Doorgaan naar hoofdcontent

Disneyland Paris viert samen met Mickey en Minnie Mouse de diversiteit

HLN
Disneyland Paris viert samen met Mickey en Minnie Mouse de diversiteit
Voor Disneyland Paris is diversiteit en gelijkheid van groot belang en daarom zet het Franse park deze thema's graag extra in de verf tijdens Pride Month naar aanleiding van de LGBTQ-gemeenschap. Zo is er een speciaal nummer geschreven met bijhorende clip waarin Mickey en Minnie Mouse zich van hun meest kleurrijke en dansbare kant tonen.
Lees verder

Wat een stunt: Bolingo stelt Belgisch record van Gevaert op 400m pak scherper en pakt ticket voor Spelen
Cynthia Bolingo heeft op de atletiekmeeting in het Franse Montreuil het Belgisch record van Kim Gevaert op de 400 meter verpulverd. Ze klokte 50.75, terwijl het record op 51.45 stond. Bolingo is door haar nieuwe topchrono zeker van deelname aan de Spelen in Tokio.
Lees verder

"Tot in de woestijn": muziekfestival Coachella maakt comeback in 2022
Zal 2022 opnieuw een jaar vol festivals worden? Als het van Coachella afhangt wel, want het Amerikaanse muziekfestival maakte op Instagram bekend dat het in april volgend jaar een comeback maakt.
Lees verder

Remco Evenepoel blikt terug op zijn Giro-debuut: "Het is gemakkelijk om te zeggen dat het een stuurfout was"
"Het irriteert me dat de mensen altijd hetzelfde zeggen." Remco Evenepoel heeft voor het eerst gesproken sinds zijn opgave in de Giro. De kritiek op zijn stuurmanskunst ergert hem. Zelf heeft hij belangrijkere zaken geleerd. "Om een perfecte grote ronde te rijden, heb je een perfecte voorbereiding nodig." Bekijk de exclusieve docu 'Ik ben Remco' op VTM GO.
Lees verder

William (69) wil knokken met motard, maar vergeet zijn handrem op te trekken
Dit geval van verkeersagressie uit het Amerikaanse Flagler (Florida) gaat viraal vanwege het potsierlijke begin. Pick-upbestuurder William Markert (69) wil een motard aanpakken, maar vergeet zijn handrem op te trekken. Terwijl hij uitstapt om de man zijn vet te geven, moet hij snel op zijn stappen terugkeren naar zijn wegbollend voertuig.
Lees verder

Grote bedrijven in Europa moeten bekendmaken hoeveel belasting ze in welk land betalen: "Mijlpaal voor fiscale rechtvaardigheid"
Grote bedrijven in de Europese Unie zullen in de toekomst moeten bekendmaken hoeveel belasting ze in welk land betalen. Onderhandelaars uit de EU-landen en het Europees Parlement hebben dinsdagavond een akkoord bereikt over de regels voor de zogenaamde "country-by-country reporting".
Lees verder

Kelly Osbourne opnieuw bijzonder open over haar alcoholverslaving: "Dronk op mijn eentje volledige flessen leeg"
In april dit jaar maakte Kelly Osbourne (36) bekend dat ze hervallen was. In een aflevering van de talkshow 'The Red Table Talk' vertelt Osbourne nu dat ze pas op het einde van de pandemie opnieuw begonnen is met drinken.
Lees verder

Klacht wegens racisme en haat tegen kersvers voorzitter Vlaams Belang Kalmthout: "Ik laat me niet intimideren"
Kersvers voorzitter van Vlaams Belang Kalmthout Stefan Haes (30) is dinsdag door de politiezone Grens verhoort na een officiële klacht wegens 'aanzetten tot haat of geweld tot een groep of gemeenschap (racisme/xenofobie)'. De klacht kwam er naar aanleiding van enkele posts op de facebookgroep 'Noordfront'. "Ik noem dit politieke intimidatie", zegt Stefan Haes. Als de man voor de rechtbank moet komen riskeert hij in principe tot zes maanden cel.
Lees verder

Bestuurder knalt met drie dagen oude BMW van meer dan 100.000 euro tegen gevel van woning
In de Wilgenstraat in Haaltert is een bestuurder dinsdagavond met zijn nieuwe BMW M4 tegen een gevel van een woning gereden. De man miste zijn bocht compleet en verloor de controle over het voertuig. De wagen heeft een prijskaartje van meer dan 100.000 euro en was nog maar drie dagen oud.
Lees verder

Vertonghen: "Ik heb de ambitie om ervoor te zorgen dat dit niet mijn laatste toernooi wordt"
Voor Jan Vertonghen hoeft het komende EK zeker niet z'n laatste kunstje als international te zijn. Dat zegt de verdediger, 34 jaar oud en recordinternational met 126 caps op de teller, in een interview dat de Belgische voetbalbond publiceerde op z'n vernieuwde applicatie.
Lees verder

Zwak Rusland speelt gelijk tegen Polen, waar Lewandowski rust krijgt
Veel vertrouwen heeft Rusland niet getankt. De EK-tegenstander van de Rode Duivels bleef steken op een matig 1-1-gelijkspel in een oefenmatch tegen Polen.
Lees verder

Vrenz Bleijenbergh stelt zich officieel kandidaat voor 2021 NBA Draft
De Belg Vrenz Bleijenbergh (20) maakte bekend dat hij zich officieel heeft aangemeld voor de volgende NBA draft die op 29 juli in het Barclays Center in New York zal worden gehouden.
Lees verder

Amerikaanse mediareus ontweek miljarden aan belastinggeld via Nederland
Het Amerikaanse mediabedrijf ViacomCBS ontweek jarenlang belasting via Nederland. De Amerikaanse schatkist liep zo'n 4 miljard dollar mis, omdat het mediaconglomeraat via Nederland winsten wegsluisde.
Lees verder

Reddit-aandelen GameStop en AMC winnen weer flink op Wall Street
Aandelen van gamewinkelketen GameStop en bioscoopketen AMC hebben dinsdag weer flink aan waarde gewonnen op de beurzen in New York. Het lijkt er daardoor op dat particuliere beleggers weer hebben toegeslagen in wat eerder dit jaar bekend werd als de Reddit-rally, vernoemd naar internetforum Reddit waar de beleggers elkaar aanzetten om massaal bepaalde stukken op te kopen. Verder was er op Wall Street sprake van kleine koersuitslagen. De markt probeerde nieuwe cijfers over de Amerikaanse industrie op waarde te schatten.
Lees verder

Nafi Thiam wint in Montreuil, maar blijft steken op 1m89: "Het vraagt tijd voor alles op punt staat"
"Tokio is niet morgen, maar over zes weken." En gelukkig maar want de bedrading van Nafi Thiam heeft nog wat finetuning nodig. De olympische kampioene bleef op de meeting van Montreuil op 1m89 steken in het hoogspringen.
Lees verder

Israëlisch leger valt Syrische controlepost op de Golan aan
Het Israëlische leger heeft dinsdag een observatiepost van het Syrische leger op de Golanhoogten verwoest. Dat meldde een woordvoerder van het Israëlische leger. Het gaat om het derde gelijkaardige incident op één jaar tijd.
Lees verder

Colombia houdt grens met Venezuela langer gesloten
Colombia heeft de sluiting van zijn grens met Venezuela verlengd tot 1 september. Dat meldden lokale media op basis van een decreet van de minister van Buitenlandse Zaken. Verwacht werd dat het Zuid-Amerikaanse land de 2.200 kilometer lange grens met zijn oosterburen op 1 juni, na een jaar en drie maanden, zou heropenen.
Lees verder

Een zomer vol (tv-)drama: onze favoriete soaps om te streamen
Met de jaarlijkse zomerstop van 'Thuis' (11/6) en 'Familie' (25/6) in aantocht dreigt het zwarte gat voor soapliefhebbers. We steken hen alvast een hart onder de riem door onze Kijkgids aan te vullen met onze selectie van de beste soapachtige series. Op het menu: het nieuwe negende seizoen van 'D5R' (Streamz), de reboot van 'Dynasty' (Netflix), de schone schijn van 'Desperate Housewives' (Disney+), polygamie in 'Big Love' (Streamz) of de hilarische telenovela 'Jane the Virgin': aan roddels, bedrog en emoties alvast geen gebrek.
Lees verder

Leider Polisario-beweging zou Spanje hebben verlaten verlaten
Brahim Ghali, de leider van de Polisario-beweging die strijdt voor de onafhankelijkheid van de Westelijke Sahara, zou Spanje gisteravond verlaten hebben. Dat zegt het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ghali's behandeling tegen Covid-19 in een Spaans ziekenhuis leidde tot een diplomatieke crisis met Marokko.
Lees verder

Ook Afrikaanse Unie schorst Mali wegens coup
De Afrikaanse Unie heeft het lidmaatschap van Mali geschorst in reactie op de coup van afgelopen week door kolonel Assimi Goita. De Unie dreigt ook met sancties als de burgerregering niet wordt hersteld, laten de leden in een verklaring weten.
Lees verder