterdam. En dat terwijl de Rode Duivels zondag in Sevilla al aan hun vierde citytrip in twee weken zitten. Vermoeidheid kan straks een doorslaggevende factor worden. Zó doen ze er in Tubize alles aan om de Duivels fris te houden.
Lees verder

Arnout Hauben scoort ook in Nederland met reisreeks: "Zo ontwapenend dat je hem niet kan en wil negeren"
Nadat hij bij ons al scoorde met zijn reisreeks 'Dwars door de Middellandse Zee', doet Arnout Hauben (45) dat nu ook in Nederland. Kijkers én tv-critici bezwijken voor de charmes van de Leuvenaar. "Beter wordt het niet, want in het Duits ga ik niet presenteren", lacht de televisiemaker.
Lees verder

Ze groeien op in ander gezin, maar tweelingbroers Bekema en Sahladin schitteren straks samen in musical: "Tijdens corona belden we elke dag"
Geboren in Ethiopië groeien de tienjarige tweelingbroers Bekema Stalmans en Sahladin Diliën na hun adoptie elk op in een ander Oost-Vlaams nest. De broers en hun gezinnen houden al jaren nauw contact en vanaf september schittert de tweeling samen in de musical 'The Bodyguard, The Musical Dinner Show'.
Lees verder

Basisschooldirecteurs voelen zich "bekocht" en schrijven open brief aan minister Weyts
In een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) betreuren de schooldirecteurs van het basisonderwijs dat ze vanaf volgend schooljaar niet kunnen rekenen op de beloofde beleidsondersteuning en hekelen ze wat ze de "regeldrift" en "planlast" van minister Weyts noemen.
Lees verder

3 tv-tips voor wie (even) genoeg heeft van voetbal
Vindt u geen bal aan het EK? Geen nood, want er zijn nog genoeg zenders waarop er geen balletje rolt. Wij pluizen de tv- en streaminggidsen uit, op zoek naar verborgen en reeds blinkende pareltjes die Koning Voetbal even doen vergeten.
Lees verder

Dossier-Beaulieu eindigt met minnelijke schikking van bijna 50 miljoen euro
Het parket-generaal van Brussel heeft een minnelijke schikking gesloten met de verdachten in de bekende zaak-Beaulieu. De overeenkomst is vorige week in alle discretie ondertekend. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van informatie uit goede bron.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven sterk dalen: nog 439 patiënten met Covid-19 in onze ziekenhuizen
De coronacijfers in ons land blijven dalen, alleen de R-waarde is wat gestegen. Er liggen nu minder dan 450 coronapatiënten in onze ziekenhuizen en dat is al van 20 september geleden. Dat blijkt uit de jongste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Temperatuur stijgt dit weekend weer naar 25 graden
Donderdag start de dag bewolkt, maar geleidelijk komt de zon erdoor aan zee en later ook in het noordwesten van het land. De komende dagen stijgt de temperatuur opnieuw geleidelijk richting 25 graden en is er vaak zon, maar ook kans op onweer.
Lees verder

Brits koningshuis geeft toe dat het "meer moet doen" aan diversiteit werknemers
Het personeelsbeleid van de Britse koninklijke familie is nu al enkele weken hét gespreksonderwerp. Prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (39) deden onder meer al enkele vernietigende uitspraken over het terugtreden uit de monarchie en hun verhuis naar Californië. Ondertussen is er ook een publicatie van het Britse koningshuis opgedoken waarin ze toegeven dat ze meer hadden kunnen doen op vlak van de diversiteit van hun medewerkers.
Lees verder

Schilderij van Churchill brengt 1,8 miljoen dollar op
Een schilderij van Winston Churchill, dat de voormalige Britse premier ooit schonk aan zijn vriend, de legendarische Griekse reder Aristoteles Onassis, is woensdag voor 1,84 miljoen dollar (1,66 miljoen euro) verkocht op een veiling in New York. Het olieverfschilderij, getiteld 'The Moat, Breccles' werd in 1921 door Churchill gemaakt.
Lees verder