Doorgaan naar hoofdcontent

De Wever over instorting nieuwbouw Antwerpen: ‘Basishypothese is constructiefout’

De Wever over instorting nieuwbouw Antwerpen: 'Basishypothese is constructiefout'

De basishypothese is dat een constructiefout aan de basis ligt van de ingestorte school in Antwerpen. Dat heeft burgemeester van Antwerpen Bart De Wever zondag verklaard in De Zevende Dag op Eén, nadat hij daarover heeft gepraat met de stadsingenieur.

Lees verder

Enorme spin valt op schoot van Australische piloot tijdens landing

Een Australische piloot heeft het hoofd bijzonder koel kunnen houden toen er tijdens de landing plots een enorme spin opdook. Enkele seconden voor ze de grond raakten in het Nationaal park Kakadu in het Noordelijk Territorium, viel de spin plots op zijn schoot. 'Ik kon er om lachen, omdat ik wist dat de spin ongevaarlijk was, maar ik was er toch geen fan van', aldus piloot Sean Hancock.

Lees verder

Lichaam Jürgen Conings mogelijk gevonden

Het lichaam van de voortvluchtige militair Jürgen Conings zou gevonden zijn in het Dilserbos.

Lees verder

Bart De Wever: 'Waarschuwingsmail PFOS over extra maatregelen nooit gekregen'

'Oosterweel is de good guy', zegt Bart De Wever. Waarom hij zelf niet eerder communiceerde over het vervuilende PFOS ? De mail die waarschuwde voor eieren en het laten spelen van kinderen, heeft hij 'nooit gekregen'.

Lees verder

Lichaam van Jürgen Conings is mogelijk gevonden in Dilserbos

Het lichaam van de voortvluchtige militair Jürgen Conings zou gevonden zijn in het Dilserbos.

Lees verder

Opluchting, maar ook 'niets om u vrolijk over te maken'

Het levenloze lichaam van Jürgen Conings, de militair die Marc Van Ranst met de dood bedreigde, is gevonden in het Dilserbos. Van Ranst reageert opgelucht, maar de hele affaire laat een wrange nasmaak achter.

Lees verder

Reconstructie | 35 dagen zoeken naar Jürgen Conings

35 dagen lang hebben politie en militairen intensief gezocht naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Uiteindelijk werd zijn lichaam zondagmorgen teruggevonden in de buurt van de plek waar zijn wagen op 18 mei werd teruggevonden. Een reconstructie.

Lees verder

Lotte Kopecky volgt zichzelf op als Belgisch kampioene na solo van acht kilometer: 'Ik startte met superslechte benen'

Het BK op de weg voor vrouwen is gewonnen door uittredend kampioene Lotte Kopecky. De titelverdedigster rondde een solo van acht kilometer succesvol af en won na de nationale tijdrittitel van woensdag nu ook de titel op de weg. Julie Van de Velde werd net als in de tijdrit tweede, het brons was voor Alana Castrique.

Lees verder

De beroepsmilitair met een donkere kant

Wie was Jürgen Conings, de voortvluchtige militair van wie het levenloze lichaam met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is gevonden? Hij omschreef zichzelf als een geoefend sluipschutter, gespecialiseerd in camouflage. Volgens andere bronnen was hij niet meer dan een doorsneemilitair, maar wel één die zijn duistere plannen lange tijd voor de buitenwereld verborgen kon houden.

Lees verder

Max Verstappen wint spannende Grote Prijs van Frankrijk na tactisch steekspel

Max Verstappen heeft een enorm spannende Grote Prijs van Frankrijk gewonnen. De Nederlander slaagde pas in de voorlaatste ronde erin om zijn grote rivaal Lewis Hamilton te passeren, maar veroverde op het Circuit Paul Ricard zijn derde zege van het jaar. Verstappen is daardoor opnieuw steviger leider in het wereldkampioenschap. Hamilton en Sergio Pérez mochten als tweede en derde op het podium.

Lees verder

Belgian Cats stoten als groepswinnaar door naar kwartfinales EK basketbal

De Belgian Cats zijn er - na hun valse start tegen Bosnië – toch in geslaagd om hun groep op het EK basketbal te winnen. Zondagmiddag werkten de Cats hun laatste groepswedstrijd af tegen Turkije, en die werd met 61-63 gewonnen. De Belgische basketbalvrouwen staan dankzij deze overwinning in de kwartfinale.

Lees verder

Wout Van Aert wint BK in Waregem

Zondagmiddag stond in Waregem het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg op het programma. De Belgische renners kregen een parcours van 221,3 kilometer voorgeschoteld, bestaande uit drie grote lussen die elk vier keer werden afgewerkt. Wout van Aert, Edward Theuns en Remco Evenepoel vochten na een late ontsnapping onderling uit wie Dries De Bondt mocht opvolgen, en Wout van Aert kwam als eerste over de streep.

Lees verder

Groot zinkgat zorgt dagenlang voor verkeershinder in Mol

In Rauw, gehucht van de Kempense gemeente Mol, is zondag een zinkgat ontstaan in de Postelsesteenweg. Auto- en vrachtverkeer richting Postel moet een omleiding volgen, in de andere richting blijft alle verkeer wel mogelijk. De hinder zou een drietal dagen duren.

Lees verder

VS werken aan nieuwe sancties tegen Rusland

De Verenigde Staten bereiden nieuwe sancties voor tegen Moskou, dat het beschuldigt van het vergiftigen van de Russische oppositieleider Alexei Navalny. Dat heeft Jake Sullivan, de nationale veiligheidsadviseur van president Joe Biden, zondag aangekondigd.

Lees verder

Overzicht Nationaal kampioenschap wielrennen: Sagan wint in Slovakije, Timo Roosen in Nederland

Zondag 20 juni werd over heel Europa het nationaal kampioenschap gereden. Hieronder een overzicht van de winnaars.

Lees verder

Voor het eerst in 33 jaar geen gratis condooms in Olympisch dorp

Geen seks voor de wedstrijd, is een alom bekend sportief devies. Maar op de Olympische Spelen die komende maand aanvangen, is ook seks ná de wedstrijd niet toegelaten.

Lees verder

Italië eindwinnaar groep A na winst tegen Wales

Italië heeft ook zijn laatste wedstrijd in groep A gewonnen. Met een halve B-ploeg domineerde het tegen tien Welshmen, maar won het uiteindelijk maar met een zuinige 1-0. Een kwartfinale tegen de Rode Duivels is weer een stapje dichter gekomen.

Lees verder

KMI waarschuwt opnieuw voor zwaar onweer

Zondagavond en -nacht komen er opnieuw intense buien met lokaal onweer. Er kan weer veel neerslag vallen op korte tijd, waarschuwt het KMI. Voor de provincies Limburg, Luik, Namen en Luxemburg is enkele uren code oranje van kracht.

Lees verder

Zwitserland wint van Turkije en eindigt derde in groep A

Na doelpunten op het WK 2014, het EK 2016 en het WK 2018 heeft Xherdan Shaqirinu ook gescoord op EURO 2021. Tegen Turkije (3-1) deed hij dat zelfs twee keer. Zwitserland mag zo hopen op een plek in de volgende ronde als beste derde.

Lees verder

Exitpolls wijzen op verkiezingsoverwinning partij Sarkozy

De centrumrechtse partij Les Républicains, van ex-president Nicolas Sarkozy, gaat volgens verschillende exitpolls in het hele land aan de leiding in de eerste ronde van de Franse regionale verkiezingen van zondag. Ze ligt voor op de Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen, de linkse partijen en La République en Marche (LREM) van president Emmanuel Macron.

Lees verder

Alison Van Uytvanck wint overtuigend ITF-finale in Nottingham: 'Voelt goed na mijn moeilijke periode'

Alison Van Uytvanck heeft zondag het ITF-grastoernooi in het Engelse Nottingham gewonnen. In de finale maakte ze in 1 uur en 14 minuten korte metten met de Australische Arina Rodionova. Het werd 6-0 en 6-4 in het voordeel van de 27-jarige Belgische.

Lees verder

Elise Mertens strandt in halve finales dubbelspel in Birmingham

Elise Mertens is zaterdag gestrand in de halve finales van het dubbelspel op het WTA-grastoernooi in het Engelse Birmingham. Samen met de Taiwanese Hsieh Su-Wei verloor ze in drie sets van de Tunesische Ons Jabeur en de Australische Ellen Perez.

Lees verder

Jürgen Conings is dood, de complottheorie springlevend

De dood van Jürgen Conings leek haast een startschot voor de wildste complottheorieën en politieke recuperatie door Vlaams Belang. 'Die zou geen zelfmoord plegen. Hij is omgebracht.'

Lees verder

Red Dragons vierde in European Golden League

De Red Dragons (FIVB-19) zijn op de vierde plaats geëindigd in de European Golden League volleybal. In de wedstrijd om het brons verloren ze zondag in Kortrijk met 3-0 van Estland (FIVB-50). De setstanden waren 25-22, 25-19 en 25-19.

Lees verder

Yellow Tigers winnen laatste wedstrijd Nations League volley

In hun vijftiende en laatste wedstrijd in de Nations League hebben de Yellow Tigers (FIVB-10) met 3-0 gewonnen van Canada (FIVB-21). De setstanden waren 26-24, 25-17 en 25-17.

Lees verder

Huidig premier Pasjinjan eist overwinning verkiezingen Armenië op

Huidig premier van Armenië Nikol Pasjinjan heeft zondagavond de overwinning opgeëist van de vervroegde parlementsverkiezingen in het land. Op basis van eerste gedeeltelijke resultaten blijkt zijn partij een ruime voorsprong te hebben.

Lees verder

Hongerstaking tot het einde om Belg te kunnen worden

Meer dan 400 mensen zonder papieren zijn al sinds 23 mei in hongerstaking voor een ander migratiebeleid. Maar staatssecretaris Sammy Mahdi wil hen niet de minste hoop geven. 'Laten we vooral allemaal hopen dat er niemand sterft', zegt hij. 'Ik hoop niet te moeten bewijzen hoe principieel ik wel ben.'

Lees verder

Nieuw-Zeelandse als eerste transgender geselecteerd voor Olympische Spelen

De Nieuw-Zeelandse gewichthefster Laurel Hubbard wordt de eerste transgender atlete die zal deelnemen aan de Olympische Spelen. Hubbard werd maandag bevestigd als deelneemster in de ploeg van haar land.

Lees verder

Hongerstaking tot het einde om Belg te kunnen worden

Meer dan 400 mensen zonder papieren zijn al sinds 23 mei in hongerstaking voor een ander migratiebeleid. Maar staatssecretaris Sammy Mahdi wil hen niet de minste hoop geven. 'Laten we vooral allemaal hopen dat er niemand sterft', zegt hij. 'Ik hoop niet te moeten bewijzen hoe principieel ik wel ben.'

Lees verder

Automobilist rijdt in op omstaanders tijdens Pride-parade in VS: 'tragisch ongeval'

Het incident waarbij de chauffeur van een pick-uptruck zaterdag inreed op omstaanders aan het begin van een Pride-parade nabij Fort Lauderdale, in Zuid-Florida, betrof een 'tragisch ongeval'. Dat hebben de autoriteiten zondag gemeld. Bij het ongeval kwam een persoon om het leven en raakte een andere zwaargewond.

Lees verder

Veiling van exquise Bourgogne-wijnen brengt 6 miljoen euro op

Een veiling van exquise wijnen uit de Bourgogne heeft zondag in Genève meer dan 6 miljoen euro opgeleverd. Vooral enkele partijen van de beroemde Franse wijnmaker Henri Jayer, in 2006 overleden op 84-jarige leeftijd, waren in trek bij de liefhebbers.

Lees verder

Minder dan 500 dagelijkse besmettingen

De coronacijfers zetten hun daling verder. Het aantal besmetting ligt met gemiddeld 499 per dag voor het eerst sinds eind augustus vorig jaar onder de kaap van 500. Dat blijkt maandagochtend uit de cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Buien en opklaringen wisselen elkaar deze week af

Maandagochtend regent het op vele plaatsen matig en aanhoudend. Later overdag is er doorgaans veel bewolking met perioden van regen, maar hier en daar ook enkele fikse buien of onweer. In de loop van de namiddag verschijnen er ook opklaringen vanaf het zuiden. De maxima liggen tussen 16 graden aan zee en 22 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait overwegend matig en aan zee vaak vrij krachtig uit noordoostelijke richtingen. In het zuidoosten is de wind eerder zwak uit veranderlijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Spaanse golfer Jon Rahm wint US Open

De 26-jarige Spaanse golfer Jon Rahm heeft zondag op de Torrey Pines Golf Course in La Jolla de US Open gewonnen, met twee birdies op de laatste twee holes.

Lees verder