Doorgaan naar hoofdcontent

Conner Rousseau reageert op kritiek en pleit voor meer dan twee gratis PCR-tests: ‘Voor mij had het meer mogen zijn’

Conner Rousseau reageert op kritiek en pleit voor meer dan twee gratis PCR-tests: 'Voor mij had het meer mogen zijn'

'Ik ben 28, heb een relanceplan, een regeerakkoord en een boek geschreven. Is dat niet genoeg inhoud?' Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft in een interview met De zondag gereageerd op de kritiek aan zijn adres. Hij gaf ook aan dat hij de twee gratis PCR-tests die de overheid belooft aan wie nog niet gevaccineerd kon worden niet voldoende vindt.

Lees verder

Twitter bant auteur en antivaxer Naomi Wolf

De Amerikaanse auteur Naomi Wolf is niet meer welkom op Twitter. Het socialemediaplatform heeft haar account definitief geschorst nadat ze er al maanden onwaarheden over de coronapandemie en vaccins had verspreid.

Lees verder

Trump haalt in zeldzame toespraak uit naar Biden, en hint naar comeback in 2024

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft zaterdag voor het eerst in maanden een lange toespraak gehouden. Hij hield een toespraak van anderhalf uur op een partijbijeenkomst in de staat North Carolina. Bekijk enkele van zijn meest opvallende uitspraken in de video hierboven.

Lees verder

Verenigde Staten doneren 750.000 coronavaccins aan Taiwan

De Verenigde Staten doneren 750.000 vaccindoses aan Taiwan. Dat heeft senator Ladda Tammy Duckworth zondag gezegd.

Lees verder

Tientallen bootjes confronteren eerste cruiseschip in Venetië sinds uitbraak coronavirus

Het uitvaren van het eerste cruiseschip in Venetië sinds de uitbraak van het coronavirus heeft niet geleid tot opluchting en enthousiasme, maar juist tot protest. Het vertrek van de MSC Orchestra ging zaterdag gepaard met demonstraties tegen het afmeren van grote plezierschepen in de lagune.

Lees verder

Twee wielertoeristen sterven na aanrijding in Nazareth

Aan de voet van de Scheldebrug in het Oost-Vlaamse Nazareth zijn zondagochtend twee wielertoeristen omgekomen na een aanrijding met een wagen. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Lees verder

Zdenek Stybar houdt breuk en barst over aan val in eerste koers sinds hartoperatie

Zdenek Stybar (35) heeft zaterdag bij zijn val tijdens de 18e editie van Dwars door het Hageland (1.Pro) een breukje opgelopen in de ringvinger van zijn rechterhand. Er is ook een barstje in de rechterelleboog van de Tsjech. Dat meldt zijn team Deceuninck-Quick Step zondag.

Lees verder

Vlieghe: 'Reizen dé manier om nieuwe varianten binnen te brengen'

De covid-besmettingen en ziekenhuisopnames evolueren gunstig, en ook de vaccinatiecampagne loopt nu als een trein. Toch blijven de wetenschappers waakzaam. 'Buitenlandse reizen in de zomervakantie baren ons zorgen', aldus Erika Vlieghe, hoofd van de Gems-adviesraad.

Lees verder

Dashcam filmt hoe Zuid-Afrikaanse olifant auto ramt

In het Zuid-Afrikaanse Hoedspruit, in het noordoosten van het land, heeft een olifant een auto geramd. De bestuurder van de pick-up truck was op weg om gas te leveren in het wildreservaat Klaserie toen hij plots op een groep olifanten botste.

Lees verder

Red Panthers starten EK met sterk gelijkspel

De Red Panthers zijn goed begonnen aan het EK in Nederland. Onze Belgische hockeyvrouwen konden hun eerste groepswedstrijd niet winnen, maar speelden wel knap 1-1 gelijk tegen het sterke Duitsland.

Lees verder

Brusselse brandweer waarschuwt nadat opnieuw een step is ontploft: 'Leg accu altijd in de buurt van rookmelder'

In een flat aan de Leuvensesteenweg in Evere is zondagochtend de batterij ontploft van een elektrische step die aan het opladen was. De step kon geblust worden maar de bewoner van de flat liep eerstegraadsbrandwonden op. Volgens de brandweer is het al het vierde incident met batterijen op acht dagen tijd.

Lees verder

Hoelang zullen we nog een mondmasker dragen? Dit zegt Frank Vandenbroucke

Er staan weer heel wat versoepelingen op het programma voor de komende weken. Maar wat met het mondmasker? Wanneer mogen we dat achterwege laten? 'Nog niet voor vandaag', zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Lees verder

Turkije blijft kampen met massa 'zeesnot', Erdogan zoekt oplossing

De zee van Marmara, in Turkije, wordt al een tijdje geteisterd door een laag vieze smurrie. Het gaat om een natuurlijk fenomeen dat door de opwarming van de aarde intenser is dan ooit tevoren.

Lees verder

Mark Padun wint laatste rit Dauphiné, Richie Porte pakt eindzege

Mark Padun heeft na de voorlaatste ook de laatste rit in de Dauphiné gewonnen. De Oekraïner van Bahrain Victorious was na zeven Alpencols de sterkste renner van de dag en is de eerste renner sinds Wout van Aert in 2019 die twee etappes op rij op zijn naam kan schrijven. Richie Porte moest hard werken om zijn gele trui te verdedigen, maar hield uiteindelijk stand. Zijn ploegmaat Geraint Thomas ging in de laatste afdaling nog onderuit, maar zonder veel erg.

Lees verder

Vlaamse meerderheid versoepelt schooltoelage voor pleegkinderen

Studiekosten mogen in geen geval een beletsel vormen voor pleegzorg, vinden de Vlaamse meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open VLD. Voortaan wordt het recht op een schooltoeslag voor pleegkinderen gegarandeerd, ook als het kind in de loop van het schooljaar verandert van pleeggezin.

Lees verder

Amerikaanse democraten voeren forcing voor investering in infrastructuur

Al enkele dagen onderhandelen de Amerikaanse politieke partijen over het budgetplan van president Biden. Daarin is onder meer 2.300 miljard dollar voorzien aan investeringen in de verouderde infrastructuur. De klok tikt, en de Democraten dreigen nu om woensdag hoe dan ook de wetgevende procedure te starten. Met of zonder Republikeinse steun.

Lees verder

Atlantis gaat kopje-onder

Studio 100 opent op de Meir een immersive story studio. Maar het gebrek aan een goed verhaal verhindert echte onderdompeling in Bestemming Atlantis.

Lees verder

Meghan en Harry verwelkomen dochtertje Lilibet

Meghan, de echtgenote van de Britse prins Harry, is bevallen van een tweede kindje. Zoals aangekondigd is het een dochter, haar naam is 'Lilibet Diana' - een ode aan koningin Elizabeth en wijlen prinses Diana, de moeder van Harry.

Lees verder

Elise Mertens ondanks zeven matchpunten ook uitgeschakeld in dubbelspel

Elise Mertens heeft zich zondag samen met de Taiwanese Su-Wei Hsieh niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het dubbelspel op Roland Garros.

Lees verder

CDU blijft met voorsprong grootste partij in Saksen-Anhalt

Bij de parlementsverkiezingen in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt haalt de CDU van aftredend bondskanselier Angela Merkel volgens de eerste exitpolls 36 procent van de stemmen binnen. Het uiterst rechtse AfD blijft steken op 22,5 procent.

Lees verder

Pauselijke excuses voor Canadees internaat blijven uit

Paus Franciscus heeft zondag zijn 'pijn' uitgedrukt over de ontdekking van de resten van 215 inheemse kinderen, op de site van een door de katholieke kerk geleid oud-internaat in het Canadese Brits-Colombia. Excuses bood hij evenwel niet aan.

Lees verder

Europees kampioen Stefan Küng wint openingstijdrit in Ronde van Zwitserland, Florian Vermeersch finisht achtste

Stefan Küng (Groupama-FDJ) heeft de openingstijdrit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Europees kampioen was in Frauenfeld de beste over een krachtproef van 10,9 kilometer. Ook wereldkampioen Julian Alaphilippe maakte indruk met een straffe vijfde tijd, de beloftevolle Florian Vermeersch werd achtste op 23 seconden.

Lees verder

Tim Merlier na fotofinish de snelste in Elfstedenronde, Mark Cavendish komt net tekort

Zondagmiddag stond na een jaar pauze opnieuw de Elfstedenronde op het programma. De renners, waaronder Remco Evenepoel , kregen een parcours van 193,1 kilometer voorgeschoteld, en Tim Merlier (Alpecin-Fenix) toonde zich tijdens de massasprint het snelste. Het is voor Merlier de tweede overwinning op rij in de Elfstedenronde. Remco Evenepoel, die na zijn opgave in de Giro opnieuw aan de start stond, toonde zich als een uitstekende hulp voor kopman Mark Cavendish, maar hij kwam in de sprint net tekort.

Lees verder

Laatste nog levende bevrijder (98) van Auschwitz overleden

De laatste nog levende bevrijder van het concentratiekamp Auschwitz is zaterdag op 98-jarige leeftijd overleden. David Dushman stierf volgens Duitse media in een ziekenhuis in zijn woonplaats München.

Lees verder

Beresterke Lukaku loodst Duivels voorbij onmondig Kroatië

No Lukaku, no glory. Met dank aan de onvermijdelijke Lukaku, die nu al zijn 60ste doelpunt scoorde, kan Martinez weer glimlachen.

Lees verder

Belangrijkste BAFTA's voor 'I may destroy you'

'I may destroy you' is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de BAFTA Television Awards. De serie, een gezamenlijk project van de BBC en HBO, won in vijf categorieën, onder meer voor beste miniserie.

Lees verder

Vijf verantwoordelijken voor organisatie Mexicaanse verkiezingen vermoord

In de Mexicaanse staat Chiapas, in het zuiden van Mexico, zijn vijf personen in een hinderlaag terechtgekomen en vermoord terwijl ze werkten aan de organisatie van de verkiezingen zondag. Dat zegt de procureur van Chiapas.

Lees verder

Arbeid brengt meer op, kapitaal minder: goed nieuws toch?

Werken? Je moet je geld voor je laten werken. Zo luidt het gezegde en lange tijd kon je inderdaad ook meer geld verdienen door je kapitaal te laten renderen dan door zelf de handen aan de ploeg te slaan. Maar dat verandert.

Lees verder

Vliegtuig Kamala Harris moet rechtsomkeer maken tijdens haar eerste internationale reis

Het vliegtuig van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft zondag rechtsomkeer moeten maken wegens een technisch probleem. Harris was vertrokken naar Guatemala voor haar eerste internationale reis.

Lees verder

Arbeid brengt meer op, kapitaal minder: goed nieuws toch?

Werken? Je moet je geld voor je laten werken. Zo luidt het gezegde en lange tijd kon je inderdaad ook meer geld verdienen door je kapitaal te laten renderen dan door zelf de handen aan de ploeg te slaan. Maar dat verandert.

Lees verder

Minder dan 1.500 besmettingen per dag

Het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land is gedaald tot gemiddeld minder dan 1.500 per dag. Het is geleden van september dat dit cijfer onder die drempel zakte. Dat blijkt maandag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Week begint zonnig

Het wordt maandag, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, in vele streken eerst zonnig. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken, vooral dan over het oosten en het zuidoosten, maar het blijft overal droog. Aan zee is het de hele dag zonnig. Dat meldt het KMI.

Lees verder