Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 juni 2021

De sekstape, scheidingen en een verborgen zwangerschap: alles wat je moet weten over de Kardashian-reünie

HLN
De sekstape, scheidingen en een verborgen zwangerschap: alles wat je moet weten over de Kardashian-reünie
Na twintig seizoenen komt 'Keeping Up With The Kardashians' tot een einde. Kim en co zaten nog één keer samen met talkshowpresentator Andy Cohen om hun opmerkelijke traject vol liefde, relatiebreuken, geld en onderlinge strubbelingen te bespreken in 'Katch Up'. Daar deden ze heel wat verrassende onthullingen. Dit zijn de strafste dingen die elke Kardashian gezegd heeft op een rijtje.
Lees verder

LIVE. Crisiscentrum: "Coronacijfers nog steeds in vakantiestemming, maar opletten voor Deltavariant"
Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is nog altijd stevig aan het afnemen. Ook het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen en intussen heeft al meer dan de helft van de Belgen minstens één prik gekregen. Vandaag buigt het Overlegcomité zich opnieuw over de coronamaatregelen. Vooral voor de horeca is het uitkijken naar verdere versoepelingen. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Charmant logeren in Italië: onze reisexpert toont de mooiste betaalbare logies per streek
Italië is een uitgelezen (na)zomerbestemming, zeker voor wie momenteel nog liever met de auto op reis gaat dan een vliegvakantie te boeken. Onze reisexpert Johan Lambrechts zet je op weg in dit 'dolce far niente' met betaalbare logeeradressen verspreid over verschillende regio's.
Lees verder

Oude bakkerij wordt patiowoning met industrieel tintje
Architect Jo Vanden Eynde toverde een oude bakkerij in Aarschot om tot een hedendaags pand met drie wooneenheden. Samen met haar man en twee zoontjes nam ze er zelf haar intrek. Nadat het gebouw bijna volledig was gestript, zijn de ruwbouwelementen aangevuld met compatibele materialen. Kijk met bouwsite Livios mee binnen in deze strakke, industriële woning met enkele opvallende accenten en weelderige beplanting.
Lees verder

Pokémon Unite verschijnt in juli voor Nintendo Switch
The Pokémon Company lanceert de gratis game Pokémon Unite in juli voor Nintendo Switch. Dat heeft het bedrijf vandaag zelf onthuld. In september zal het spel ook beschikbaar zijn voor mobiel.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Football Talk. Juventus en Italië rouwen om Giampiero Boniperti - Beerschot strikt nieuwe centrale verdediger
Giampiero Boniperti, de legendarische ex-speler van Juventus en nadien voorzitter van de club uit Turijn, is op 92-jarige leeftijd overleden. Als makkelijk scorende vleugelspits veroverde Boniperti tussen 1946 en 1961 vijf landstitels en twee nationale bekers met Juventus. De Italiaanse international werd in het seizoen 1947-1948 met 27 doelpunten topscorer van de Serie A. Boniperti maakte in totaal 179 goals voor Juventus. Hij was geruime tijd de topscorer aller tijden van Juventus, maar Boniperti raakte dat record kwijt aan Alessandro Del Piero.
Lees verder

Degryse en Mulder zien de Rode Duivels met De Bruyne en Hazard op toerental komen: "We zijn klaar voor de zwaarste route, all the way to the final"
Met dank aan Kevin De Bruyne. De Rode Duivels hebben zich na een zwakke eerste helft tegen Denemarken geplaatst voor de volgende ronde van het EK. Bij de 1-2 tegen Denemarken maakte de individuele klasse van de invallers het verschil. Onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse kaartten na bij het ontbijt: "Zelden gezien dat een invalbeurt een wedstrijd zo deed kantelen."
Lees verder

Thriller tegen Denemarken goed voor 1.802.885 Rode Duivels-kijkers
De tweede wedstrijd van de Rode Duivels, tegen Denemarken, werd gisteren ondanks het tropische weer en het vroege uitzenduur (18 uur), live door liefst 1.802.885 Rode Duivels-fans gevolgd. De nabeschouwing was ook nog goed voor 1.671.435 kijkers.
Lees verder

Ingeborg blikt in 'Tien Om Te Zien' terug op heftige periode met nummer 'Als Dat Gebeurt'
In 1991 stond Ingeborg op het podium van 'Tien Om Te Zien' met 'Als Dat Gebeurt'. Aan het nummer gaat een heftige periode vooraf, met verlangen naar een getrouwde man. Ingeborg noemt het zelf haar 'black zone'.
Lees verder

Plopsa zoekt dringend meer dan 500 medewerkers en biedt bonus tot 10.000 euro nog voor je begint te werken
Met de zomervakantie in aantocht en de mogelijke versoepelingen van de capaciteiten, kampt Plopsaland De Panne momenteel met een groot personeelstekort. Het park is daarom dringend op zoek naar meer dan 500 medewerkers in de verschillende afdelingen. Daarnaast voert de Plopsa Group voor alle vaste vacatures opnieuw de 'sign-on bonus' in. Hiermee wil de groep potentiële werknemers overtuigen om voor Plopsa te kiezen door een bonus toe te kennen bij ondertekening van het contract. Deze bonus kan, afhankelijk van het contract, tot 10.000 euro oplopen.
Lees verder

Volgens experts is gevaar nog niet geweken: "We mogen ons niet blind staren op goede cijfers van vandaag"
Professor biostatistiek Geert Molenberghs tempert het enthousiasme over de gunstige en dalende coronacijfers in ons land. Zo waarschuwt hij voor de opmars van de zogenaamde Deltavariant. "We mogen ons niet blind staren op de goede evolutie van vandaag." Ook viroloog Steven Van Gucht maant aan om voorzichtig te blijven.
Lees verder

Win een duoticket voor de avant-première van 'Mijn Vader Is Een Saucisse'
Eindelijk, we mogen weer naar de film! Dat betekent dat er ook weer avant-premières kunnen doorgaan in het bijzijn van de cast. Dankzij HLN kan je alvast naar die van 'Mijn Vader Is Een Saucisse', de nieuwste prent met Johan Heldenbergh.
Lees verder

In de VS dienen 34 vrouwen klacht in tegen Pornhub wegens video's met seksueel misbruik
In de Amerikaanse staat Californië hebben 34 vrouwen een klacht ingediend tegen de website Pornhub wegens het bewust uploaden van video's waarin ze het slachtoffer zijn van verkrachting en ander seksueel misbruik.
Lees verder

Prinses Elisabeth bijna klaar met militaire opleiding: "Er wordt al druk nagedacht over haar toekomstige partner"
Ook kroonprinses Elisabeth (19) zit op dit moment met haar neus boven de studieboeken. De oudste dochter van koning Filip (61) en koningin Mathilde (48) heeft haar éénjarige opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School (KMS) bijna afgerond, en het staat als een paal boven water dat ze met glans zal slagen. Maar wat gaat onze kroonprinses daarna doen? Welke studies zal ze aanvangen? En hoe zit het eigenlijk op privévlak? "Hoe beter haar toekomstige het milieu en de verwachtingen kent, hoe groter de kans op slagen", blikken royalty-experts vooruit.
Lees verder

Robert Spehar hoopvol gestemd voor do-or-die game van Kroatië: "Eén zege en álles is mogelijk"
Het scoren zijn ze verleerd, de 'fighting spirit' is ver te zoeken. "En toch is die 1-0 op Wembley geen reden tot paniek", acht Robert Spehar (51). Kroatië is nog steeds tot álles in staat op dit EK.
Lees verder

Snapchat verwijdert snelheidsfilter na link met fatale auto-ongevallen
Binnenkort zal de snelheidsfilter van de app Snapchat verdwijnen. Die filter laat gebruikers toe om met vrienden te delen hoe snel ze bewegen. Snapchat bracht de functie in 2013 uit, maar sindsdien heeft de filter volgens critici verschillende auto-ongevallen veroorzaakt. Om die reden werden al meerdere rechtszaken tegen het bedrijf aangespannen. Zo zouden een aantal jongeren de filter vooral gebruiken om op te scheppen over de snelheden die hun auto kan halen, met alle gevolgen van dien.
Lees verder

Van Gucht roept op om voorzichtig te blijven: "Stijgende cijfers in VK tonen dat trend nog steeds kan keren, ondanks zomer en ondanks vaccinaties"
Viroloog Steven Van Gucht heeft vrijdagmorgen tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en Sciensano opgeroepen om nog steeds de nodige voorzichtigheid in te bouwen nu er weer meer kan en mag en de coronacijfers samen met de bevolking steeds meer in een vakantiestemming komen. "De stijgende cijfers in het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat de trend nog steeds kan keren, ondanks de zomer en ondanks de vaccinaties", waarschuwde hij.
Lees verder

Gevaccineerden met AstraZeneca niet welkom op concerten Bruce Springsteen in New York
Slecht nieuws voor muziekliefhebbers die volgende week naar een concert van Bruce Springsteen op Broadway wilden gaan en twee prikjes kregen met het vaccin van AstraZeneca: zij komen er niet in. Vooral Canadese fans die niet ver moeten reizen naar New York zijn de dupe.
Lees verder

INTERVIEW. Bruno Vanobbergen: "Een kind opvoeden is complexer dan 20 jaar geleden"
Hoe overleef ik een vliegtuigreis met mijn kind? Hoe zorg ik dat het zijn bord leeg eet? Ouders worden om de oren geslagen met handleidingen en adviezen, maar daar gaat Bruno Vanobbergen (49), algemeen directeur van het Vlaams agentschap Opgroeien en tien jaar lang Kinderrechtencommissaris, in zijn nieuw boek tegenin. "Opvoeden is niet zoals een das knopen: dat kan je niet leren met een YouTubefilmpje." Hij schreef een handleiding die er geen wil zijn. Een gesprek over kinderen, maar ook over jongeren in tijden van corona.
Lees verder