Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 juni 2021

Danny Smets krijgt 15 jaar cel na relatie vol terreur: "Opgelucht. Maar het blijft knagen dat mama zo hard heeft afge...

HLN
Danny Smets krijgt 15 jaar cel na relatie vol terreur: "Opgelucht. Maar het blijft knagen dat mama zo hard heeft afgezien"
Geen doodslag. Wel onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg. De nabestaanden van Sonja Mertens (56) reageren opgelucht na het horen van de straf die Danny Smets (52) uit Herentals krijgt. "Hier hadden we op gehoopt. Maar mama heeft heel hard afgezien. Dat zal altijd blijven knagen", getuigen de kinderen van Sonja.
Lees verder

POLL. Iedereen bondscoach! Wie moet in de basiself voor de kwartfinale tegen Italië?
Hier zijn we weer. De Rode Duivels staan vrijdag in de kwartfinale van het EK tegenover Italië en uiteraard willen we graag weten wie volgens u in de basiself moet starten. Beginnen mét De Bruyne en Hazard ondanks de onzekerheid omtrent hun blessures? Laat het ons weten in onderstaande poll!
Lees verder

PS-vicepremier Dermagne over hongerstakers: "Sammy Mahdi moet met oplossingen komen"
"Ik verander mijn beleid niet omdat mensen beslissen niet meer te eten", zei staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) over de 450 sans-papiers die nu al 40 dagen in hongerstaking zijn, in de hoop een collectieve regularisatie af te dwingen. Maar ook de PS, die het niet eens is met Mahdi, houdt voet bij stuk. Federaal minister van Werk en vicepremier Pierre-Yves Dermagne roept Mahdi op om de zaak ter harte te nemen.
Lees verder

Wolvenwelpen geboren in Hoge Venen, eerste in Wallonië sinds twee eeuwen
Heugelijk nieuws uit Wallonië! Een medewerker van het Waalse Departement voor Natuur- en Landbouwmilieukunde (DEMNA) heeft een nest van 3 wolvenwelpen ontdekt in de Hoge Venen. Dat meldt RTBF op haar website.
Lees verder

CELEBS 24/7. Jessie J voelt zich weer beter en er staat Selena Gomez nog iets te wachten
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Midden in het hectische verkeer praat Nainggolan honderduit over clash met Italië: "Met een contractuur kan je shotten hé"
Hij eet, leeft en praat zoals een Italiaan. Maar uit het oog, is ook bij Radja Nainggolan (33) niet uit hart. "Natuurlijk mis ik de Rode Duivels." Zíjn vooruitblik op de kwartfinale, in z'n intussen gekende stijl. "Met een contractuur kan je 'sjotten', hé. Ik heb ooit zelfs met een scheur gespeeld."
Lees verder

Tickets voor kwartfinale Rode Duivels tegen Italië te koop aan woekerprijzen
Zowel op veilingsites als op uitwisselings- of doorverkoopsites worden nog tickets aangeboden voor België - Italië. Wie nog een ticket wil bemachtigen voor de kwartfinale van het EK voetbal op vrijdag in München (Duitsland), moet echter flinke bedragen ophoesten. Op Ebay wordt 1.200 euro gevraagd voor twee tickets.
Lees verder

EK-QUIZ. Herken jij de Belgische en Italiaanse voetbalgrootheden in stickervorm? Speel mee en maak kans op een EK-album van Panini!
Wie Italië en voetbal zegt, denkt Panini-stickers. Wij geven in aanloop naar België-Italië een volledig EK-album met de complete set aan bijhorende stickers weg. Zo hoef je geen ruilbeurzen af te schuimen op zoek naar die laatste ontbrekende sticker. Het enige wat u daarvoor moet doen, is deelnemen aan onze Panini Quiz. Herken jij alle stickers van de Belgische en Italiaanse voetbaliconen? Doe mee en win een eigen EK-album van Panini.
Lees verder

Moet ik mijn kinderen laten testen voor Spanje? Kan je voor minderjarigen een digitaal coronapaspoort downloaden? Al uw vragen over reizen met kinderen beantwoord
Nog enkele dagen en dan start de zomervakantie. Eén waar -na maanden van beperkingen en regels- nog nooit zó hard naar is uitgekeken. Toch zullen reizigers ook deze zomer nog rekening moeten houden met een hele resem afspraken. Wij zochten voor u een weg door het kluwen aan regels. Moet ik mijn kinderen laten testen voor Spanje? Kan je voor minderjarigen een digitaal coronapaspoort downloaden? Moet mijn tienjarige een test afleggen bij terugkeer uit een rode zone? Dit zijn de antwoorden op uw vragen over reizen met kinderen.
Lees verder

Tweede dag op rij recordaantal coronadoden in Rusland
De Russische gezondheidsautoriteiten hebben woensdag opnieuw een recordaantal van 669 overlijdens binnen 24 uur gemeld door corona. Ook dinsdag was er al een recordaantal van 652 doden. Oorzaak zijn de Deltavariant en de lage vaccinatiegraad in Rusland. De kwartfinale op het EK voetbal, die gepland staat op vrijdag in Sint-Petersburg, vindt zoals voorzien plaats.
Lees verder

Primeur: gezondheidsinstituut in Verenigd Koninkrijk wil dat mensen met ernstige acne voortaan psychische hulp krijgen
Het National Institute for Health and Care Excellence (afgekort Nice, ofwel het Nationale Instituut voor Voortreffelijke Gezondheid en Zorg) in het Verenigd Koninkrijk heeft een revolutionaire aanbeveling gedaan. De overheidsinstantie vindt dat mensen die last hebben van ernstige acne psychische hulp aangeboden moeten krijgen. Daarnaast moeten voortaan ook de huidbehandelingen in kwestie terugbetaald worden. Het advies komt er nadat een studie uitwees dat 59 procent van de bevraagde jongeren zei dat een slechte huid elke dag impact heeft op hun leven.
Lees verder

Doorgeefschenkingen steeds populairder: op deze manieren kan jij je kleinkinderen een duwtje in de rug te geven
Vaak willen grootouders niet alleen iets nalaten aan hun kinderen, maar ook aan hun kleinkinderen. Denk maar aan de klassieke envelopjes op nieuwjaar of bij een verjaardag. Maar het kan ook groter, zo zitten doorschenkingen in de lift sinds ze fiscaal voordeliger zijn. En gezien de lage rente op spaarboekjes starten meer en meer (groot)ouders ook een beleggingsplan voor hun (klein-)kinderen. Spaargids.be zocht uit op welke manieren je je (klein-)kinderen een financieel duwtje in de rug kan geven.
Lees verder

UZ Gent waarschuwt voor problemen door uurverschil op coronacertificaat
Het UZ Gent waarschuwt reizigers om rekening te houden met een verschil van 2 uur op het Europees coronacertificaat. Na een negatieve uitslag van een PCR-test mogen toeristen voor een korte periode onbezorgd op reis vertrekken, maar het tijdstip dat in ons land op het certificaat vermeld staat, wijkt af van het moment waarop de test effectief is afgenomen. "Wanneer ze maar 48 uur tijd hebben, kan 2 uur verschil al snel voor problemen of stress zorgen", zegt Karlien Wouters van het UZ Gent.
Lees verder

Ariana Grande schenkt miljoen dollar aan therapie voor fans
Ariana Grande (28) is een samenwerking aangegaan met het bedrijf Better Help en wil zo mensen die psychologische hulp nodig hebben, beter ondersteunen. De zangeres doneerde maar liefst een miljoen dollar (841.000 euro) aan Better Help, om zo de therapeuten aan de mensen te koppelen die hulp nodig hebben.
Lees verder

HET DEBAT. Is het een goede zaak dat de Rode Duivels hun familie mochten zien?
De Rode Duivels konden voor de match tegen Portugal even hun hart ophalen. In veilige omstandigheden en in het geniep mochten sommige spelers hun gezin zien. Waarom kan zo'n weerzien een mentale opkikker zijn? Waarom heeft het zo lang geduurd voordat de spelers hun familie weer mochten zien? Kan het misschien ook een negatief effect hebben? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
Lees verder

Wereldwijd aantal nieuwe besmettingen voor het eerst in negen weken weer gestegen
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is vorige week wereldwijd met 2 procent gestegen. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het is voor het eerst in negen weken dat de pandemie wereldwijd aan kracht wint.
Lees verder

Leger Myanmar verleent amnestie aan 2.000 gevangenen
De junta in Myanmar gaat in het kader van een amnestiemaatregel zowat 2.000 gevangenen vrijlaten. Er worden onder meer 700 mensen uit de beruchte Insein-gevangenis in Yangon in vrijheid gesteld.
Lees verder

Football Talk. Leicester legt 30 miljoen op tafel voor Salzburg-spits Daka - Union haalt zesde zomeraanwinst
Leicester City, het team van Rode Duivels Youri Tielemans, Dennis Praet en Timothy Castagne, heeft woensdag de komst van aanvaller Patson Daka aangekondigd. Hij ondertekende bij de Foxes een contract voor vijf seizoenen. De 22-jarige Zambiaan komt over van Red Bull Salzburg, dat zo'n dertig miljoen euro zou vangen.
Lees verder

Chinezen starten aan bouw van logistiek park van 76.000 vierkante meter in Zeebrugge: "Van hieruit vertrekken uw bestelde pakketjes tot de bestemming"
Een 'state-of-the-art' logistiek park van 76.000 vierkante meter, ofwel tien voetbalvelden, verrijst volgend jaar op de gronden langs de Koffieweg in de haven van Zeebrugge. Het is een bouwproject van de Chinese Lingang Group dat er een opslagplek bouwt voor e-commerce, voeding en auto's en motorvoertuigen vanuit China, bestemd voor Noord-Europa. "Dit project is van ongeziene omvang voor Zeebrugge en een win-win tussen China en Europa", zegt haven-CEO Tom Hautekiet. Er zullen 290 mensen werken.
Lees verder

NPO excuseert zich voor verkeerde ondertiteling bij volkslied Duitsland tijdens het EK
De Nederlandse openbare omroep (NPO) ging tijdens de wedstrijd tussen Engeland en Duitsland op het EK voetbal heel eventjes de mist in. Toen het Duitse volkslied afgespeeld werd vlak voor de aanvang van de match was er namelijk een verkeerde ondertiteling te zien.
Lees verder