Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 juni 2021

Eerste olympische atleten aangekomen in Japan

HLN
Eerste olympische atleten aangekomen in Japan
In Japan zijn dinsdag de speelsters van het Australische softbalteam aangekomen. Ze zijn daarmee het eerste olympische team dat voet aan wal zet in het gastland van de Olympische Spelen van dit jaar. Het vliegtuig met aan boord de 21 speelsters en 10 stafleden landde kort voor half acht 's morgens lokale tijd (dinsdag half 1 's nachts Belgische tijd) op de luchthaven van Narita, in de buurt van Tokio.
Lees verder

Unicef: lichamen van drie jonge kinderen aangespoeld op Libisch strand
De lichamen van drie jonge kinderen, die vermoedelijk passagiers waren op een gezonken migrantenboot, zijn de afgelopen week aangespoeld op het strand van de Libische kustplaats Zuwara. Dat heeft het VN-kinderbureau Unicef gisteren bekendgemaakt.
Lees verder

Fiscus plukt vruchten van economisch herstel
De economische heropleving vertaalt zich in een spectaculaire stijging van de fiscale ontvangsten in de eerste vier maanden van dit jaar. Die vallen niet alleen hoger uit dan die in dezelfde periode van vorig jaar, maar zelfs dan die in dezelfde periode in 2019. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Ssst... hier rijpt de Duivel: rondleiding in het Basecamp in Tubeke, de thuisbasis van de Belgen
Mijn thuis is waar mijn... golfsimulator staat. Het trainingscentrum in Tubeke is de komende anderhalve maand de thuisbasis van onze 26 Rode Duivels en hun 39 begeleiders. De KBVB investeerde 230.000 euro om het leven in de Duivelse bubbel zo aangenaam mogelijk te maken. Met gepersonaliseerde boodschappen en véél ontspanningsmogelijkheden. Een rondleiding.
Lees verder

Hostellerie Kemmelberg was vroeger arendsnest voor edellieden en rijke industriëlen: "Nog altijd durven oudere mensen hier niet goed binnenkomen"
"Nog altijd zijn er oudere mensen die aarzelend op de drempel wachten en eerst vragen of ze hier wel binnen mogen." Fungeert de Kemmelberg vandaag vooral als scherprechter in de wielerklassieker Gent-Wevelgem, dan floreerde hij vroeger als arendsnest voor edellieden en rijke industriëlen, met Hostellerie Kemmelberg als het absolute epicentrum: "Maar intussen is iedereen hier welkom. Of het nu voor een potje koffie of een potje kaviaar is", zeggen Kristine De Loose (52) en Philippe Vercoutter (57), sinds eind 2012 trotse eigenaars van het illustere hotel-restaurant in het West-Vlaamse Heuvelland.
Lees verder

Iedere seconde krijgt een Vlaming zijn vaccin: vaccinaties schieten deze maand als een raket omhoog
De komende vier weken gaat het oerend hard in de 95 Vlaamse vaccinatiecentra. Meer dan 2,5 miljoen coronavaccins zullen hun weg vinden naar iemands bovenarm. Dat zijn er evenveel als dat er werden toegediend tijdens de eerste vier maanden van dit jaar. De komende vier weken krijgt elke seconde iemand in Vlaanderen een vaccin.
Lees verder

REPORTAGE. Bij petanqueclub De Prutsers is iedereen al minstens één keer gevaccineerd: "Enige afstand die we meten, is om te weten wie wint"
Een politiepatrouille rijdt voorbij een groepje senioren in het Antwerpse Rivierenhof. "Twee weken geleden zouden de agenten nog zijn uitgestapt om ons erop te wijzen dat we onze mondmaskers goed moeten opzetten", zeggen ze. Maar aan de petanquebaan van De Prutsers lonkt de vrijheid. Want iedereen heeft hier al minstens één inenting gekregen. En dus knijpt de politie een oogje dicht en kunnen ze weer een balletje gooien zonder masker op. Hoe gaan ze om met hun herwonnen vrijheid? En houden ze zich dan helemaal niet meer aan de regels?
Lees verder

Jawel hoor, Máxima draagt hippe schoenen: Nederland trekt grote ogen bij oerdegelijke instappers van koningin
Verbaasde blikken in Nederland: de elegante koningin Máxima (50) is er gaan wandelen op platte, oerdegelijke schoenen. Geen sneakers, geen ballerina's, geen hippe laarsjes, maar iets dat even sexy is als een belastingbrief. Juich, want ouderwets schoeisel is een nieuwe trend. Of sidder en beef, want wie aan de kleine kant is, heeft er kabouterbeentjes mee.
Lees verder

ONZE OPINIE. Vandaag past maar één ding: dank u wel!
Uitzonderlijk geen mening op deze plek. Op heel bijzondere momenten past er soms maar één ding: dank u wel! De komende vier weken worden er in Vlaanderen 2.5 miljoen vaccins toegediend. Het betekent dat er elke seconde eentje in een arm geprikt wordt. De motor achter die ongeziene operatie zijn duizenden vrijwilligers. Helden gewapend met een oranje vlaggetje om het verkeer op de parking te regelen. Helden met een scanner in de aanslag om uw uitnodiging te verwerken. En dat allemaal om zo vlot mogelijk bij de helden te komen die u met een prikje naar de vrijheid loodsen. Wie in een vaccinatiecentrum rondloopt, kan maar één ding vaststellen: het enthousiasme van deze vrijwilligers verspreidt zich sneller dan eender welk virus.
Lees verder

Politici van N-VA, CD&V en Groen richten 'uitzendkantoor' op voor gepensioneerden met ambitie: "60-plussers hebben nog niet afgedaan"
Drie politici - een N-VA'er, een CD&V'er en een groene - lanceren vandaag 'Sixie': hun start-up voor gepensioneerden die - om Linda De Win te citeren - geen zin hebben om alleen nog confituur te maken voor de rest van hun dagen. "Wij willen de grote groep zestigers die nog ambitie heeft, de kans geven om nog iets met hun expertise te doen."
Lees verder

ANNO 2021. Regisseur Jan Bucquoy: "Zonder mijn zoon Arthur was ik hier niet meer"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: regisseur en scenarist Jan Bucquoy (75), bekend van onder meer 'La Vie Sexuelle Des Belges'. Hij focust zich op zijn 11-jarige zoon Arthur in wat hij zijn 'laatste missie' noemt. "Daarna word ik overbodig. Voor mij geen hospitalen of woonzorgcentra. Mijn pil ligt klaar."
Lees verder

Ouders reden 1.200 kilometer om Evenepoel handvol minuten te zien in Giro - kijk vanavond naar exclusieve docureeks 'Ik ben Remco'
Met een tocht van 1.200 kilometer zakten mama Agna en papa Patrick af naar Italië om Remco Evenepoel een hart onder de riem te steken. Een handvol minuten was voldoende. Het deed deugd. VTM zat in het spoor van Evenepoels meeslepende terugkeer in de Ronde van Italië. Krijg vanavond om 20u40 in de docureeks 'Ik ben Remco' een unieke blik achter de schermen bij zijn sportieve rentree.
Lees verder

Ouders reden 1.200 kilometer om Evenepoel handvol minuten te zien in Giro - kijk vanavond naar exclusieve docureeks 'Remco 2021'
Met een tocht van 1.200 kilometer zakten mama Agna en papa Patrick af naar Italië om Remco Evenepoel een hart onder de riem te steken. Een handvol minuten was voldoende. Het deed deugd. VTM zat in het spoor van Evenepoels meeslepende terugkeer in de Ronde van Italië. Krijg vanavond om 20u40 in de docureeks 'Remco 2021' een unieke blik achter de schermen bij zijn sportieve rentree.
Lees verder

Duitser vergeet zwangere vriendin op parkeerplaats na plaspauze
Een Duitse automobilist kwam er onlangs pas na vijftig kilometer achter dat zijn zwangere vriendin niet bij hem in de auto zat. Hij had niet gemerkt dat ze ook uit de auto was gestapt toen hij stopte voor een korte plaspauze.
Lees verder

Kopen bij de boer populairder dan ooit: "Uiteraard hebben we streepje voor op supermarkten en andere winkels. Alles is hier kraakvers"
De omzet van hoevewinkels steeg in België vorig jaar met 35%. Dat blijkt uit een nieuw VLAM-rapport. De opmerkelijke stijging is een rechtstreeks gevolg van de lockdown, zo blijkt. Wij legden ons oor te luisteren bij drie jonge boeren die de hype zelf aan den lijve mochten ondervinden. "Het enige wat de mensen soms afschrikt, is de lange rij wachtenden", zegt Thomas Verlinden die vorig jaar in Schriek de hoevewinkel Van Den Boer opstartte.
Lees verder

Kathleen Aerts opent guesthouse en krijgt eigen realityreeks in 'Villa Zuid-Afrika': "Ik word soms wakker met een cameraploeg naast m'n bed"
Kathleen Aerts (42) heeft haar hart niet verloren in de discotheek, zoals ze ooit zong met K3, maar wel aan Zuid-Afrika. Enkele jaren geleden ruilde ze het regenachtige België voor de Kaapse wijnlanden, waar ze samen met haar man het succesvolle reisbureau Stieviewondertours uitbaat. Nu is het tijd voor een nieuwe stap: een guesthouse openen, en daar hoort meteen een nieuwe realityreeks voor VTM 2 bij. Gemaakt door niemand minder dan K3-oprichter Niels William. De twee laten al eens in hun kaarten kijken: "Ik kan nu al zeggen: het wordt geen gemakkelijke opdracht."
Lees verder

COLUMN. Die ene mens die zich nooit ofte nimmer ergert aan Marc Van Ranst, dat ben ik
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Marc Van Ranst, viroloog.
Lees verder

Mijn Restaurant. Laurence Machiels: "Ik neem zelden een dessert, behalve hier"
Van een terrasje kunnen we al genieten, maar het blijft uitkijken naar de volledige heropening van de horeca op 9 juni. Elke dag tipt een journalist of columnist van deze krant zijn of haar favoriete restaurant. Tuinjournaliste en 'Mijn Gids'-experte Laurence Machiels trekt naar De Vijf Seizoenen in Brakel.
Lees verder

In ons land geboren Australiër Mathias Cormann treedt aan als secretaris-generaal OESO
De in België geboren Australiër Mathias Cormann begint vandaag aan zijn vijfjarig mandaat als nieuwe secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Cormann is geboren in Eupen. In 1996 verhuisde hij naar Australië en sinds 2000 heeft hij het Australische staatsburgerschap. Hij was tussen 2013 en 2020 voor de conservatief-liberale partij minister van Financiën in Australië.
Lees verder

Toptalent Cian Uijtdebroeks beseft dat er meer nodig is om een goeie ronderenner te worden: "Ik moet gaan veldrijden om beter te leren sturen"
Cian Uijtdebroeks. De naam gaat steeds luider klinken. Dit weekend reed de 18-jarige Belg alles en iedereen op een hoopje in de gerenommeerde Classique des Alpes. Een nieuw toptalent op de rand van de doorbraak, maar ook een renner die nog werk heeft.
Lees verder