Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 juni 2021

“Een buik is een buik. Waarom riskeren we dan strafstudie?” Ook meisjes van SFI College vinden kledingregels te s...

HLN
"Een buik is een buik. Waarom riskeren we dan strafstudie?" Ook meisjes van SFI College vinden kledingregels te streng
Meisjes van het Sint-Franciscuscollege in Melle trokken maandag met korte rokjes en topjes met spaghettibandjes naar school. "We willen duidelijk maken dat ons schoolreglement over het uniform achterhaald en te streng is", zegt Nomi Baert (17) uit het 5de jaar economie-moderne talen op het SFI.
Lees verder

De Bruyne komt aan in basecamp in Tubeke - Martínez: "Kevin zien arriveren, is het hoogtepunt van de dag"
Daar is 'KDB'. Kevin De Bruyne is na een weekje rust gearriveerd in Tubeke. "Hem zien toekomen, is het hoogtepunt van de dag", glimlachte bondscoach Roberto Martínez op zijn persconferentie.
Lees verder

Consternatie in zaak-Sanda Dia: advocaat van Reuzegommer wraakt voorzitter
Consternatie aan het Hasseltse gerechtsgebouw waar vandaag de zaak-Reuzegom voor de raadkamer is verschenen. Eén advocaat heeft immers de wraking gevraagd van de voorzitter, waardoor de zaak weer vertraging oploopt. De advocaten verlieten vervolgens het gerechtsgebouw en reageerden één voor één bijzonder ontgoocheld. "Onaanvaardbaar", klinkt het massaal. De zitting was na minder dan een halfuur afgelopen.
Lees verder

Morgen is het Wereldoceaandag: "Elke minuut belandt een vrachtwagen afval in het water" (+ volg een gratis yogales ter ere van onze zeeën)
Onze mooie planeet bestaat voor 70 procent uit water. Maar ondertussen ook uit erg veel plastic. Om de ernst van de plasticsoep nog eens onder de aandacht te brengen, organiseert hervulbare drinkflessenfabrikant Dopper samen met yogamerk A Natural Connection een gratis online yogales op Wereldoceaandag. Ook jij kan er bij zijn.
Lees verder

Windsor Castle komt met tentoonstelling over leven prins Philip
Op Windsor Castle wordt deze zomer een speciale tentoonstelling gewijd aan de in april overleden prins Philip. Daarin staat zijn opmerkelijke leven en nalatenschap centraal. Dat maakte de Royal Collection Trust, dat het beheer van het kasteel namens koningin Elizabeth uitvoert, bekend. Philip zou deze maand zijn 100e verjaardag hebben gevierd.
Lees verder

Knokke wil problemen met Nederlandse tieners deze zomer absoluut vermijden: "Agenten dragen bodycams en ook ouders zullen aangeschreven worden"
Knokke-Heist wil overlast met Nederlandse jongeren deze zomer absoluut vermijden. Volgens burgemeester Piet De Groote (GBL) zijn ze in de badplaats beter voorbereid dan vorig jaar, toen het verschillende keren tot een confrontatie kwam tussen de feestende Nederlanders en de politie. "Al moeten we niet denken dat er sowieso problemen zullen zijn. Vorige zomer zaten we in een heel specifieke situatie", zegt De Groote, die hoopt dat het sluitingsuur van de horeca een bevoegdheid wordt van de lokale overheden.
Lees verder

KOERS KORT. Pogacar kent ploegmaats voor Ronde van Slovenië - Stybar ondanks blessures van start in Baloise Belgium Tour
Tadej Pogacar kiest voor een alternatieve aanloop richting de Ronde van Frankrijk, waar de 22-jarige Sloveen zijn titel verdedigt. Pogacar gaat woensdag namelijk in eigen land van start in de Ronde van Slovenië, een vijfdaagse rittenkoers. Het toptalent wordt er omring door een sterke ploeg, want ook ex-winnaars Rafal Majka en Diego Ulissi haalden de selectie van UAE-Team Emirates.
Lees verder

KOERS KORT. Pogacar kent ploegmaats voor Ronde van Slovenië - Spaans toptalent opnieuw aan het feest in Baby Giro
Tadej Pogacar kiest voor een alternatieve aanloop richting de Ronde van Frankrijk, waar de 22-jarige Sloveen zijn titel verdedigt. Pogacar gaat woensdag namelijk in eigen land van start in de Ronde van Slovenië, een vijfdaagse rittenkoers. Het toptalent wordt er omring door een sterke ploeg, want ook ex-winnaars Rafal Majka en Diego Ulissi haalden de selectie van UAE-Team Emirates.
Lees verder

Geen algemene mondmaskerplicht meer in Brussel vanaf 9 juni
Vanaf komende woensdag 9 juni is het niet langer algemeen verplicht om in Brussel een mondmasker te dragen. Dat heeft de Brusselse Gewestelijke Veiligheidsraad maandag beslist.
Lees verder

Voor het eerst vliegtuig in lucht bijgetankt door drone
Na het tankvliegtuig is er nu ook de tankdrone. Voor het eerst heeft een vliegtuig in de lucht extra brandstof gekregen dankzij een onbemand vliegtuig, zo heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Na legionella-uitbraak met twee dodelijke slachtoffers: parket vraagt verwijzing naar correctionele rechtbank van Stora Enso
Stora Enso riskeert zich voor de correctionele rechtbank te moeten verantwoorden voor de legionellabesmetting in de kanaalzone rond Evergem. Daarbij kwamen twee jaar geleden twee personen om het leven. De papierfabrikant in de Gentse haven maakte in juni 2019 bekend dat het mogelijk de bron van besmetting was voor de legionella-uitbraak in de kanaalzone.
Lees verder

Navalny keert terug naar strafkamp na hospitalisatie door hongerstaking
De Russische opposant Alexej Navalny is opnieuw overgebracht naar het strafkamp waarin hij opgesloten is. Dat melden de autoriteiten maandag. Hij was tot voor kort opgenomen in het gevangenisziekenhuis ter observatie na zijn hongerstaking.
Lees verder

Poetin bezegelt Russisch vertrek uit 'Open Skies'-verdrag
De Russische president Vladimir Poetin heeft een wet ondertekend die de terugtrekking van Rusland uit het 'Open Skies'-verdrag afrondt. Het verdrag maakt het mogelijk dat landen ongewapende observatievluchten uitvoeren boven elkaars grondgebied.
Lees verder

LIVE. Hof van beroep bevestigt rechtsbasis coronamaatregelen
Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Voorts heeft het Overlegcomité vrijdag beslist dat Belgen die terugkeren uit een rode zone vanaf 1 juli niet meer in quarantaine moeten als ze een Europees Covidcertificaat hebben. Ook de horeca kreeg goed nieuws: binnenruimtes én terrassen kunnen vanaf woensdag openblijven tot 23.30 uur. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) tien basisregels op de persconferentie na het overleg. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Coens probeert CD&V-rangen te sluiten na bijzonder slechte peiling van vrijdag
Het partijbestuur van CD&V heeft maandag de bijzonder slechte peiling van vrijdag besproken. Partijvoorzitter Joachim Coens heeft er ook zijn strategie uit de doeken gedaan om de partij een nieuw elan te geven. Over die strategie zelf blijven de lippen op elkaar. De voorbije dagen was er ook kritiek van anonieme bronnen op Coens zelf. "Maar op de vergadering heeft niemand de positie van de voorzitter in vraag gesteld", klinkt het.
Lees verder

Vader van Meghan Markle reageert op haar bevalling: "Ik ben erg blij om te horen dat mijn kleindochter veilig en gezond op de wereld is gekomen"
Meghan Markle (39) en vader Thomas Markle (76) zijn niet meteen twee handen op een buik. Het contact met haar vader verloopt al enkele jaren redelijk moeizaam, maar over de geboorte van zijn kleindochter had de man alleen maar goede dingen te zeggen.
Lees verder

3 keer scoren: in deze voetbalgames sta je zelf op het veld
Misschien word je tijdens het aanstormende EK zodanig voetbalgek dat je tussen de geplande wedstrijden door een potje virtueel voetbal wilt spelen. Of wil je de wedstrijden opnieuw spelen, met een uitkomst die je veel meer zint. Onze techredacteur oordeelt over spelplezier en kostprijs van de drie bekendste voetbalgames van het moment.
Lees verder

Illegale souvenirs: afgelopen zomer meer dan 100 kg zand en schelpen uit Sardinië gestolen
De Italiaanse politie heeft sinds vorige zomer meer dan 100 kilogram gestolen zand, stenen en schelpen van de stranden op het Italiaanse eiland Sardinië in beslag genomen. Tientallen toeristen kregen tot nu toe al een boete voor het meenemen van de illegale souvenirs. Goedkoop komen ze er niet van af, want de boetes kunnen oplopen tot wel 3.000 euro.
Lees verder

Lichaam van peuter die verdronk bij overtocht Kanaal, is aangespoeld in Noorwegen
Een Iraans-Koerdische baby die vorig jaar verdronk voor de Engelse kust, blijkt te zijn aangespoeld in Noorwegen. De autoriteiten hebben daar DNA-onderzoek gebruikt om de identiteit van het kind vast te stellen, bericht de BBC.
Lees verder

Furieuze landbouwer maakt korte metten met slecht geparkeerde wagen
Je auto parkeren voor de toegangsweg tot een landbouwperceel? Niet het beste idee, zo blijkt uit deze pittige beelden. De eigenaar van het lapje grond stapte furieus in zijn graafmachine en maakte korte metten met het voertuig.
Lees verder