Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 juni 2021

Dit zijn de vijf vrijgezelle landbouwers uit ‘Boer zkt Vrouw’: een rodeorijder, een schlagerfan of toch liever ee...

HLN
Dit zijn de vijf vrijgezelle landbouwers uit 'Boer zkt Vrouw': een rodeorijder, een schlagerfan of toch liever een aardappelboer met zuiderse looks?
'Boer zkt Vrouw' voegt voor het nieuwe seizoen een vleugje 'Blind Getrouwd' toe aan het programma. Tijdens de oproepaflevering, gisterenavond op tv, werd de identiteit van de vijf landbouwers die een lief zoeken - vier mannen en één vrouw - namelijk niet prijsgegeven. Wel kregen we een blik in het leven van de singles via gesprekken met vrienden en familieleden. Wij stellen de vijf vrijgezellen, waaronder de "Vlaamse Tom Cruise" en een rodeorijder, nog even aan u voor.
Lees verder

Een knuffelaar, een schlagerfan en een model: voor ieder wat wils in 'Boer zkt Vrouw'
'Boer zkt Vrouw' voegt voor het nieuwe seizoen een vleugje 'Blind Getrouwd' toe aan het programma. Tijdens de oproepaflevering, maandagavond op tv, werd de identiteit van de vijf landbouwers die een lief zoeken - vier mannen en één vrouw - namelijk niet prijsgegeven. Wel kregen we een blik in het leven van de singles via gesprekken met vrienden en familieleden. Wij stellen de vijf vrijgezellen, waaronder de "Vlaamse Tom Cruise" en een rodeorijder, nog even aan u voor.
Lees verder

EK BELOFTEN. Nmecha gaat door, dus moet Anderlecht wachten - Ook Nederland, Spanje en Portugal in halve finales
Lukas Nmecha (22) stoot met de Duitse beloften door naar de halve finales van het EK U21. Dat heeft een impact op zijn beslissing over zijn toekomst bij Anderlecht: die valt pas ná het toernooi. Zelf had Nmecha een groot aandeel in de kwalificatie: hij scoorde in het slot van de reguliere speeltijd de 1-1 tegen Denemarken. Na de verlengingen stond het 2-2, Duitsland (met een trefzekere Nmecha) haalde het in de strafschoppen. De overwinning van Duitsland stelt het geduld van Anderlecht nog wat extra op de proef. "Zolang Lukas internationale verplichtingen heeft, kan hij niet bezig zijn met volgend seizoen", klinkt het in zijn entourage. "Pas als Duitsland uitgeschakeld is of het EK erop zit, zal Lukas' aandacht gaan naar een eventuele transfer." Zoals geweten is de komst van Nmecha een prioriteit voor Anderlecht. Paars-wit onderhandelt met moederclub Manchester City en de speler. Nmecha geniet ook belangstelling uit de grootste competities, maar hij is graag bij Anderlecht en staat niet afkerig tegenover een verlengd verblijf. Tot slot nog deze opmerkelijke uitslag op het EK: Nederland wipte topfavoriet Frankrijk, het werd 2-1. Ook Spanje en Portugal schaarden zich bij de laatste vier. De finale is op 6 juni. (PJC)
Lees verder

'Lisa' en 'Familie' vanaf volgende week later op VTM
Net zoals vorig jaar verschuift VTM de telenovelle 'Lisa' en soap 'Familie' naar een later uitzenduur. De nieuwe afspraken zijn respectievelijk om 20.05 uur en 20.35 uur en gelden vanaf volgende week maandag 7 juni.
Lees verder

Zonnig en zomers warm met temperaturen tot 25 graden
Vandaag wordt het zonnig en warm. Het kwik bereikt 20 graden op de hoge plateaus van de Ardennen, 22 graden aan de kust en 24 of 25 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten. Vanavond en -nacht wordt het meestal helder. Het kwik daalt naar 7 tot 14 graden, zo meldt het KMI.
Lees verder

Er waren tekenen aan de wand: Christoff en Ritchie verbreken verloving 2,5 jaar na aanzoek op tv
Hij zou enkel op z'n knie gaan als hij dé ware gevonden had. En dat was Ritchie. Tweeënhalf jaar geleden verloofde Christoff (44) zich voor het oog van twaalf miljoen kijkers, live op de Duitse televisie. Maandag kondigde hij, in plaats van een trouwdatum, een pijnlijke breuk aan. Voor de aandachtige fan geen enorme verrassing, want het boterde al een tijdje niet goed tussen de twee: "Het zou hypocriet zijn om te beweren dat Ritchie en ik geen woorden hebben gehad."
Lees verder

Eriksen: "EK zonder De Bruyne is niet compleet"
Ook in Denemarken zijn ze volop begonnen aan hun voorbereiding op het EK. De Denen openen hun EK op 12 juni in Kopenhagen tegen Finland. Vijf dagen later zijn ze eveneens in Kopenhagen de tweede tegenstander van de Rode Duivels. Superster Christian Eriksen hoopt in elk geval dat Kevin De Bruyne erbij zal zijn. "Ik hoop dat hij fit geraakt", zei Eriksen op een internationale mediadag van de Denen. "Voor een speler zoals Kevin De Bruyne zit je achter je televisietoestel of in het stadion, een EK zónder hem zou niet compleet zijn." Mooie woorden van de ploegmakker van Romelu Lukaku bij Inter. "Alleen hoop ik wel dat hij een mindere dag heeft tegen ons", voegde hij er met een knipoog aan toe.
Lees verder

OVERZICHT. Nog 438 patiënten op intensieve zorg: coronacijfers blijven verder dalen
Alle coronacijfers in België blijven de goede kant uitgaan: het aantal nieuwe ziekenhuisopnames, de bevestigde besmettingen, de dagelijkse dodentol nemen verder af. Dat blijkt uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Bart De Pauw moet vandaag in zijn kaarten laten kijken
Vandaag verstrijkt de deadline voor de eerste conclusies van de verdediging van Bart de Pauw (53). Heel concreet moeten zij aan de griffie van de rechtbank van Mechelen hun argumenten overmaken over de betichtingen van stalking en elektronische belaging. Bij een veroordeling riskeert de tv-maker tot 2 jaar cel.
Lees verder

Anderlecht licht optie Ashimeru niet, maar wil 'm wel houden
Het is dan toch niet zeker dat Majeed Ashimeru (23) volgend seizoen bij Anderlecht voetbalt. Paars-wit lichtte de aankoopoptie finaal niet en gaat nu klassiek onderhandelen met RB Salzburg.
Lees verder

Football Talk. Ook Wolfsburg wil Bornauw - Anderlecht rouwt na overlijden jeugdtrainer en papa Coucke
De interesse voor Sebastiaan Bornauw (22) neemt toe. Naast Norwich City heeft ook Wolfsburg de centrale verdediger van FC Köln op de radar. Vorige week nog wist Bornauw zich met Köln te redden, bij een eventuele degradatie leek een transfer een zekerheid, nu valt het af te wachten of het tot een overgang komt. De jeugdspeler van Anderlecht is in elk geval klaar voor een stap hogerop: hij is een sterkhouder bij FC Köln. (PJC)
Lees verder

Ervaringsdeskundigen over voetballen met masker: "Voor speler als De Bruyne kan dit handicap zijn"
'The Masked Singer' was een kijkcijferbom op VTM. Zingen met een masker kan dus. Maar tópvoetbal? HLN sprak met ervaringsdeskundigen over hun ervaringen als gemaskerde voetballers. "De Bruyne kan probleemloos spelen, maar er zijn toch een paar moeilijkheden."
Lees verder

Rocco Granata opgenomen in ziekenhuis met gebroken ribben en klaplong
Rocco Granata (82) is opgenomen in het ziekenhuis nadat hij thuis gevallen is. De zanger houdt er twee gebroken ribben en een klaplong op na.
Lees verder

Acht ontvoerde Venezolaanse militairen "bevrijd"
Acht Venezolaanse militairen die waren ontvoerd door gewapende groepen die actief zijn in het grensgebied met Colombia zijn bevrijd door het leger van Venezuela. Dat meldt het ministerie van Defensie van Venezuela dat zegt nog altijd op zoek te zijn naar twee militairen. Volgens de directeur van de Venezolaanse organisatie Fundaredes, die eerder over de ontvoering berichtte, zijn de militairen vrijgelaten.
Lees verder

Deze rat heeft duidelijk een ritje nodig naar ergens
Deze rat probeert wanhopig hard om een auto binnen te geraken, hij klampt zich vast aan alle mogelijke delen van de auto om er maar niet af te vliegen. De passagiers van de auto houden hem, vanzelfsprekend, liever buiten.
Lees verder

Eerste olympische atleten aangekomen in Japan
In Japan zijn de speelsters van het Australische softbalteam aangekomen. Ze zijn daarmee het eerste olympische team dat voet aan wal zet in het gastland van de Olympische Spelen van dit jaar.
Lees verder

Annick (55) is vrijwilliger in vaccinatiecentrum na zelfmoord van zus: "Iedereen overtuigen om zich te laten vaccineren. Voor mijn zus"
"Door het verhaal van mijn zus zie ik kansen. Kansen om iedereen te overtuigen van die prik en zo éindelijk de druk op al die mensen in de frontlinie van de zorg weg te nemen." Exact een jaar geleden verloor Annick Vandenbergh haar zus Hilde door zelfdoding. Hilde was zorgkundige en beleefde de eerste piek in deze coronapandemie vanop de eerste rij. Vandaag is Annick vrijwilliger in het vaccinatiecentrum, vertelde ze deze morgen op JOE. "Alles om ervoor te zorgen dat de ziekenhuizen niet weer overvol geraken." Haar getuigenis.
Lees verder

Blijft Ronald Koeman aan als coach van Barcelona? "Wil is er om zijn contract te respecteren"
Joan Laporta heeft de wil om het contract van Ronald Koeman, dat nog tot medio 2022 loopt, te respecteren. Dat zei de voorzitter van FC Barcelona gisteren bij de presentatie van Sergio Agüero als kersverse speler van de Catalanen.
Lees verder

IN KAART. Positiviteitsratio zakt in heel Vlaanderen onder 5 procent. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in dalende lijn gaan. De kaart van België kleurt weer helemaal groen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Dakloze man neergestoken na vechtpartij aan Sint-Pietersstation
Een vechtpartij aan het Sint-Pietersstation tussen twee dakloze mannen eindigde voor een van hen in het ziekenhuis, nadat hij werd neergestoken door de andere. Het Koningin Maria Hendrikaplein was maandagavond even afgesloten na het incident.
Lees verder