Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 juni 2021

Deze 10 dingen onthoudt Gilles De Bilde van de groepsfase: “Onze eerste helft tegen Denemarken was de slechtste ond...

HLN
Deze 10 dingen onthoudt Gilles De Bilde van de groepsfase: "Onze eerste helft tegen Denemarken was de slechtste onder Martínez"
De groepsfase van het EK zit erop, de knock-outfase komt eraan. Onze analist Gilles De Bilde blikt terug op de eerste ronde en kiest tien dingen die hem bijgebleven zijn. "Toen ik Eriksen daar zag liggen, met zijn ogen starend in het niets, kwam dat heel hard binnen."
Lees verder

Nederlanders eisen 1,5 miljard euro van TikTok vanwege schending privacy kinderen
TikTok moet Nederlandse kinderen een schadevergoeding betalen voor het onrechtmatig verzamelen en verhandelen van hun gegevens, vinden stichting Take Back Your Privacy en de Consumentenbond uit Nederland. De twee hebben het bedrijf achter de populaire app een claim gestuurd van 1,5 miljard euro voor het schenden van de privacy van kinderen.
Lees verder

Wat als je een allergische reactie krijgt? Vaccinoloog Corinne Vandermeulen beantwoordt vragen over het Moderna-vaccin
Zijn de vaccins genoeg getest? En wat als je uitzonderlijk een allergische reactie krijgt? Jongeren zitten met veel vragen over de verschillende coronavaccins. 'IK BEN DAAR' is een campagne van WAT WAT in samenwerking met Technopolis. De campagne richt zich tot jongeren tussen de 16 en 24 jaar en heeft als doel dit doelpubliek te informeren en motiveren om zich te laten vaccineren tegen corona. Jana (23) ontmoet vaccinoloog Corinne Vandermeulen. Samen unboxen ze het Moderna-vaccin.
Lees verder

Een rijzende ster en 'Griekse' ingenieur: wat u nog moet weten over Portugal
Oké, hij scoorde de twee penalty's tegen Frankrijk en maakte vijf van de zeven goals op dit EK. Hij is dé ster. Alles draait om Ronaldo. En toch is Portugal, de tegenstander van de Rode Duivels op het EK in de achtste finales, meer dan enkel Cristiano.
Lees verder

Barry Callebaut neemt Antwerpse chocoladespecialist over
Barry Callebaut, het grootste chocoladebedrijf ter wereld, neemt de Antwerpse chocoladespecialist Europe Chocolate Company (ECC) over. Dat heeft Barry Callebaut bekendgemaakt.
Lees verder

Filipijnse ex-president Benigno Aquino overleden
De Filipijnse ex-president Benigno Aquino is donderdag overleden. Dat hebben verscheidene functionarissen van de autoriteiten laten weten. Hij werd 61. De doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Aquino was van 2010 tot 2016 president van de Filipijnen. Hij was gedurende zijn hele presidentschap populair bij het Filipijnse volk.
Lees verder

Slovenië heeft amper twee miljoen inwoners maar wel twee wereldtoppers: "Dit beleven we in geen duizend jaar meer"
Amper twee miljoen inwoners en toch twee wereldtoppers (Primoz Roglič en Tadej Pogačar) die strijden om de Tourzege: Slovenië beleeft zijn wielerdroom zoals België vroeger met Kim & Justine in tennis.
Lees verder

Belgische en Franse politie houden grootschalige controleactie tegen mensensmokkel
In West-Vlaanderen is gisteravond en vannacht op een tiental verschillende plaatsen een grootschalige internationale controleactie gehouden tegen mensensmokkel. Ze richtten zich vooral op het onderscheppen van mensensmokkelaars en opblaasbare bootjes waarmee migranten hopen tot in Engeland te geraken. "Het aantal aangetroffen migranten op zulke bootjes is sinds 2019 verviervoudigd", zegt Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD).
Lees verder

Rachel Hazes: "Het gaat hartstikke goed tussen mij, Sarah en André"
Er was een tijd waarin de verhoudingen tussen André Hazes (27) en zijn moeder Rachel (51) behoorlijk gespannen waren. Maar nu André opnieuw de liefde gevonden heeft met Sarah van Soelen (25), klikt het weer tussen moeder en zoon.
Lees verder

Vandenbroucke wil vrijstelling sociale bijdragen bij eerste aanwerving aanpassen: trofee regering-Michel kost tot 1 miljard per jaar
Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft een voorstel klaar om de vrijstelling van sociale bijdragen bij een eerste aanwerving aan te passen. Alleen de Franstalige liberalen verzetten zich nog fors tegen een inperking van een van de paradepaardjes uit de taxshift van de regering-Michel. Dat schrijft De Tijd.
Lees verder

Justin Timberlake neemt het samen met andere sterren op voor Britney Spears: "Ze verdient dit niet"
Het verhaal dat Britney Spears (39) woensdag in de rechtbank vertelde, liet werkelijk niemand onberoerd. De zangeres vertelde onder meer dat ze een einde wil maken aan de bewindvoering van haar vader en om haar punt duidelijk te maken, deed de zeer emotionele Spears een aantal opvallende uitspraken. "Ik kan nu geen volledig leven leiden. Ik wil dat het stopt", klonk het onder meer. De reacties op haar getuigenis zijn dan ook overweldigend en de popster kreeg ondertussen ook heel wat steun van andere beroemdheden zoals bijvoorbeeld haar ex Justin Timberlake.
Lees verder

Sterren nemen het op voor Britney Spears: "Ze verdient dit niet"
Het verhaal dat Britney Spears (39) woensdag in de rechtbank vertelde, liet werkelijk niemand onberoerd. De zangeres wil een einde maken aan de bewindvoering van haar vader en om haar punt duidelijk te maken, deed de zeer emotionele Spears een aantal opvallende uitspraken. "Ik kan nu geen volledig leven leiden. Ik wil dat het stopt", klonk het onder meer. De reacties op haar getuigenis zijn overweldigend en de popster kreeg ondertussen ook heel wat steun van andere beroemdheden, zoals haar ex Justin Timberlake (40).
Lees verder

Arts, CEO of ingenieur? Dit zijn de bestbetaalde jobs ter wereld
Heb je geen rijke ouders of banden met de maffia en ook het gat in de markt nog niet ontdekt? Gelukkig kan je als werknemer eveneens dik geld verdienen. Tal van lijstjes verschaffen een overzicht van de bestbetaalde jobs ter wereld anno 2021. En goed nieuws: voor heel wat van die lucratieve banen vind je vacatures op Jobat.be. We plukken de belangrijkste er voor je uit.
Lees verder

Grondstofprijzen stijgen: is het nu het moment om oud metaal te verkopen? "Met wat geluk rij je 500 euro rijker buiten"
Het gebrek aan grondstoffen doet wereldwijd de prijzen stijgen. Loont een bezoek aan een opkoper van oud metaal of edelmetaal nu de moeite? Wat kan je daar zoal kwijt? En hoeveel brengt het je op? Experts Thomas Piessens en David Verbruggen zijn opkopers van respectievelijk metaal en edelmetaal en leggen uit hoe je het meeste geld haalt uit je oude metaal. "De goudprijs is zo wispelturig dat hij van dag tot dag verschilt. Maar op lange termijn stijgt hij altijd."
Lees verder

Bouwelse schipper Mike op 800 kilometer van de kust gered door vrachtschip: "Plots liepen er honderden liters water in ons zeiljacht"
Een lek in je zeilboot op de Atlantische Oceaan op 800 kilometer van de kust en geen idee hebben waar het water binnenstroomt. Het overkwam Mike Celis uit Grobbendonk, maar hij bleef kalm, stuurde een noodsignaal uit en werd samen met drie Canadese bemanningsleden gered door een vrachtschip dat zich op vier zeemijl van hen bevond.
Lees verder

Wie waren voor u de uitblinkers van de groepsfase? Stel hier uw ideale elf samen!
Time flies when you're having fun. De tijd vliegt op het EK, want intussen hebben we de groepsfase alweer achter de rug. Tijd om een eerste balans op te maken: wie waren voor u dé sterren tot nu toe? Wij selecteerden alvast per positie de grootste sterspelers, aan u om er een ideale elf mee samen te stellen.
Lees verder

China stuurt aan op bemande missie naar Mars in 2033
China wil in 2033 voor het eerst een bemande missie naar Mars sturen. In de jaren daarna volgen nog meer vluchten naar de rode planeet, vertelde het hoofd van een belangrijke Chinese raketfabrikant.
Lees verder

Hongkongers kopen massaal laatste editie van prodemocratische krant 'Apple Daily'
Aan de krantenkiosken in Hongkong staan donderdag mensen in lange rijen die hopen een laatste editie van de 'Apple Daily' te kopen. De prodemocratische krant besliste eerder om de boeken toe te doen. De 26 jaar oude krant verkeerde in acute geldnood omdat de autoriteiten zijn bankrekeningen hebben bevroren.
Lees verder

VTM-journalist Jarno Bertho: "Als we het EK winnen, worden we strafste Europese kampioen ooit"
De Rode Duivels treffen zondagavond Portugal in de 1/8ste finales van het EK voetbal. Een topaffiche dus. 'VTM Nieuws'-journalist Jarno Bertho licht de toekomstige tegenstander van de Rode Duivels door bij HLN LIVE. "Het wordt moeilijk om ons te kwalificeren tegen Portugal." En als de Rode Duivels Portugal kloppen, wachten er nóg zware affiches op weg naar de finale.
Lees verder

Muizenplaag blijft Australië teisteren, nu zelfs gevangenis noodgedwongen ontruimd door opmars van kleine knagers
De muizenplaag in de Australische staat New South Wales loopt gierend uit de hand. Nu heeft zelfs een gevangenis daar deze week zeker 420 gevangenen en 200 personeelsleden moeten evacueren, nadat een nietsontziende stroom aan muizen belangrijke delen van de infrastructuur van het gebouw kapot had gemaakt. Maar ondanks de enorme schade die de knagers ook en vooral aanrichten in de landbouw is een verzoek om een zwaar rattengif te mogen gebruiken vandaag afgewezen door de lokale overheid.
Lees verder