Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 juni 2021

Chauffeur op slag dood na klap tegen vrachtwagen op pechstrook

HLN
Chauffeur op slag dood na klap tegen vrachtwagen op pechstrook
Op de E17 in Beervelde is maandagmiddag een bestuurder om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. Hij reed te pletter op een vrachtwagen die stilstond op de pechstrook.
Lees verder

Merlier schiet opnieuw raak in grote ronde: "Mathieu zei me dat hij de lead-out zou doen, ik verklaarde hem gek"
Winnaar van de eerste massasprint in de Giro? Tim Merlier. Winnaar van de eerste massasprint in de Tour? Tim Merlier. En dat telkens bij z'n debuut. "Ik leef in een droom", aldus een zielsgelukkige Merlier.
Lees verder

LIVE. Kroatië op voorsprong na enorme flater Unai Simon
• 1/8ste finales • Aftrap: 18u • Ref: Cuneyt Cakir (Tur) • Kopenhagen
Lees verder

VTM zendt 'Ad Fundum' niet uit na opmerkingen van kijkers: "In het licht van de dood van Sanda Dia is dit ongepast"
Zondagavond speelde 'Ad Fundum' volgens de tv-gids op VTM, maar de zender besloot om die film te vervangen door de komedie 'Bingo'. 'Ad Fundum' gaat over een studentendoop die uit de hand loopt, waarna alle betrokkenen hun handen in onschuld wassen. "Nadat enkele kijkers ons wezen op de ongepaste timing gezien het proces van Sanda Dia, hebben we besloten om de film niet uit te zenden", klinkt het bij woordvoerster Tine Danschutter.
Lees verder

PFOS-heisa weegt op landbouwers nabij 3M-fabriek: "Ons buurtwinkeltje is dicht. Want plots kwam er niemand meer"
Niet in woongebied, maar in landbouw- en natuurgebied nabij de 3M-fabriek in Zwijndrecht wordt de bodemsaneringsnorm overschreden. Dat blijkt uit recent onderzoek dat in opdracht van OVAM gebeurde. Het nieuws zorgt voor ongerustheid bij landbouwers uit de omgeving van de fabriek. Zij gaan al een hele tijd gebukt onder de PFOS-heisa. "Wat als ik mijn fruit straks niet meer mag verkopen? Dan heb ik een gigantisch probleem."
Lees verder

Na WK-baby Felix is er nu EK-zoon Mateo: Brussels parlementslid maakt opnieuw geboorte zoon mee net na affluiten Rode Duivels-wedstrijd
Enkele minuten na de bloedstollende slotfase van de wedstrijd zondagavond, werd het ten huize Benjumea nog spannender: Brussels parlementslid Juan Benjumea (Groen) werd namelijk voor de tweede keer vader. Een opmerkelijke timing, want drie jaar geleden overkwam dat wonder hem de eerste keer op de avond van de WK-wedstrijd tegen Panama. Toen waren het ook de gebroeders Hazard die de hoofdrol opeisten. "Ik was tijdens de match al om de twee minuten naar mijn gsm aan het kijken. Toen belde mijn vrouw. 'Het zal toch wel niet, zeker'?
Lees verder

Bondscoach Martínez brengt hoopvol nieuws: "De Bruyne en Hazard hebben geen structurele schade"
Hoopvol nieuws op de persconferentie van de Rode Duivels. Bondscoach Roberto Martínez liet optekenen dat zowel Kevin De Bruyne als Eden Hazard geen structurele schade overhouden aan de veldslag tegen Portugal. "De kans dat ze spelen is 50-50." Over die veldslag had de Spanjaard overigens het één en ander te vertellen: "Teleurstellend dat Portugal zoveel fouten mocht maken."
Lees verder

WIMBLEDON. Tsitsipas mag meteen zijn koffers pakken - Djokovic had het lastig tegen jonge Draper, maar plaatst zich voor tweede ronde
Stefanos Tsitsipas (ATP 4) is maandag verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van Wimbledon. In de openingsronde op het Londense gras ging het Griekse derde reekshoofd in drie sets met 6-4, 6-4 en 6-3 onderuit tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 57).
Lees verder

VN-Commissaris voor Mensenrechten: "Stop met ontkennen van racisme, en begin met ontmanteling ervan"
Naties moeten "beginnen met de ontmanteling van racisme" en wetsdienaars vervolgen voor onwettige moorden. Dat zegt de VN-mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet vandaag. Ze hekelde het systematisch racisme tegen mensen van Afrikaanse afkomst op veel plaatsen ter wereld.
Lees verder

Deze week 153.600 Johnson&Johnson-vaccins voor ons land, maar niet overal raken ze even vlot de deur uit: "Verwarring rond prikjes in Vilvoorde"
Deze week levert het Amerikaanse pharmabedrijf Johnson&Johnson 153.600 vaccins aan ons land. Goed nieuws voor de prikcampagne in ons land, al lijken dosissen niet overal even vlot de deur uit te gaan. Van een 'prikhappening' met dj tot verwarring rond QVAX: ontdek hier hoe de vaccinatiecentra alles uit de kast halen om de J&J-voorraad te prikken.
Lees verder

LIVE. Sarabia zet Spanje op gelijke hoogte tegen Kroatië
• 1/8ste finales • Aftrap: 18u • Ref: Cuneyt Cakir (Tur) • Kopenhagen
Lees verder

Regering wil van Vlaanderen "Europese hotspot voor medische technologie" maken
De Vlaamse regering wil de rol van Vlaanderen als hotspot voor gezondheidstechnologie versterken. Ze erkent de sector daarom als zevende speerpuntcluster.
Lees verder

Jamie Lynn Spears online belaagd na verklaring Britney
Vorige week getuigde Britney Spears (39) over hoe haar leven er onder bewindvoering uitziet. De emotionele getuigenis zindert duidelijk sterk na bij haar fans, die nu Britney's zus Jamie Lynn (30) onder vuur nemen.
Lees verder

Directeur neemt 'verboden' speech over geaardheid af. Maar Bryce (18) kent hem knal van buiten
Bryce Dershem (18) gaat viraal met de afstudeerspeech die hij op 17 juni voorlas op school. De jongen uit Voorhees Township (New Jersey) wilde het hebben over zijn homoseksuele geaardheid en strijd tegen mentale problemen, maar mocht niet van directeur Robert M. Tull.
Lees verder

Bryce (18) speecht over geaardheid en mentale problemen, directeur zet micro stil
Bryce Dershem (18) gaat viraal met de afstudeerspeech die hij op 17 juni voorlas op school. De jongen uit Voorhees Township (New Jersey) wilde het hebben over zijn homoseksuele geaardheid en strijd tegen mentale problemen, maar mocht niet van directeur Robert M. Tull.
Lees verder

Wit-Rusland schort samenwerkingsverband met EU op
In een reactie op de invoering van nieuwe Europese sancties heeft Wit-Rusland zijn deelname aan het samenwerkingsverband van de Europese Unie met de oostelijke buurlanden opgeschort. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag meegedeeld. Het land roept ook zijn ambassadeur in Brussel terug voor overleg.
Lees verder

COLUMN. De week van Magali Planckaert: "Hoe de toekomst van onze kinderen eruit ziet, is nog een raadsel"
Voor de fans van 'Château Planckaert' is het wachten op het derde seizoen en ook Magali Van Houtte (35) is aan haar laatste column toe. Deze week trekt ze met haar gezin naar La Douce France om hun kasteel verder te renoveren - al zal het nog even duren voor het gebouw af is. Tijd genoeg voor Magali om na te denken over haar langverwachte trouwfeest en de toekomst van de kinderen in Frankrijk. Zal de familie definitief verhuizen?
Lees verder

Dodental ingestort gebouw Florida loopt op tot tien
De gedeeltelijke instorting van een appartementsgebouw in Surfside, nabij Miami Beach, heeft aan zeker tien mensen het leven gekost. Dat heeft de burgemeester van Miami-Dade County, Daniella Levina Cava, meegedeeld. Vandaag werd er nog een levenloos lichaam vanonder het puin gehaald, 151 anderen blijven vermist.
Lees verder

LIVE. Azpilicueta zet Spanje verdiend op voorsprong tegen Kroatië
• 1/8ste finales • Aftrap: 18u • Ref: Cuneyt Cakir (Tur) • Kopenhagen
Lees verder

Acteurs dolblij met bioscooprecord 'The Fast and The Furious 9'
Het lijkt erop dat de negende 'The Fast and The Furious'-film dé blockbuster van de zomer gaat worden. De film haalde in z'n openingsweekend in Noord-Amerika maar liefst 58,6 miljoen euro op. En dat is een record, schrijft The Hollywood Reporter. Acteurs Charlize Theron (45) en Vin Diesel (53) toonden zich alvast dolblij.
Lees verder