Doorgaan naar hoofdcontent

Een kantoorjob niets voor jou? In deze jobs ben je elke dag in beweging

HLN
Een kantoorjob niets voor jou? In deze jobs ben je elke dag in beweging
Acht uur per dag achter een bureau zitten: een kantoorbaan is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook veel jobs waar je de handen uit de mouwen kan steken. Jobat.be ging op zoek naar vijf jobs waarin je geregeld aan het bewegen bent.
Lees verder

Woendende man gooit fiets op wagen die hem aanreed
Een bestuurder veroorzaakte in de Russische stad Magnitogorsk een ongeval met een fietser. Die laatste was woedend en smeet daarom zijn fiets meerdere keren richting de wagen van de bestuurder.
Lees verder

Woedende man gooit zijn fiets op een wagen na verkeersongeval
Een bestuurder veroorzaakte in de Russische stad Magnitogorsk een ongeval met een fietser. Die laatste was woedend en smeet daarom zijn fiets meerdere keren richting de wagen van de bestuurder.
Lees verder

Volg hier de live-optredens van De Foute 728
Qmusic telt af naar de nummer 1 van de #Foute728 met heel wat live-optredens in de studio. Belle Perez mocht de spits af bijten met haar 'Enamorada, boom boom'.
Lees verder

Politie ontmantelt labo voor crystal meth in Merksplas
De federale politie heeft donderdagavond een labo voor de synthetische drugs methamfetamine – crystal meth – ontdekt in de Goordijkstraat in Merksplas. Het labo was ondergebracht in een kleine stal/schuur op het domein van een grote villa. Labo's voor crystal meth zijn de laatste jaren in opmars. Het eerste werd ontdekt in 2015. Vorig jaar was er nog eentje in Poppel.
Lees verder

Nieuwe auto op het oog? Deze dure extra snufjes zijn je geld niet waard
Een nieuwe auto kopen, da's altijd afwegen: welke opties neem ik? Welke technologie biedt het meeste waar voor zijn geld en waar spendeer ik mijn zuurverdiende euro's beter niet aan? HLN Drive somt de zes meest nutteloze autosnufjes op.
Lees verder

Dit elektrische doosje op wielen rolt straks van de band in Nederland: "Een fantastisch doosje"
De Engelsen hebben er een mooie uitdrukking voor: 'It does what it says on the tin.' Het doet wat er op het blikje staat. Dit is precies wat het ruimtewagentje van Canoo doet, zegt onafhankelijk auto-ontwerper Niels van Roij aan De Volkskrant. "Het blik vertelt het verhaal."
Lees verder

Thijs Zonneveld schrijft in eerste Tour-column voor HLN over deelname Mathieu van der Poel: "Circus VDP is in de stad"
De Tour staat voor de deur. Naast ritverslagen, analyses en andere nieuwtjes kunt u in onze krant en op HLN.be op regelmatige basis ook genieten van de columns van Thijs Zonneveld. Vandaag bijt hij de spits af en heeft hij het onder meer over de deelname van Mathieu van der Poel: "Wat de uitslag ook wordt: spektakel gegarandeerd."
Lees verder

Thijs Zonneveld schrijft in eerste Tour-column voor HLN.be over deelname Mathieu van der Poel: "Circus VDP is in de stad"
De Tour staat voor de deur. Naast ritverslagen, analyses en andere nieuwtjes kunt u in onze krant en op HLN.be op regelmatige basis ook genieten van de columns van Thijs Zonneveld. Vandaag bijt hij de spits af en heeft hij het onder meer over de deelname van Mathieu van der Poel: "Wat de uitslag ook wordt: spektakel gegarandeerd."
Lees verder

Wie krijgt Fifi? Ex-koppels kiezen vaker voor co-ouderschap over hun huisdieren. "Wij wilden onze twee honden niet uit elkaar halen"
"Een verblijfsregeling voor huisdieren was tot enkele jaren geleden ondenkbaar." In het Verenigd Koninkrijk en Amerika zijn pet-nups in opmars: afspraken over huisdieren worden steeds vaker opgenomen in het huwelijkscontract. In ons land is dat moeilijker, maar ook hier zijn huisdieren een belangrijk discussiepunt bij relatiebreuken. Meer en meer ex-koppels kiezen voor co-ouderschap over hun geliefde viervoeter. Zoals Chris en Sonja, die het beste wilden voor hun Tibetaanse terriërs Imchi en Yuna. Een echtscheidingsadvocate en hondenpsycholoog nemen de trend onder de loep.
Lees verder

Alternatieven voor Pokémon Go: deze games speel je tijdens het wandelen of joggen
Pokémon Go wordt nog steeds veel gespeeld, maar na vijf jaar heb je het mogelijk wel wat gezien. Geen nood, want met deze toffe locatiespelletjes moet je ook naar buiten.
Lees verder

Israël voert indoor mondmaskerplicht weer in
Na een stijging van het aantal coronabesmettingen heeft Israël aangekondigd dat het teruggrijpt naar de mondmaskerplicht indoor. De maatregel gaat in om 12 uur plaatselijke tijd (11 uur Belgische tijd), maar geldt niet voor thuis. Een andere uitzondering zijn mensen die sporten en kleine kinderen. Het mondmasker is eveneens verplicht op grote evenementen in openlucht.
Lees verder

Nieuwe beloning voor tip over gestolen Duitse juwelenschat brengt totaal op 6,5 miljoen euro
Een groep rijke Duitsers heeft een beloning van 1 miljoen euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot het terugvinden van de buit van de spectaculaire juwelenroof uit een museum in Dresden. Inbrekers gingen er eind 2019 vandoor met de kroonjuwelen van August de Sterke alias de 'zonnekoning van Saksen'. De verdwenen sieraden zijn van 'onschatbare' culturele waarde.
Lees verder

GETEST. 'The Premiere' toont de toekomst van beamers, aan een prijs uit vervlogen tijden
Met zijn 4K-beeld, zijn smart tv-interface en vooral zijn ingebouwde soundbar is The Premiere van Samsung precies wat een entertainmentprojector zou moeten zijn. Alleen haalt het ding beamers – net nu ze wat democratischer begonnen te worden voor de portemonnee – weer helemaal naar af door zijn ridicuul hoge prijs.
Lees verder

Juridische strijd tussen België en Frankrijk wordt bitser: "Wij willen geen 46 windmolens op 10 kilometer van de kust"
Een Franse ontwikkelaar wil in de Noordzee bij Duinkerke 46 windmolens van 300 meter hoog bouwen. België en zeker de kustburgemeesters zijn daarmee niet akkoord en binden een juridische strijd aan bij de rechtbank en dienen klacht in bij de Europese commissie. "Het is nochtans simpel. Verhuis dat windmolenpark 5 kilometer dieper in zee en het is opgelost", reageert minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open VLD).
Lees verder

Britney Spears laat nu ook op sociale media van zich horen: "Het spijt me dat ik deed alsof alles oké was"
Britney Spears (39) is duidelijk niet langer van plan om haar gedachten voor zich te houden. Gisteren sprak ze zich in de rechtbank al uit over de bewindvoering van haar vader en nu laat de zangeres ook van zich horen op sociale media. In een zeer uitgebreide post excuseert Spears zich nu bij haar volgers. De afgelopen jaren deed ze namelijk alsof er niets aan de hand was, maar dat is duidelijk niet het geval.
Lees verder

Strengere regels voor bitcoinautomaten: aanbieders die zich niet registreren, riskeren tot 10.000 euro boete
Automaten waarmee mensen cash geld kunnen omwisselen in cryptomunten (zoals bitcoin) en omgekeerd duiken meer en meer op. De aanbieders zullen zich vanaf nu moeten registreren bij de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) en zullen zich moeten houden aan strengere regels, zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Lees verder

#extreemweer: verwoestende tornado in Tsjechië
Gisteren werd het zuiden van Tsjechië plots opgeschrikt door een zware tornado. Mogelijks de krachtigste ooit in het land. De verwoestende windhoos liet de regio onherkenbaar achter met heel wat schade, honderden gewonden en zelfs enkele dodelijke slachtoffers.
Lees verder

Pakistaanse premier opnieuw onder vuur voor opmerkingen over verkrachting: "Vrouwen dragen te weinig kleren"
De Pakistaanse premier Imran Khan ligt onder vuur voor zijn zoveelste vrouwonvriendelijke opmerking. Volgens de premier zou de schuld voor de stijging van het aantal verkrachtingen in het land bij de slachtoffers liggen. "Als een vrouw te weinig kleren draagt, dan zal dat een impact op de man hebben, tenzij hij een robot is", aldus Khan. De uitspraken van de premier vielen niet in goede aarde.
Lees verder

Heb je meer last van je tweede coronaprik dan van je eerste? En is dat bij alle vaccins zo?
Met duizenden staan we dezer dagen in de rij om ons coronavaccin te gaan halen. Gespreksonderwerp nummer één daarbij zijn ongetwijfeld de bijwerkingen. De ene heeft meer last van de eerste prik, de andere van de tweede. Maar is er ook echt een verschil? En waar ligt dat dan aan?
Lees verder