Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 juni 2021

Complete metamorfose voor een minimaal budget: jonge architecte nam rijwoning in Kessel-Lo onder handen

HLN
Complete metamorfose voor een minimaal budget: jonge architecte nam rijwoning in Kessel-Lo onder handen
In het centrum van Kessel-Lo toverde een jonge architecte een verouderde bel-etagewoning om tot een eigentijdse eengezinswoning. Ondanks de ingrijpende metamorfose bleef de renovatiekost binnen de perken. De sleutels tot succes: inventieve ingrepen, maximaal hergebruik en een flinke dosis creativiteit. Kijk mee binnen met bouwsite Livios.
Lees verder

Haalt Anderlecht nieuw talent van Manchester City? Paars-wit heeft 19-jarige verdediger bijna beet
De kans is reëel dat Anderlecht een speler van Manchester City gaat aantrekken. Paars-wit is in vergevorderde onderhandelingen over Taylor Harwood-Bellis, een 19-jarige centrale verdediger, zo staat in de papieren versie van een Engelse regionale krant. De Engelsman, wiens entourage de gesprekken bevestigt aan onze redactie, staat bekend als een groot talent, vorig seizoen maakte hij op uitleenbasis indruk bij Blackburn.
Lees verder

Nog één week voor je papieren belastingaangifte: onze fiscaal expert toont waarop je moet letten
Nog één week en de papieren belastingaangiften moeten bij FOD Financiën toekomen. Wie het online invult heeft de tijd tot 15 juli. Fiscaal expert Michel Maus helpt je bij het invullen van je aangifte: hoe zit het met de nieuwe gunstige fiscale regels voor wie een huis wil kopen? Het afgelopen jaar belegd in bitcoins, maar geen idee welke fiscale gevolgen dat heeft? En wat moet je thuiswerkvergoeding en overuren?
Lees verder

LIVE. De Bilde keek naar training Duivels, Thorgan Hazard traint terug mee met selectie na knieblessure
Een nieuwe dag in het basecamp van de nationale ploeg in Tubeke. De Rode Duivels werken er met de nodige dagen rust toe naar hun achtste finales. Straks kennen ze eindelijk hun tegenstanders richting een mogelijke finaleplaats. Volg hier alles op de voet.
Lees verder

Hans Vanaken: "Er is nog geen moment geweest dat ik dacht: 'Wat zit ik hier eigenlijk te doen?'"
Hans Vanaken stond deze voormiddag de pers te woord. De Rode Duivel, die in het slot tegen Finland mocht invallen, hoopt zoveel mogelijk het wedstrijdblad te halen. "Uiteindelijk moet ik de streakster bedanken, zo kon ik al wat minuten pakken."
Lees verder

Officieel: Thomas Detry en Thomas Pieters mogen naar de Olympische Spelen
Golfers Thomas Detry en Thomas Pieters mogen voor ons land deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. De internationale golffederatie (IGF) heeft haar officiële lijst van 60 spelers bekendgemaakt die tussen 29 juli en 1 augustus een gooi doen naar olympisch goud.
Lees verder

Willy Sommers zag 'Tien om te Zien' niet meteen zitten: "Iedereen raadde het mij af"
De carrière van Willy Sommers (68) kreeg een enorme boost als presentator van 'Tien om te Zien', maar eigenlijk had het niet veel gescheeld of hij had die job nooit aangenomen. Dat vertelde de zanger bij Sven & Anke op Joe.
Lees verder

Vlaming Serge, getrouwd met een man, woont in Boedapest: "Door verbod regenboogkleuren, neemt UEFA net wél politiek standpunt in"
Langs alle kanten komt er kritiek op de beslissing van de UEFA om de regenboogkleuren te verbieden, die de stad München op de Allianz Arena wilde projecteren. Vlaming en voormalig radio-dj Serge De Marre, die in de Hongaarse hoofdstad Boedapest woont en getrouwd is met een man, begrijpt dat de UEFA geen politiek standpunt wil innemen, maar "door dat niet te doen, nemen ze net wél een standpunt in", zegt hij.
Lees verder

Geen stinkende astronauten meer: NASA en Procter & Gamble werken samen aan eerste wasmiddel in de ruimte
Astronauten kampen tijdens ruimtemissies met een klein probleem: ze kunnen hun kleren niet wassen. Daar wil NASA nu verandering in brengen. Het ruimteagentschap zal samenwerken met Procter & Gamble (P&G) om de kleren van ruimtevaarders van een frisser geurtje te voorzien. Het bedrijf zal vanaf december een nieuw wasmiddel in de ruimte testen en wil nagaan of er in de toekomst ook een wasmachine ontwikkeld kan worden die in de ruimte werkt.
Lees verder

Nog 3 dagen om kans te maken op 5.000 euro: speel mee met de Gouden Tour en win talloze prijzen
Koning Voetbal heerst momenteel, maar binnenkort zet de koers zijn voet ernaast. Het circus van de Tour de France trekt zich bijna weer op gang. En met de Gouden Tour kan jij bewijzen dat je de ideale ploegleider bent en 5.000 euro cash winnen. Je ploeg inschrijven kan tot zaterdag 26 juni om 12.30 uur.
Lees verder

Laat je niet vangen door de nieuwste hengels van phishingoplichters: dit zijn ze én zo beland je niet in hun net
Het fenomeen van phishing breidt almaar verder uit. Internetfraudeurs lichten mensen op door ze te lokken met valse links in e-mails, sms'jes en malafide telefoontjes. De mogelijke gevolgen zijn niet min: bankrekeningen worden geplunderd, accountgegevens gestolen en privétoestellen misbruikt om nog meer cybercrime te plegen. Wat zijn de recentste vormen van phishing? Hoe herken je ze? Wat kun je ertegen ondernemen en wat mag je vooral niet doen? Willem Janssens, expert cybersecurity bij Telenet Business, geeft enkele onmisbare tips en pointers.
Lees verder

Lynn Van den Broeck en Mathias Vergels zetten verbouwing even on hold: "Ik heb het gehad met het stof en de stress"
De opnames van 'Thuis' zijn voorlopig afgerond en dus kunnen acteurs Lynn Van den Broek (28) en Mathias Vergels (29) samen genieten van een deugddoende vakantie. Al moesten die plannen wel aangepast worden door de gezondheidsproblemen van Mathias. "Een massa-evenement als Pukkelpop? Ik weet niet of ik daar mentaal al klaar voor ben."
Lees verder

"Wees geduldig en panikeer niet bij scherpe daling": beursexpert legt uit hoe je aandelen vindt met het meeste rendement
Als je iemand vraagt waarom hij niet belegt, komen dezelfde antwoorden altijd terug. Twee daarvan zijn "ik ken er niks van" en "het is te moeilijk". Beursexpert Pascal Paepen begrijpt die reactie maar geeft je graag een paar eenvoudige tips waardoor je, net als de bekendste en meest succesvolle beleggers, ook mooie rendementen kan halen op je spaargeld. "Beurslegendes als Buffett en Lynch laten zich nooit ontmoedigen door beurzen die dalen."
Lees verder

"Er bestaat geen 'model' waarmee je altijd winst maakt als belegger": hoe vind je de meest interessante aandelen op de beurs?
Als je iemand vraagt waarom hij niet belegt, komen dezelfde antwoorden altijd terug. Twee daarvan zijn "ik ken er niks van" en "het is te moeilijk". Beursexpert Pascal Paepen begrijpt die reactie maar geeft je graag een paar eenvoudige tips waardoor je, net als de bekendste en meest succesvolle beleggers, ook mooie rendementen kan halen op je spaargeld. "Beurslegendes als Buffett en Lynch laten zich nooit ontmoedigen door beurzen die dalen."
Lees verder

LIVE (21u). Portugal moet uitkijken: bij zware nederlaag zit toernooi erop - Fransen met Koundé en Tolisso?
• Derde speeldag groep F • Aftrap: 21 uur • Puskas Arena (Boedapest) • Frankrijk is zeker van de volgende ronde, Portugal moet vol aan de bak
Lees verder

Chris Brown wordt opnieuw verdacht van geweld tegen vrouwen
Chris Brown (32) heeft zijn lesje duidelijk nog altijd niet geleerd. In het verleden beschuldigde zijn ex-vriendin Rihanna (33) hem al van losse handjes te hebben en ondertussen wordt de Amerikaanse zanger opnieuw verdacht van geweld tegen vrouwen.
Lees verder

Kelly Pfaff al verschillende keren gevraagd voor Playboy: "Niet mijn ding"
In 'Shooting Stars' vertelt Kelly Pfaff dat ze al verschillende keren gevraagd is voor het magazine Playboy. Maar ze heeft die aanvragen altijd geweigerd. "Het is niet mijn ding."
Lees verder

Eva (35) ruilt de stad in voor het platteland, en ze is niet alleen: "Met een toffe logeerkamer willen we onze vrienden zo vaak mogelijk lokken"
We hebben het waarschijnlijk te danken aan corona, maar woningen met veel ruimte en een (liefst zo groot mogelijke) tuin zijn momenteel erg in trek. Neem daarbij de stijgende prijzen van wonen in de stad in rekening, en je begrijpt perfect dat steeds meer mensen ervoor kiezen om te verhuizen naar 'het platteland'. Zo ook momfluencer Eva Tuytelaers (35) die na 10 jaar in de stad terugkeert naar haar roots in de Kempen. En zij is niet de enige, bevestigt makelaar Dimitri Wellens van vastgoedbedrijf Wellimmo. Eva vertelt ons over de voornaamste redenen van haar verhuis én wat ze het meest zal missen aan het stadsleven. "Onze bakfiets. En de broodautomaat."
Lees verder

Ex-Vlaams Belangers organiseren herdenkingen voor Jürgen Conings: "Hulde aan een moedige veteraan"
Rob Verreycken heeft op sociale media een groep aangemaakt waarin hij een affiche deelt die oproept om zondag bijeen te komen aan het Dilserbos. Carrera Neefs roept dan weer op tot een bloemenhulde in Brussel. Beide zijn ex-Vlaams Belangers. Dat schrijft De Morgen vandaag.
Lees verder

Bijltjesdag voor één der favorieten? Dit is hoe de kaarten liggen enkele uren voor de slotspeeldag van de groepsfase
Het EK is bezig aan speeldag 3, de laatste vooraleer we aan de knock-outfase beginnen. Er staat uiteraard nog heel wat op het spel. Welke landen zijn al zeker van de laatste zestien? En wie zal nog serieus uit zijn pijp mogen komen om de groep te overleven? Een overzicht.
Lees verder