Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste namen ‘Het Huis’ bekendgemaakt

HLN
Eerste namen 'Het Huis' bekendgemaakt
Op dit eigenste moment wordt een nieuw seizoen van het populaire programma 'Het Huis' opgenomen. Dat maakte programmamaker Eric Goens (52) zelf bekend op MNM. En hij verklapte meteen ook dat Ingeborg Sergeant (54) en Marco Borsato (54) hun opwachting zullen maken in 'Het Huis'.
Lees verder

Prins William vond 'tweede mama' in schoonmoeder Carole: "Zij leerde hem wat een liefdevol gezin is"
Hij moest z'n échte moeder veel te vroeg afgeven, maar prins William (39) kon voor de broodnodige moederliefde gelukkig wel terecht bij z'n schoonmoeder Carole Middleton (66). Dat vertelt royaltywatcher Angela Levin.
Lees verder

Bejaard koppel dood aangetroffen in woning: "Er zou sprake zijn van vergiftiging"
In de Ten Rodelaan in Petegem-aan-de-Leie is woensdagmorgen een bejaard koppel dood aangetroffen in hun woning. Volgens buurtbewoners zou er sprake zijn van vergiftiging, maar dat nieuws werd vooralsnog niet bevestigd. Het parket onderzoekt de feiten.
Lees verder

Minister Peeters geen voorstander verplichte fietscursus voor 60-plussers: "Zal averechts effect hebben"
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) denkt er niet aan om fietscursussen te verplichten voor 60-plussers, aangezien dat volgens haar ouderen net zou afschrikken om meer de fiets te nemen. Dat heeft Peeters geantwoord op een vraag van parlementslid Marius Meremans (N-VA) naar aanleiding van een suggestie van West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé (CD&V).
Lees verder

Vlaanderen sluit zich aan bij procedure tegen Frans windmolenpark
Vlaanderen sluit zich aan bij de gerechtelijke procedure die de federale regering heeft aangespannen tegen de bouw van een Frans windmolenpark in de Noordzee bij Duinkerke, met impact op de West-Vlaamse kust. Dat heeft minister-president Jan Jambon (N-VA) woensdag gezegd in het parlement na vragen van Bert Maertens (N-VA) en Martine Fournier (CD&V).
Lees verder

Hooggerechtshof Belfast verklaart Noord-Iers protocol wettelijk
Het Hooggerechtshof van Belfast heeft woensdag geoordeeld dat het zogenaamde Noord-Ierse protocol, dat samen met het brexit-akkoord gesloten werd, wettelijk is. De Noord-Ierse unionisten hadden de tekst, die voorziet in specifieke douane-afspraken voor de Britse provincie, voor het gerecht aangevochten, zij krijgen nu ongelijk.
Lees verder

Zwartwerk is in ons land gehalveerd dankzij dienstencheques
Het zwartwerk in ons land is gehalveerd sinds de invoering van de dienstencheques. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven. Bovendien zouden mensen effectief bereid zijn om extra te betalen voor wit werk.
Lees verder

Hoe bereid je je huis voor op felle regenbuien? "Buienradars zijn in zo'n situatie niet erg betrouwbaar"
Almaar vaker verrassen ze ons: hevige regenbuien die heel lokaal voor wateroverlast zorgen. Niet alleen op plaatsen waar anders ook al overstromingsgevaar was, maar ook waar anders nooit problemen zijn. "En daar richten ze de grootste schade aan, omdat de mensen er niet op voorbereid zijn", knikt prof. Willy Bauwens (VUB). Wat kan je zelf doen om zo'n plotse plensbui zoveel mogelijk buiten te houden? En wat helpt niet? Zes korte vragen met evenveel pertinente antwoorden.
Lees verder

Pogacar doet fantastische zaak: ontdek hier de verschillen tussen de favorieten na de individuele tijdrit
De eerste individuele tijdrit in de Tour de France heeft het klassement flink door elkaar geschud. Mathieu van der Poel behield zijn gele leiderstrui, terwijl Tadej Pogacar een uitstekende zaak deed. De andere klassementsmannen volgen intussen op ruime afstand van de 22-jarige titelverdediger: Julian Alaphilippe op 40", Pierre Latour op 1'20", Rigoberto Uran op 1'21", Richard Carapaz op 1'36", Primoz Roglic op 1'40", Geraint Thomas op 1'46", Wilco Kelderman op 1'48" en Enric Mas op 1'50". Bekijk hieronder de nieuwe stand in de Ronde van Frankrijk.
Lees verder

LIVE. Eden Hazard, in bijzijn van twee kinesisten, toch op training - De Bruyne en Denayer niet van de partij
Matchday minus two. De Rode Duivels geven vrijdag in München Italië partij in de kwartfinales van het EK. Kunnen Eden Hazard en Kevin De Bruyne spelen? U volgt al het nieuws omtrent de nationale ploeg live op deze pagina.
Lees verder

Van der Poel sleutelde tot middernacht aan fiets: "Dit was een van mijn beste dagen"
Mathieu van der Poel verbaasde vriend, vijand, én zichzelf door zijn gele trui te redden in de tijdrit van de Tour de France. "Tot middernacht hebben we aan de fiets gesleuteld. Ik ben enorm trots."
Lees verder

GAMEREVIEW. Nintendo laat je spelenderwijs zelf games maken met Gamestudio
Ooit al zelf een game willen maken, maar geen zin of tijd om echt te leren programmeren? Misschien is Gamestudio voor de Nintendo Switch iets voor jou. Maar vergeet niet: no pain, no gain!
Lees verder

Machtsexploot van Pogacar, teleurstelling bij Van Aert en strijdende Van der Poel behoudt geel: de hoogtepunten van de tijdrit in de Tour
De machtsverhoudingen in de Tour werden vandaag een eerste keer duidelijk. Tadej Pogacar zette al zijn concurrenten te kijk. Geel zat er net niet in, want Mathieu van der Poel vocht als een leeuw en werd verrassend vijfde. Voor Wout van Aert werd de tijdrit met de vierde plek een teleurstelling. Herbeleef de tijdrit hier!
Lees verder

Handtassen van Delvaux komen in Zwitserse handen
De Zwitserse luxegroep Richemont neemt de Brusselse lederwarenproducent Delvaux, vooral bekend van de handtassen, volledig over. Dat is woensdag aangekondigd.
Lees verder

Dodental van instorting flatgebouw Miami opgelopen naar 16, nog 147 mensen vermist
Het dodental door het instorten van een appartementencomplex in Florida is gestegen naar zestien. De burgemeester van Miami-Dade zei woensdag dat afgelopen nacht nog eens vier lichamen zijn gevonden. Nog 147 mensen worden vermist. Het is niet bekend of zij in het pand in Surfside aanwezig waren toen het instortte.
Lees verder

Studie bewijst: tweede coronagolf was vooral te wijten aan varianten
De tweede coronagolf in Europa was vooral te wijten aan de verspreiding van de verschillende varianten van het virus. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteiten KU Leuven en ULB. Meer dan de helft van de Covid-19-stammen die in de late zomer van 2020 in Europa circuleerden, werd pas geïntroduceerd na 15 juni. Dat wijst erop dat versoepelingen en internationale reizen een belangrijke rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de tweede golf.
Lees verder

Elise Mertens in minder dan uur klaar met Chinese - Van Uytvanck en Minnen sneuvelen in eerste ronde
Elise Mertens (WTA 16) heeft zich geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. De Belgische nummer 1, het 13de reekshoofd, won in de tweede ronde eenvoudig met 6-2 en 6-0 van de Chinese Lin Zhu (WTA 99). De wedstrijd op Court 17 van de All England Club duurde amper 58 minuten.
Lees verder

Football Talk. Ondanks dreigend spandoek is Benitez nieuwe coach van Everton - Leicester legt 30 miljoen op tafel voor Salzburg-spits
Rafael Benitez is de nieuwe trainer van Everton. De 61-jarige Spanjaard tekende een contract voor drie jaar. Hij is de opvolger van de Italiaan Carlo Ancelotti, die naar Real Madrid trok.
Lees verder

De Bleeker waarschuwt voor fraude bij start solden
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) waarschuwt consumenten bij de start van de zomersolden voor mogelijke fraude waarbij malafide handelaars hun prijzen net voor de koopjesperiode verhoogden. De Open Vld-politica raadt mensen aan om dergelijke praktijken te melden via meldpunt.belgie.be.
Lees verder

Jamie Spears reageert op getuigenis Britney: "Het is allemaal de schuld van die ándere bewindvoerder"
Een week geleden vertelde Britney Spears (39) hoe ze al jaren onder de knoet wordt gehouden door haar bewindvoerders: vader Jamie (68) en de onafhankelijke Jodi Montgomery. Jamie heeft nu voor het eerst op die getuigenis gereageerd. Opvallend: hij houdt daarbij vooral z'n onschuld staande.
Lees verder