Doorgaan naar hoofdcontent

Dertiger rooft juwelierszaak van eigen broer leeg en trekt op luxereis naar Italië

HLN
Dertiger rooft juwelierszaak van eigen broer leeg en trekt op luxereis naar Italië
Een 33-jarige man uit Houthalen-Helchteren is veroordeeld tot 18 maanden cel en een boete van 800 euro voor de diefstal bij een juwelierszaak. Opvallend: het slachtoffer was zijn eigen broer. Met het geld ging de man een paradijselijk leventje leiden in Italië met twee vriendinnen. Ook zij werden veroordeeld.
Lees verder

"Een huid die roodheid vertoont, is beschadigd en moet 48 uur uit de zon blijven": dermatoloog ontrafelt feiten en fabels over zonbescherming
Misschien heb je het al aan den lijve ondervonden: wie dezer dagen onbeschermd in de zon vertoeft verbrandt snel. De uv-index gaat deze week dan ook makkelijk richting 7. Maar volstaat het om je met dat restje van vorig jaar in te smeren? Moet je ook zonnecrème gebruiken in de schaduw en werkt een dure beter dan een goedkope? Tijd voor dermatoloog Ilan Karavani om feit van fabel te scheiden.
Lees verder

DUIVELSDEBAT. Onze chef voetbal en Marc Degryse blikken vooruit naar het EK: "In de defensie is het glas halfleeg voor mij"
Nog 11 keer slapen en dan trappen de Rode Duivels hun EK 2021 op gang. Doet ons land straffer dan drie jaar geleden op het WK in Rusland? Onze chef voetbal Stephan Keygnaert ging in debat met analist Marc Degryse. Eerste topic: de defensie. "Een fitte Vermaelen zet ik altijd naast Vertonghen en Alderweireld."
Lees verder

Oegandese minister gewond na beschieting, dochter en lijfarts sterven in kogelregen
De Oegandese minister van Transport en voormalige legerchef Edward Katumba Wamala is bij een aanslag gewond geraakt. Dat meldt een regeringswoordvoerder. Zijn dochter en lijfwacht kwamen om het leven.
Lees verder

Tienermeisje van fiets gesleurd en verkracht door vijftiger
Een minderjarig meisje uit Gingelom blijkt eerder deze maand van haar fiets gesleurd te zijn door een onbekende dader. Het slachtoffer werd er nadien op een afgelegen plek verkracht. Na weken onderzoek kon gisteren een 50-jarige man uit Landen worden opgepakt. Hij zit in de cel.
Lees verder

Zuivelsector produceerde meer melk maar minder ijs in 2020
De Belgische zuivelbedrijven hebben vorig jaar in bijna alle productcategorieën meer geproduceerd dan voordien. Alleen de kaasproductie stagneerde en er werd minder ijs gemaakt, zo blijkt uit cijfers die het statistiekbureau Statbel dinsdag publiceerde.
Lees verder

Brand op containerschip voor Sri Lankaanse kust na 13 dagen geblust, stranden bezaaid met microplastics
De grote brand aan boord van een vrachtschip voor de kust van Sri Lanka is dinsdag geblust dankzij een internationale operatie. Dat meldt de marine van het land. De 'MV X-Press Pearl' stond liefst 13 dagen lang in brand en verloor een groot deel van zijn lading. De autoriteiten maken zich zorgen over de milieuschade.
Lees verder

Groene trui Colbrelli laat zich niet vangen en pakt de derde etappe van de Dauphiné in de sprint
Sonny Colbrelli heeft de derde rit in de Dauphiné gewonnen. De Italiaan timede zijn sprint perfect en haalde het van Aranburu. Loïc Vliegen reed bijna de ganse rit in de aanval, maar werd door het peloton gegrepen op 20km van het einde. De gele trui blijft in handen van Pöstlberger.
Lees verder

Slachtoffer horlogediefstal looft 5.000 euro uit voor wie zijn peperduur horloge terugbrengt: "Hangt veel emotionele waarde aan"
Een Hasselaar die op 9 mei in de parking onder de Brusselse Grasmarkt het slachtoffer werd van horlogedieven looft maar liefst 5.000 euro uit aan de persoon die zijn horloge in een goede staat terugbrengt. Het gaat immers om een exemplaar waarvan er wereldwijd slechts 103 verkocht werden. "Maar de emotionele waarde die eraan vast hangt, is nóg groter", klinkt het.
Lees verder

Net als je oma of koningin Máxima: ouderwetse loafers zijn weer hip
Wat hebben koningin Máxima, Rihanna en actrice Katie Holmes gemeenschappelijk? Ze zijn volledig mee met de nieuwste schoenentrend: grote, stevige loafers. Ze doen misschien denken aan de favoriete schoenen van je oma uit de jaren stillekes, maar zijn dus helemaal terug. En als je kijkt naar de manier waarop fashionista's ze nu dragen, zien ze er zelfs verrassend chic uit.
Lees verder

Londense Sarah Everard (33) stierf door wurging, agent (48) in oktober voor rechter
De Britse Sarah Everard (33) die op 3 maart verdween tijdens een wandeling naar huis in Zuid-Londen, is om het leven gebracht door wurging. Dat meldt de Londense politie naar aanleiding van de autopsie op het lichaam van de omgebrachte vrouw. Er zou langdurig op haar nek zijn geduwd.
Lees verder

Serveerster snijdt penis van baas af in Spaanse bar: "Hij probeerde me aan te randen"
De Spaanse politie heeft een serveerster opgepakt die maandagavond de penis van haar baas afsneed in een bar in Sant Andreu de la Barca, even buiten Barcelona. De vrouw vertelde dat de man haar al maandenlang lastigviel en probeerde om haar aan te randen.
Lees verder

Voorzitter Waals parlement opgeroepen door Luiks gerecht in verband met Nethys-zaak
Het Luikse gerecht heeft Jean-Claude Marcourt (PS), de voorzitter van het Waalse parlement, opgeroepen in verband met de zaak Nethys. Begin februari vonden er zowel bij de voormalige socialistische minister thuis als in het Waalse parlement huiszoekingen plaats. Daarbij werden onder andere computergegevens meegenomen. Marcourt moest nu aanwezig zijn om de in beslag genomen goederen te overlopen.
Lees verder

Europa verwacht dit jaar voor 80 miljard euro aan obligaties uit te geven
De Europese Commissie verwacht dit jaar voor zo'n 80 miljard euro aan langetermijnobligaties uit te geven om het Europese relanceplan van 750 miljard euro te financieren, zo heeft ze vandaag meegedeeld.
Lees verder

SHOWBITS. Een baby die kusjes uitdeelt en een sunkissed Elke Clijsters
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Coinbase lanceert betaalkaart waarmee je cryptomunten kan uitgeven
Coinbase, een van de grootste handelsplatformen voor digitale munten als bitcoin, lanceert een betaalkaart die ervoor zorgt dat je met cryptomunten alledaagse dingen kan aankopen. Daarvoor werkt Coinbase onder meer samen met Visa, Apple en Google.
Lees verder

Vlaanderen investeert in virtual reality voor beroeps- en technisch onderwijs
De Vlaamse regering investeert 6,5 miljoen euro in virtual reality-toepassingen in het beroeps- en het technisch secundair onderwijs. Dat maakt Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vandaag bekend. "Jongeren die op school al ondergedompeld werden in virtual reality krijgen een voorsprong op de arbeidsmarkt van de nabije toekomst", zegt hij.
Lees verder

Meer Belgen kozen in 2020 voor vervroegd pensioen
Tijdens de coronacrisis hebben meer Belgen gekozen voor vervroegd pensioen, dus voor de leeftijd van 65 jaar. Bij werknemers koos 36,7 procent voor vervoegd pensioen; in 2019 was dat nog 32,9 procent, zo blijkt uit een analyse van HR-bedrijf Acerta bij 35.000 werkgevers uit de private sector. Bij zelfstandigen koos vorig jaar bijna 55 procent (54,8 procent) voor vervroegd pensioen. In 2019 was dat nog 52,8 procent.
Lees verder

Duizenden Vlamingen maaiden gras in mei niet, maar wat nu? "Laat maar groeien tot in juli"
'Maai mei niet', de campagne om een maand lang je gazon - of een deeltje ervan - niet te maaien is uitgedraaid op een groot succes. Maar wat betekent dat nu precies voor de natuur? En ook: wat moet je nu doen met dat lange gras? Kort maaien of toch maar laten staan? Velt, de vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, geeft antwoorden.
Lees verder

Kwaliteit Europees zwemwater best in Cyprus, België is middenmotor
Meer dan vier op de vijf badzones in de Europese Unie hebben zwemwater van uitstekende kwaliteit. Dat blijkt uit een nieuwe publicatie van het Europees Milieuagentschap (EEA). Cyprus blijkt de koploper te zijn met 100 procent badzones van uitstekende kwaliteit, België komt met 81,4 procent als middenmotor uit de test.
Lees verder