Doorgaan naar hoofdcontent

Dankzij haar verhuis naar een appartement komt Christine (67) ruimschoots toe met haar pensioen: "Mijn vaste kosten z...

HLN
Dankzij haar verhuis naar een appartement komt Christine (67) ruimschoots toe met haar pensioen: "Mijn vaste kosten zijn nu veel lager"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Christine Willems (67) geniet vandaag van een degelijk pensioen, en dat heeft ze aan haar huisdokter te danken. "Op zijn advies ben ik, na tien jaar als zelfstandig thuisverpleegster, destijds opnieuw in vast dienstverband gaan werken", zegt de jonggepensioneerde. Daarnaast houdt ze nog een mooi zakcentje over aan haar flexi-job.
Lees verder

Noa Neal is verliefd op haar beste vriend Philippe: "We hadden makkelijk al tien jaar een koppel kunnen zijn"
Er is een nieuwe liefde in het leven van Noa Neal (35), na de breuk met haar Nederlandse vriend Chris vorig jaar in november. Sinds maart vormt de zangeres een koppel met Philippe, de 40-jarige oprichter van CAS tennis academy. "Philippe heeft de bal niet misgeslagen, maar recht in mijn hart."
Lees verder

LIVE. Rode Duivels stappen om 12u op het vliegtuig naar België, Martínez: "Achtste finales in Sevilla worden snikheet op een traag veld"
De groepsfase zit erop. De Rode Duivels kunnen vandaag met een 9 op 9 en een flinke portie vertrouwen in de rugzak naar ons land terugkeren. De nationale selectie landt rond 14u op Charleroi, later op de dag is het uitkijken naar de persbabbel van de bondscoach. U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Delta Air Lines wil ruim duizend nieuwe piloten aannemen
De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines wil tegen de zomer van volgend jaar meer dan duizend nieuwe piloten hebben aangenomen. De maatschappij rekent op een sterk herstel uit de coronacrisis en verwacht dat het meer routes zal vliegen.
Lees verder

Filipijns president dreigt met celstraffen voor wie vaccin weigert
De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft landgenoten die een coronavaccin weigeren ermee bedreigd op te sluiten. De uitspraken, tijdens een toespraak maandagavond laat, komen er nu de Filipijnse regering het vaccinatietempo wil versnellen om zo de verspreiding van de besmettelijkere Deltavariant te voorkomen.
Lees verder

De Bruyne en Witsel staan er ondanks blessures, nu Eden Hazard nog: "De volgende stap is een assist of een goal"
Aquí estamos, Sevilla. Tegen wie de Rode Duivels er zullen spelen, dat weten we nog niet. Wel dat De Bruyne en Witsel er zullen staan. Maar Eden? "De volgende stap is een assist of een goal."
Lees verder

Zo maak je jouw balkon of terras helemaal summer-proof
De zon schijnt volop en de zomer staat voor de deur. Het ideale moment om je balkon of terras zomerklaar te maken. En dat hoeft helemaal niet moilijk of duur te zijn. In slechts één dag krijg je het voor elkaar met het advies van vtwonen.
Lees verder

Man weigert om huis te verkopen aan projectontwikkelaars: woning volledig omsingeld door nieuwbouwproject
Orlando Capote, een man uit Florida, weigert om zijn huis te verkopen aan projectontwikkelaars. De voorbije zes jaar kreeg hij meer dan zestig keer een bod op zijn woning. Maar verkopen wil Orlando niet. Gevolg? Zijn gezinswoning staat nu pal in het midden van een groot nieuwbouwcomplex.
Lees verder

Onveilig op straat: 2 studentes maken pakkende video over seksuele intimidatie. "Als het al de tiende man is die je aanspreekt, voel je je een prooi"
1 op de 2 Belgische meisjes neemt weleens een omweg op straat uit angst voor seksuele intimidatie. Dat blijkt uit een onderzoek van Plan International. Het issue krijgt een gezicht – eigenlijk zelfs drie – in een minidocumentaire die twee studentes van Thomas More Mechelen maakten. "We zijn geschrokken van de getuigenissen die we binnenkregen", zeggen Jasmien (23) en Fien (21). Met de video en de bijbehorende Instagrampagina hopen ze de dialoog opnieuw op te starten, en een plek in het curriculum van scholen te krijgen. "Werkelijk elke vrouw heeft een verhaal."
Lees verder

2 Fabiola maakt een 'Magic Flight' in het Planetarium
Naar aanleiding van de 'Foute 728' dropt QMusic deze week elke dag een foute artiest op een verrassende locatie. Zo mocht 2 Fabiola maandag het Brusselse Planetarium onveilig maken met hun hit uit 1997: 'The Magic Flight'.
Lees verder

Flipkens past voor Wimbledon en Spelen, ook Goffin onzeker voor Tokio
Na David Goffin (ATP 15) moet ook Kirsten Flipkens (WTA 95) verstek geven voor Wimbledon. Beiden kampen nog steeds met enkelblessures. Met voorlopig enkel Elise Mertens (WTA 16) en Alison Van Uytvanck (WTA 57) op de hoofdtabel zitten we qua deelnemers aan het Belgisch laagterecord van 1990.
Lees verder

'Google blijft stoppen' op Android-telefoons, app wissen voor sommigen de enige optie
Krijg jij ook plots voortdurend de melding 'Google blijft stoppen' op je smartphone? Je bent niet alleen. De officiële Android-app van Google loopt wereldwijd op sommige smartphones vast door een mysterieus softwareprobleem. De storing speelt bij telefoons van meerdere fabrikanten, waaronder Sony, Samsung en Google zelf.
Lees verder

'Google blijft stoppen' op Android-telefoons: krijg jij ook die melding? Zo los je het op
Krijg jij ook plots voortdurend de melding 'Google blijft stoppen' op je smartphone? Je bent niet alleen. De officiële Android-app van Google loopt wereldwijd op sommige smartphones vast door een mysterieus softwareprobleem. De storing speelt bij telefoons van meerdere fabrikanten, waaronder Sony, Samsung en Google zelf.
Lees verder

Jong Italiaans koppel sterft bij aanvaring plezierboten op Gardameer, twee Duitse toeristen ondervraagd
Een aanvaring tussen twee plezierboten op het Gardameer heeft zaterdagavond laat het leven gekost aan een Italiaanse vrouw (25) en man (37). Twee Duitse toeristen (beiden 52) zijn ondervraagd. Ze zouden geen hulp hebben verschaft aan mensen in nood en lijken gewoon verder gevaren te hebben.
Lees verder

Auto van overleden Paul Walker uit Fast & Furious geveild voor recordbedrag
De Toyota Supra uit 'The Fast and the Furious', het eerste deel van de populaire filmserie, werd persoonlijk bestuurd door wijlen superster Paul Walker en is nu in de Verenigde Staten geveild voor een recordbedrag.
Lees verder

KOERS KORT. Edward Theuns en Jasper Stuyven in selectie Trek-Segafredo voor de Ronde van Frankrijk
Na het BK reageerde Theuns nog teleurgesteld,omdat hij geen zekerheid had over een Tourselectie, maar nu is de opluchting waarschijnlijk groot. Met zijn goede prestatie heeft Theuns zijn werkgever Trek-Segafredo toch kunnen overtuigen. Hij verschijnt net als Jasper Stuyven zaterdag aan de start in Brest.
Lees verder

Aast RSCA dan toch weer op Mbokani? "Ik praat met de drie grootste clubs van België"
35 of niet, Dieumerci Mbokani blijft hot. 14 goals vorig seizoen. 24 goals het jaar ervoor. 14 het jaar daarvoor. Stats boven leeftijd. Het maakt hem nog steeds een interessant transfertarget. De aanvaller reageert nu - vanuit Congo - voor het eerst zelf op de geruchten. "Ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt." Zelf doet hij alvast uitschijnen dat… Anderlecht opnieuw geïnteresseerd is.
Lees verder

Raymond van het Groenewoud zegt 'neen' tegen 'Liefde Voor Muziek': "Ik zit graag in mijn cocon"
Raymond van het Groenewoud (71) was vanochtend te gast bij Sven & Anke op Joe. Ze vroegen hem wanneer hij eens deelneemt aan het VTM-programma 'Liefde Voor Muziek'. Zijn antwoord was duidelijk.
Lees verder

Natte natuur en landbouw: hier gaan de nieuwe Vlaamse investeringen tegen droogte naartoe
Na een eerste investering van 75 miljoen euro in projecten tegen droogte, heeft de Vlaamse Taskforce Droogte vastgelegd waar nog eens 343 miljoen euro in zal worden geïnvesteerd. Ongeveer de helft van dat bedrag (168 miljoen euro) gaat naar investeringen in 'natte natuur' zoals plassen en natte graslanden. Dat maakt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) dinsdag bekend.
Lees verder

Groot nieuws voor Antwerpse ZOO: leeuwin Tasa bevallen van drie welpjes
Schitterend nieuws uit de Antwerpse ZOO: daar is de jonge leeuwin Tasa vorige week bevallen van drie gezonde welpjes. Een belangrijk moment voor de dierentuin die deelneemt aan het kweekprogramma van de West- en Centraal-Afrikaanse leeuw. Het was ook al negen jaar geleden dat er nog een welp werd geboren in Antwerpen. Dat was Nestor, vandaag de koning van de ZOO en vader van de drieling.
Lees verder