Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 5 juni 2021

China keurt vaccin goed voor kinderen vanaf 3 jaar

HLN
China keurt vaccin goed voor kinderen vanaf 3 jaar
China heeft het coronavaccin van Sinovac via een spoedprocedure goedgekeurd voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is de eerste keer dat een groot land de weg vrijmaakt voor het vaccineren van peuters tegen het coronavirus.
Lees verder

LA Clippers dwingen onder leiding van ijzersterke Leonard beslissend game 7 af tegen Dallas
De zes eerste wedstrijden in het duel tussen de Clippers en de Dallas Mavericks werden telkens gewonnen door de uitploeg, een primeur in de geschiedenis van de NBA play-offs. In die zesde wedstrijd stonden de Clippers met hun rug tegen de muur. Het was winnen, en een beslissend game 7 afdwingen, of net als de stadsgenoot en medetitelkandidaat LA Lakers al meteen afdruipen in de eerste ronde.
Lees verder

Voormalige presidentsvrouw El Salvador krijgt celstraf
Ana Ligia de Saca, de vrouw van voormalig president van El Salvador Antonio Saca, is vrijdag veroordeeld tot 10 jaar cel wegens witwassen. Haar broer kreeg dezelfde straf. En ook andere vertrouwelingen van Saca werden opgepakt of vervolgd. Critici waarschuwen dat El Salvador opschuift richting een ondemocratisch bestuur.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Renners op weg naar slotklim, wie wint koninginnenrit met finish op La Plagne?
De voorlaatste rit in het Critérium du Dauphiné is loodzwaar. Drie beklimmingen onderweg zijn het voorgerecht voor de slotcol van 17 kilometer naar La Plagne. Wie wint de koninginnenrit, wat met leider Alexey Lutsenko en toont Ilan Van Wilder zich? Volg het op HLN.be!
Lees verder

G7 bereikt historisch akkoord dat multinationals en techbedrijven hogere belastingen doet betalen
De ministers van Financiën van de G7 - dat zijn de grootste industrielanden ter wereld en de Europese Unie - hebben een "historisch akkoord" bereikt over het belasten van multinationals en techbedrijven die volgens hen niet genoeg belastingen betalen, zoals Google, Amazon en Facebook. Dat heeft de Britse minister van Financiën Rishi Sunak aangekondigd.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Van Wilder lost op slotklim: wie wint koninginnenrit met finish op La Plagne?
De voorlaatste rit in het Critérium du Dauphiné is loodzwaar. Drie beklimmingen onderweg zijn het voorgerecht voor de slotcol van 17 kilometer naar La Plagne. Wie wint de koninginnenrit, wat met leider Alexey Lutsenko en toont Ilan Van Wilder zich? Volg het op HLN.be!
Lees verder

Ann Wauters over niet-selectie voor het EK: "Soms moet je een tegenslag kunnen incasseren"
Ann Wauters maakt geen deel uit van de Belgische selectie op het komende EK basketbal (17-27 juni). Bondscoach Philip Mestdagh neemt de verantwoordelijkheid op zich voor die beslissing, zo verklaarde hij zaterdagvoormiddag tijdens een online persconferentie vanuit het Spaanse Cordoba. Zaterdagavond spelen de Belgian Cats daar een voorbereidingsmatch tegen Spanje, nadat ze vrijdagavond Nigeria met 67-60 versloegen.
Lees verder

Hoe gaat de vakantiezomer er dit jaar uitzien in Frankrijk? Alles wat je moet weten voor je vertrekt
De zomer is eindelijk uit de startblokken geschoten en na meer dan een jaar coronamiserie is het uitkijken naar een zorgeloze vakantie. Wie naar een buitenlandse bestemming trekt, mag wel niet vergeten dat daar andere coronaregels kunnen gelden dan in ons land. Ga je naar Frankrijk? Dan zijn dit de maatregelen waar je deze zomer rekening mee moet houden.
Lees verder

Anouk (35) en Jan (39) kochten voor een prikje een brasserie en bouwden ze om tot woon- en werkruimte: hoeveel is hun woning nu waard?
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij samen met Steven Plompen van Copandi een woning in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren. De eigenaars kochten het gebouw met een brasserie en een flat voor 309.000 euro en verbouwden het tot een kantoor op de benedenverdieping en een duplex van 220 m² met prachtig dakterras. Hoeveel krijgen ze bij een eventuele verkoop?
Lees verder

Zo is het leven achter de schermen bij 'Buurman, wat doet u nu?': "Slapen in het busje, plassen in de bosjes"
In 'Buurman, wat doet u nu?' strijkt de immer ontwapenende Cath Luyten voor 48 uur neer bij een bekende medemens. In de eerste seizoenen van het programma stak ze daarvoor de grens met Nederland over, maar nu parkeerde Cath haar VW-busje in eigen land. Waar ze wel degelijk écht in sliep. Al moest ze het meestal stellen met een korte nacht, die ook nog eens onderbroken werd door de nodige plas-pauzes. Een zwangerschap zet nu eenmaal wat druk op de blaas. Zo verliepen de opnames achter de schermen.
Lees verder

De vrijgevochten Johan wil zich niet binden, tot hij op citytrip Keyah ontmoet: "Ik dacht: dit is toch de leukste one-night-stand van mijn leven"
"Terug op de kamer keken we nog even tv, maar al snel begonnen we te kussen. (verlegen) En dan zijn we beginnen te vrijen. Alles erop en eraan. Er werd gelikt, gepijpt, het licht mocht aanblijven... voor haar waren er geen taboes. Voor mij ook niet." Johan (50) heeft het niet zo voor relaties en wordt zelden verliefd. Wanneer hij alleen op citytrip naar Porto gaat leert hij Keyah (37) kennen, en zij verandert alles. "We kozen een visrestaurant bij de rivier, een romantisch plekje dat pre corona zonder twijfel niet beschikbaar was geweest. Het klikte meteen."
Lees verder

Illustratie van Harry en Archie in kinderboek van Meghan
Het eerste kinderboek van Meghan Markle (39), de hertogin van Sussex, bevat een persoonlijke noot. Een van de illustraties in 'The Bench' is over haar man prins Harry (36) en hun zoontje Archie (2). Dat is te zien in de Instagram Stories van fotograaf Gray Malin, een van de mensen die het boek een paar dagen voor het verschijnen al kreeg toegezonden.
Lees verder

In Nederland mag de horeca nu al binnen open: "We gaan er goed gebruik van maken"
Voor Nederlandse horeca-uitbaters is het vandaag een hoogdag. Want eindelijk mogen ze weer klanten binnen verwelkomen. Daarmee zijn onze noorderburen ons vier dagen voor. Maar door het vroege sluitingsuur wordt de versoepeling wel met gemengde gevoelens onthaald. "Hopelijk krijgen wij hier binnenkort ook het Belgische sluitingsuur."
Lees verder

De Kust-Express: NMBS test rechtstreekse treinen mét reservatie naar de badsteden
Wie dit weekend in Gent-Sint-Pieters, Antwerpen of Brussel stond, merkte een aantal extra treinen op het bord. De Kust-Express van Gent naar Blankenberge, bijvoorbeeld. Met het nieuwe concept mét reservatie wil de NMBS de zomerse drukte op de treinen kanaliseren.
Lees verder

Wie stortte puin op bouwgrond nieuwe bokshal van Delfine Persoon? "Dit is enorm frustrerend"
Op de bouwgrond voor de bokshal van Delfine Persoon in Gits hebben onbekenden een hele hoop puinafval gestort. Het terrein was reeds schoongemaakt, maar nu moet alles dus opnieuw opgeruimd worden. "Dit is enorm frusterend. We hopen dan ook dat iemand iets gezien heeft. Wie meer info heeft, mag ons zeker iets laten weten."
Lees verder

LIVE. Martínez onthult dat De Bruyne kleine operatie onderging en wellicht niet met masker moet spelen: "Hij voelt zich goed"
Kevin De Bruyne onderging vandaag een lichte ingreep aan zijn gebroken oogkas. Dat vertelde bondcoach Roberto Martínez zopas op de persconferentie daags voor het duel met Kroatië. De Bruyne sluit maandag aan in Tubeke en zal wellicht niet met een masker moeten trainen en spelen. "Het gaat heel goed met Kevin."
Lees verder

Wordt tussentijd voor AstraZeneca-prikjes dan toch ingekort voor iedereen?
Midden mei werd beslist dat het interval tussen de twee prikjes van het AstraZeneca-vaccin ingekort zou worden van 12 naar 8 weken, maar dat geldt enkel voor personen die na maandag 31 mei hun eerste spuitje kregen. Een regel waar veel kritiek op kwam omdat risicopatiënten op die manier alsnog als laatste in de rij komen te staan. Taskforce Vaccinatie overweegt nu toch om de tussentijd voor iedereen in te korten.
Lees verder

Padun verrast met zege in koninginnenrit Dauphiné, Porte verovert gele trui
Mark Padun heeft de koninginnenrit in de Dauphiné op zijn naam geschreven. De Oekraïner, die zijn eerste zege in twee jaar pakte, rekende op de slotklim af met de tegenstand. Richie Porte veroverde daarnaast de gele trui, al ligt (daags voor de slotetappe) alles op een zakdoek in het algemeen klassement.
Lees verder

CELEBS 24/7. Welke kleine jongen wenst z'n papa een gelukkige verjaardag en Jessica Biel gaat voor kleur
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Politie vat inbreker na klopjacht, ook twee schoten gelost maar geen gewonden
In de Zonnebeekse deelgemeente Geluveld is zaterdag een inbreker betrapt en na een achtervolging uiteindelijk ook gearresteerd. De politie werd gealarmeerd door buren die glasgerinkel hadden gehoord en een man in de buurt hadden gezien die zich vreemd gedroeg.
Lees verder