Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 juni 2021

Christian Benteke verlengt contract bij Crystal Palace met 2 jaar

HLN
Christian Benteke verlengt contract bij Crystal Palace met 2 jaar
Christian Benteke heeft een nieuw contract tot 2023 met optie getekend bij Crystal Palace. Zijn overeenkomst liep eind deze maand af, maar de Premier League-club wilde hem graag langer vastleggen.
Lees verder

Meisje (14) en jongen (12) breken in, stelen wapens en openen het vuur op de politie
Twee jonge Amerikaanse tieners hebben bij een inbraak een grote hoeveelheid wapens gestolen en die gebruikt tegen de politie. De agenten vuurden noodgedwongen terug, waardoor het meisje ernstig gewond raakte. De twee kinderen waren weggelopen uit een kindertehuis in Florida.
Lees verder

Drie sterfgevallen in Frankrijk in verband gebracht met telefoonpanne bij Orange: "Ernstig en onaanvaardbaar"
In Frankrijk heeft een grote storing bij Orange mogelijk fatale gevolgen gehad. Hulpdiensten waren gisterenvond telefonisch soms onbereikbaar. De regering heeft het hoofd van de telecomoperator opgeroepen om verantwoording af te leggen.
Lees verder

Waarom NASA babyoctopussen naar het ISS stuurt
Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA stuurt vandaag meer dan 100 babyoctopussen en 5.000 microscopische diertjes naar het internationaal ruimtestation ISS. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC.
Lees verder

4,8 miljoen inwoners kregen minstens eerste coronaprik: volg hier de vaccinatiecampagne in Vlaanderen en België op de voet
Tegen 11 juli moet elke meerderjarige Vlaming die dat wil minstens een eerste keer gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.
Lees verder

Amsterdam test eerste 'roboten' uit op kanaal
Voor een boottochtje op de Amsterdamse kanalen zal binnenkort niemand meer aan het roer nodig zijn. Het Amsterdamse instituut voor grootstedelijke ontwikkelingen en het Massachusetts Institute of Technology werken namelijk samen aan het 'Roboot-programma'. Dat programma wil nieuwe manieren ontwikkelen om waterwegen te bevaren, waaronder nieuwe elektrische boten.
Lees verder

EK U21. Nmecha en Dorsch treffen Nederland, Spanje moet voorbij Portugal
De Rode Duivels tellen volop af naar de eerste wedstrijd van het EK tegen Rusland. Je zou daardoor haast vergeten dat er al een Europees kampioenschap aan de gang is, bij de beloften. Vanavond staan daar de halve finales op het programma, met enkele bekende én grote namen en interessante affiches. Een overzicht.
Lees verder

Kikkers zijn hun tanden meer dan 20 keer verloren doorheen de geschiedenis
Kikkers zijn eigenaardige beestjes, zeker wat hun tanden betreft. Sommige kikkers hebben tandjes zo klein dat je ze amper ziet, andere kikkers hebben helemaal geen tanden. Hoe dat precies zit, beschrijven enkele onderzoekers in een studie die de tandheelkundige geschiedenis van kikkers in kaart brengt.
Lees verder

Wallonië wil nachtelijk verbod op robotmaaiers
In navolging van een aantal gemeenten wil de Waalse minister van Leefmilieu Céline Tellier (Ecolo) naar een nachtelijk verbod op robotmaaiers in Wallonië. Te vaak raken egels levensgevaarlijk verminkt of worden ze zelfs levend vermalen.
Lees verder

Brad Pitt en Angelina Jolie weer in de clinch: "Zijn entourage portretteert haar als de boze heks"
Er lijkt maar geen einde te komen aan de vechtscheiding tussen Brad Pitt (57) en Angelina Jolie (45). Het koppel is verwikkeld in een strijd om het voogdijschap over hun zes kinderen Maddox (19) Pax (17) Zahara (16) Shiloh (15) en de tweeling Knox en Vivienne (12). Volgens entertainmentdeskundige Eric de Munck doet de acteur er alles aan om zijn vrouw in een slecht daglicht te plaatsen. "Brad Pitt is bezig met een enorm charmeoffensief."
Lees verder

Football Talk. Anders Nielsen nieuwe assistent Antwerp - RSCA praat over Serviër
Anders Nielsen vervoegt de sportieve staf van Antwerp. De 50-jarige Deen wordt assistent van trainer Brian Priske. Die laatste volgde onlangs Frank Vercauteren op als coach van de Great Old.
Lees verder

Britse Cornwall wil diepste zwembad ter wereld bouwen om er astronauten te trainen
Het diepste zwembad ter wereld komt mogelijk in Newquay in het Britse Cornwall. De 'Blue Abyss' moet een soort van trainingscentrum worden - onder meer voor astronauten - met een zwembad dat tot vijftig meter diepte gaat. Kostprijs: zo'n 175 miljoen euro.
Lees verder

Franse ski-base jumper vertelt over zijn sport: "Je instinct zegt dat je dit niet mag doen, maar van dingen afspringen is mijn passie"
De Franse Matthias Guiraud is professioneel ski-base jumper. Wat dat net inhoudt? Hij skiet van bergflanken en gaat dan voor een vrije val, een gevaarlijke sport dus. Maar wel de passie van de 37-jarige Fransman, die ook de naam 'Superfrenchie' krijgt. Hij verloor al meerdere vrienden aan de sport. Ook maakte hij zelf een ingrijpend ongeval mee, net voor de geboorte van zijn eerste kind. Documentairemakers legden het leven van de durfal vast in de docu 'Superfrenchie'.
Lees verder

Economische activiteit in eurozone op hoogste peil in drie jaar
De economische bedrijvigheid in de eurozone is in mei verder versneld, tot het hoogste niveau sinds februari 2018. Behalve de industrie laat nu ook de zwaar door corona getroffen dienstensector (met bijvoorbeeld horeca, kleinhandel en toerisme) tekenen van verbetering zien. Dat blijkt uit cijfers van de Britse marktonderzoeker IHS Markit.
Lees verder

Sarah Prieels strijdt om brons op EK boogschieten
Sarah Prieels is donderdag op het EK boogschieten in het Turkse Antalya uitgeschakeld in de halve finales van het onderdeel compound, dat niet olympisch is. Zaterdag strijdt ze om de bronzen medaille.
Lees verder

China wil grootschalig satellietnetwerk voor internet uitbouwen
China wil ook een netwerk van satellieten in de ruimte uitbouwen, die overal internettoegang moeten verzekeren. Specialisten waarschuwen echter dat de ruimte stilaan overvol geraakt.
Lees verder

De soap is voorbij: Koeman ook volgend seizoen coach van Barça
Ronald Koeman blijft aan boord bij FC Barcelona. Na een laatste overleg van de trainer met de clubleiding, gisteravond, kreeg de technische staf vanochtend het verlossende woord: voorzitter Joan Laporta respecteert het contract, dat in 2022 afloopt, en staakt zijn zoektocht naar een andere coach.
Lees verder

Een van de laatste onafhankelijke nieuwsmedia van Rusland stopt noodgedwongen na controversieel label
Het Russische nieuwsmedium VTimes stopt met publiceren, dat maakte de redactie vandaag zelf bekend. Vorige maand gaven de Russische autoriteiten het onafhankelijke platform het label "INO-agent" of "buitenlands agent". Een controversieel label dat gepaard gaat met zware beperkingen en mogelijke boetes. VTimes onderzocht de verschillende opties die de redactie nog had, maar heeft nu definitief besloten de boeken te sluiten. De in Nederland geregistreerde site was een van de laatste onafhankelijke media in Rusland.
Lees verder

Zwaarbewapende Amerikaanse troepen vallen per ongeluk zonnebloemoliefabriek in Bulgarije binnen
Amerikaanse soldaten zijn vorige maand per ongeluk een kleine zonnebloemoliefabriek in Bulgarije binnengestormd tijdens een militaire oefening. De eigenaar van de fabriek dient nu een klacht in.
Lees verder

Crevits wil zo veel mogelijk kermissen na 9 juni
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) roept op om zo veel mogelijk kermissen te laten doorgaan, als die weer mogen worden georganiseerd na 9 juni. In het Vlaams Parlement gaf ze, na een vraag van Kurt Vanryckeghem (CD&V), ook de regels mee die moeten worden gevolgd.
Lees verder